EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Kimyasal Analizler - Deterjan Kalıntı Analizi

Deterjanlar üretim süreçlerinde kullanılan yağ, yardımcı maddeler ve mikrobiyolojik kirlilik gibi kalıntıların temizlenmesinde kullanılabilir. Temizlik işleminde kullanılan hem yağ kalıntısı hem de deterjan kalıntısının ürün üzerinde kalması kirlilik oluşturur. Bu nedenle yıkama ve durulama işlemleri önemlidir.

Temizleme kimyasalları, yeniden kullanılabilen tıbbi cihazların işlenmesi sırasında kullanılan deterjan bazlı formülasyonlardır. Üretici firmalar, bir cihaz işleme döngüsü sırasında kullanıldığında temizleme formülasyonlarının güvenliğini, önerilen kullanım ve temizlik sırasında durulama için konsantrasyon aralıkları üzerinde cihazla ilişkili toksik etki riski dahil olmak üzere göstermekten sorumludur.

Ancak üretici firmaların güvenlik veri sayfaları kullanıcılar için kimyasalların güvenli kullanımına yönelik bilgi sağlasa da bu bilgiler cihaz yüzeylerinde kalan kimyasalların risklerini belirlemek için yeterli ayrıntı sağlamayabilir. Ayrıca güvenlik veri sayfalarında sadece kullanıcı açısından risk taşıyan kimyasallar yer alır.

Yeniden kullanılabilir tıbbi cihazların bir sonraki hasta kullanımından önce temizlenmesi, dezenfekte edilmesi ve son aşamada sterilize edilmesi gerekir. Bu tür tıbbi cihazların arasında, bunlarla sınırlı olmamak üzere, forseps, hemostatlar ve ekartörler gibi cerrahi aletler, endoskoplar, lavabolar ve bazı elektrikli ekipmanlar yer alır. Bu cihazların boyutu, karmaşıklığı ve kırılganlığının yanı sıra temizleme, dezenfeksiyon ve sterilizasyon işlemlerine duyarlılığı da farklılık gösterir.

Yeniden kullanılabilir tıbbi cihazların işlenmesindeki temizleme adımı, cihazların daha sonraki dezenfeksiyon ve sterilizasyon işlemleri için güvenli ve uygun hale getirilebilmesini sağlamak için kritik bir adımdır. Deterjan bazlı formülasyonlar, bir cihazdan kan, doku ve mukus gibi kirlerin çıkarılmasının etkinliğinde önemli bir rol oynar. Bu temizlik kimyasalları veya deterjanlar, çeşitli kirleri cihaz yüzeyinden gevşetmek ve çıkarmak için tasarlanmış yüzey aktif maddeler dahil olmak üzere çeşitli kimyasallardan oluşur. Deterjanların ve ilgili kimyasalların kullanımı, manuel veya otomatik işlemler sırasında yeniden kullanılabilir tıbbi cihazların temizlenebilirliğini sağlamak için gereklidir.

ISO 15883-1 ve ISO 17664 gibi standartlar ve kılavuzlar, deterjan kalıntılarının biyouyumluluk risklerinin anlaşılmasının önemini vurgulamaktadır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen medikal malzeme test hizmetleri arasında, kimyasal analizler kapsamında deterjan kalıntı analizi de bulunmaktadır.

 

Kimyasal Analizler - Deterjan Kalıntı Analizi Yararları


Kalite Yönetimi İyileşir

Ürünlerin etkinliğini ve güvenliğini doğrulamak, kalite yönetim sistemlerinin güçlenmesini sağlar.

Rekabet Avantajı Sunar

Güvenliği kanıtlanmış ürünler, markanın sektördeki rekabet gücünü artırır ve pazarda öne çıkarır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Ürünlerin etkinliği test edilerek üretim süreçleri optimize edilir, bu da verimliliği artırır ve kârlılığı destekler.

Süreç İyileştirmesi

Testler, üretim ve tasarım süreçlerinde iyileştirmeler yaparak daha verimli ürünler geliştirilmesini sağlar.

Hedef Kitleyi Belirler

Ürünlerin doğru test edilmesi, doğru hedef kitleye hitap eden çözümler geliştirilmesini sağlar.

Hukuki Uyum Sağlar

Yasal düzenlemelere uygunluk sağlanarak, ürünlerin hukuki açıdan güvenli ve geçerli olmasına katkı sağlanır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu