Kimya sanayiinin önemli bir kısmı, ilaç üretimine yönelmiştir. Çeşitli hastalıkların gelişim nedenlerini anlamak, gerekli tedavi yöntemlerini belirlemek, ölümcül hastalıkları önlemek ve önleyici tedirleri geliştirmek konusunda kimya biliminin katkıları tartışılmaz. Kimya bilimleri, sağlık koruma ve bakımı konusunda birçok zorluğa cevap verebilecek düzeye gelmiştir.
Diğer yandan deterjanlar bile, sabun ve diğer yüzey aktif maddeler dahil olmak üzere birer kimyasal bileşen içermektedir. Bu ürünler kumaş, bulaşık, mutfak eşyaları, sert yüzeyler ve çamaşır yıkamak için kullanılmaktadır.
Küresel ısınmanın başlıca nedeni, fosil yakıtların yanması ve karbondioksit ve diğer sera gazlarının emisyonudur. Küresel sıcaklıklardaki yükselişi ve bunun iklim üzerindeki olumsuz etkisini durdurmak gerekmektedir. Bunu başarmanın tek yolu, mevcut kaynakların korunması ve yeni teknolojilerin geliştirilmesidir. Kimya bilimleri, enerji üretiminden kaynaklanan atık ürünleri doğru yönetmek ve enerji talebini azaltmaya yardımcı olmak bakımından kilit bir rol oynamaktadır.
Kimyasal üretimin bir alanı da gıda üretimidir. Gıda kimyası, çeşili gıda ürünlerinin biyolojik ve biyolojik olmayan tüm bileşenlerinin kimyasal süreçleri ve etkileşimleri üzerine yapılan çalışmalardır. Örneğin, tuz, baharat ve sülfitler gibi kimyasal bileşikler, yüzyıllardır hem tadı iyileştirmek hem de korumaya yardımcı olmak için yiyeceklere eklenmektedir. İşlenmiş gıda sektörünün gelişmesi, gıdaların korunmasına yardımcı olan yeni katkı maddelerinin tanımlanmasına bağlıdır. Benzer şekilde gıda emülgatörleri, salata soslarında, margarin üretiminde ve dondurmada kullanılmaktadır. Emülgatörler, yağ ve su gibi yoğunluğu birbirinden farklı gıda maddelerinin homojen bir biçimde karışımını sağlamak için kullanılmaktadır.
Kimyasal madde ticaretinde en büyük ürün grubunu tıbbi ve farmasötik ürünler teşkil etmektedir. Avrupa Birliği ülkelerinde ihracatta payı yüzde 50, ithalatta ise yüzde 40 civarındadır. Bunun yanı sıra organik kimyasalların ihracattaki payı yüzde 12, ithalattaki payı yüzde 22’dir. Bu bakımdan kimyasal ürün ticaret gözetimi önemli bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmaktadır.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, kimyasal üretim, ticaret gözetimi hizmetleri de vermektedir.
Kimyasal testler, üretim süreçlerinin daha güvenli ve verimli hale gelmesine katkı sağlar.
Kimyasal testler, hatalı ürünlerin piyasaya sürülmesini engelleyerek gereksiz maliyetleri ortadan kaldırır.
Kimyasal testler, sektör genelindeki güvenlik ve kalite standartlarının belirlenmesinde önemli rol oynar.
Kimyasal testler, sektördeki yeni güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak tanır.
Kimyasal maddelerin çevreye duyarlı şekilde test edilmesi, sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlar.
Global test standartlarına uygunluk, ürünlerin dünya çapında kabul görmesini sağlar ve markanın uluslararası tanınırlığını artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu