Ofislere iş sağlığı ve güvenliği riskleri getirilmemelidir. Tabletler, projektörler, akıllı telefonlar, kağıtlar, dosyalar ve sürekli gelişen ofis teknolojisi ile, kırtasiye sektörü, dikkat edilmediği takdirde çalışan sağlığını tehdit eden boyutlara ulaşmaktadır. Bu durum okul kırtasiye malzemeleri ile öğrenciler için de söz konusudur. Kırtasiye malzemelerinin önemi hala güçlüdür ve birçoğu üretkenliği sürdürmek için son derece gereklidir. Ancak bütün teknolojik gelişmelere rağmen, ofis kırtasiye ürünleri, değiştirilemeyen işyeri ürünleridir.
Ne tür bir faaliyet sürdürürülüyor olursa olsun, kırtasiye ürünleri dünyanın her yerinde işletmelerin ayrılmaz bir parçasıdır. Zamandan tasarruf etmek ve faaliyetleri verimli ve etkili bir şekilde yönetmek için, belli kırtasiye türlerine mutlaka ihtiyaç duyulmaktadır. Ofis malzemeleri, farklı türde kalemler ve işaretleyiciler, zımba ve delgeç gibi metal malzemeler, yapıştırıcılar, ataçlar, toner kartuşları, kağıt ürünleri ve diğer tek kullanımlık mazlemeler gibi çok çeşitli ürünleri içermektedir.
Ofis çalışanları, başka herhangi bir yerde geçirecekleri zamandan daha fazlasını ofiste geçirmektedir. Ancak çalışma alanlarını tehlikeli bir duruma getiren sayısız faktör bulunmaktadır. Tedarik zincirleri dünya çapında karmaşık ve parçalı olduğu için, izlenebilirlik sınırlıdır. Genel düzeyde riskler, hem montaj hem de bileşen üretimi dahil olmak üzere üretime ve ayrıca hammadde teminine bağlıdır.
Ofis malzemelerinde kullanılan hammaddelerin büyük bir kısmını metal ve plastik hammadeler oluşturmaktadır. Örneğin plastiğin yumuşatılması için kullanılan fitalatlar, hormon yapısı, büyüme ve metabolizma bozuklukluklarına yol açmaktadır. Kırtasiye malzemelerinin kaplamasında sağlamlık ve parlaklık için kullanılan nikel ve kalay gibi ağır metaller, kanserojen etki başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Boya kalemlerinde kullanılan azo boyarmaddeler, kanserojendir ve alerjik rahatsızlıklara neden olmaktadır. Çantalarda kullanılan buruşmazlık, su geçirmezlik ve su iticilik özelliği sağlayan formaldehit, deride alerjik reaksiyonlara ve solunum yollarında tahrişe neden omaktadır. Bu durum üretici firmalarda çalışanlar kadar bu ürünleri kullananlar için de risk yaratmaktadır ve bu malzemelerin, gelişmiş laboratuvarlarda modern test yöntemleri ile test edilmesi gerekmektedir.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü spesifik test hizmetleri çerçevesinde, kırtasiye testi hizmetleri de vermektedir.
Spesifik testler, üretim sürecinde hataları minimize ederek kaynak verimliliğini ve kârlılığı artırır.
Testler, ürünlerin yasal gerekliliklere uygunluğunu sağlayarak hukuki uyum risklerini azaltır.
Doğru ve güvenilir testler, müşteri beklentilerini karşılayan kaliteli ürünler sunulmasına katkıda bulunur.
Tekstil analizleri, endüstriyel standartların oluşumuna katkıda bulunarak ürünlerin kalite seviyesini belirler.
Tekstil analizleri, ürünlerin kalite standartlarına uygunluğunu doğrulayarak kalite yönetim süreçlerini güçlendirir.
Gelişmiş analiz yöntemleri, tekstil sektöründe daha yenilikçi çözümler sunulmasına olanak sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu