Korozyon, metal malzemelerin çevreleri ile elektrokimyasal reaksiyona girmesi sonucu bozulmasıdır. Korozyon testi, bir malzemenin çevresi ile nasıl tepki verdiğini anlamak açısından kritik öneme sahiptir. İşletmeler, erken arıza, yapısal bütünlük ve kirlenme dahil olmak üzere korozyon sorunlarını çözmek, önlemek ve azaltmak için korozyon test hizmetlerini kullanmaktadır. Ayrıca korozyon testi, gelecekteki sorunları önleyen kritik bir üretim adımı olan doğru malzeme seçiminin sağlanmasına yardımcı olmaktadır.
Medikal cihazlarda korozyon testi esas olarak Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen “ASTM F2129-19a Küçük implant cihazlarının korozyona duyarlılığını belirlemek için döngüsel potansiyodinamik polarizasyon ölçümlerinin gerçekleştirilmesine yönelik standart test yöntemi” standardına uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Metalik iyonların kontrolsüz salınımının zararlı biyolojik etkileri olduğundan, tıbbi cihaz sistemlerinde korozyon testi özellikle önemlidir.
Söz konusu standartta tanımlanan test yöntemi, küçük implant cihazları, cihazların ayrı bileşenleri veya metalden yapılmış diğer malzeme numuneleri için bir korozyon duyarlılık testidir. Testi gerçekleştirmek için döngüsel bir şekilde (ileri ve geri) potansiyodinamik polarizasyon kullanılır. Bu standart kapsamında değerlendirilen başlıca tıbbi cihazlar, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla şunlardır: vasküler stentler, üreteral stentler, filtreler, endovasküler greftlerin destek segmentleri, kalp tıkayıcıları ve anevrizma veya ligasyon klipleri.
Vücuda yerleştirilebilir tıbbi cihazların korozyonu, cihazın performansı üzerinde zararlı etkiler yaratabilir veya zararlı biyolojik sonuçları olan korozyon ürünlerinin salınmasına neden olabilir. Bu bakımdan genel korozyon davranışının yanı sıra cihazların lokal korozyona duyarlılığının belirlenmesi önemlidir.
Vücuda yerleştirilebilir bir cihazı oluşturmak için kullanılan şekillendirme ve bitirme adımları, cihazın üretildiği malzemenin korozyon direnci üzerinde önemli etkilere sahip olabilir. İmplante edilebilir bir cihaz olarak kullanılacak bir malzemenin seçim süreci sırasında, malzemenin korozyon direncinin test edilmesi önemli bir adımdır.
Bu test yöntemi, bir cihazın implante edileceği haliyle son halini değerlendirmek için kullanılır. Bu küçük cihazlar bütünüyle test edilmelidir. Cihaz boyutundaki üst sınır, test aparatının elektrik akımı sağlama kapasitesi tarafından belirlenir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen medikal malzeme test hizmetleri arasında, kimyasal analizler kapsamında korozyon analizi de bulunmaktadır.
Global kalite standartlarına uygun testler, markanın uluslararası pazarda tanınırlığını artırır.
Ürünlerin potansiyel riskleri test edilerek, kullanıcıların karşılaşabileceği olumsuz etkiler minimize edilir.
Testler, üretim ve tasarım süreçlerinde iyileştirmeler yaparak daha verimli ürünler geliştirilmesini sağlar.
Yasal düzenlemelere uygunluk sağlanarak, ürünlerin hukuki açıdan güvenli ve geçerli olmasına katkı sağlanır.
Ürünlerin etkinliğini ve güvenliğini doğrulamak, kalite yönetim sistemlerinin güçlenmesini sağlar.
Ürünlerin etkinliği test edilerek üretim süreçleri optimize edilir, bu da verimliliği artırır ve kârlılığı destekler.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu