Tarım sektöründe birçok farklı kimyasal bileşikten yararlanılmaktadır. Bitkileri korumak için gübreler, mantar ilaçları ve böcek ilaçları kullanılmaktadır. Bu kimyasallar ile etkili gübreler üretilmekte ve sürdürülebilir mahsullerin geliştirilmesine katkı sağlanmaktadır. Bugün kuraklığa toleranslı veya pestisitlere karşı dayanıklı ürünler bu sayede yetiştirilmektedir. Diğer yandan toprak işlemesiz tarım ve diğer yeşil uygulamalar geliştirilmekte ve üretim faaliyetlerinin çevresel etkileri düşürülmeye çalışılmaktadır. Bu tür ürünler, daha yüksek verim sağlamakta, mahsul kaybını düşürmekte ve bakteri ve mantarlar tarafından üretilen doğal toksin seviyesini indirmeye yardımcı olmaktadır.
Doğal olarak bu ürünlerin tamamı, tüketilmeden önce gelişmiş laboratuvarlarda bir onay sürecinden geçmekte ve güvenli oldukları kaıtlanmaktadır. Günümüzde hem geleneksel hem de genetiği değiştirilmiş tohumlar kullanılarak tarım yapılmaktadır. Gübre ve toprak düzenleyicilerin üretimi ve dağıtımında kimyasallara mutlaka ihtiyaç duyulmaktadır.
Çevre bilimi, çevrenin fiziksel, kimyasal ve biyolojik unsurları arasındaki etkileşimleri incelemektedir. Kimyagerler için bu, moleküler ölçekte etkileşimleri belirlemek için geçerlidir. İklim değişikliği, çevreyi koruma, biyolojik çeşitlilik, yeraltı suyu ve toprak kirliliği, doğal kaynakların kullanımı, atık yönetimi, hava kirliliği ve gürültü kirliliği konular, bu çalışmaların kapsamına girmektedir. Bu anlamda kimya, geleneksel olarak, yaşamları iyileştirmek için doğal kaynaklardan yararlanan bilimsel bir araçtır. Ancak kimyasalların üretimi, işlenmesi ve kullanımı yönündeki faaliyetler, küresel ölçekte çevre kirliliği, doğal kaynak tükenmesi ve sağlık etkileri de yaratmaktadır. Bu yüzden bugün, belli fonksiyonel özelliklere sahip ve daha az toksik kimyasal ürünlerin geliştirilmesine çalışılmaktadır. Kimya sanayi, son yıllarda enerji verimliliği, kimyasal iz algılama ve azaltma, doğal biyokimyasal malzeme ve süreç uygulamaları ve su ve hava kirliliği kontrol teknolojisi geliştirme ve uygulama alanlarına odaklanmaktadır.
Bu çerçevede olmak üzere sayısız laboratuvar ölçüm, test ve analizleri gerekmekte ve bu amaçla numunelerin toplanması, yönetilmesi ve dağıtılması önemli olmaktadır.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, kimyasal üretim, numune alımı, yönetimi ve dağıtımı hizmetleri de vermektedir.
Güvenlik ve kalite açısından test edilmiş kimyasal maddeler, markanın güvenilirliğini artırarak değerini yükseltir.
Kimyasal testler, üretim süreçlerinin daha güvenli ve verimli hale gelmesine katkı sağlar.
Kimyasal testler, sektör genelindeki güvenlik ve kalite standartlarının belirlenmesinde önemli rol oynar.
Kimyasal testler, sektördeki yeni güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak tanır.
Kimyasal maddelerin çevreye duyarlı şekilde test edilmesi, sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlar.
Kimyasal maddelerin doğru şekilde test edilmesi, gıda ürünlerinin güvenliğini artırarak tüketicilere sağlıklı ürünler sunar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu