EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Klorofenoller (PCP, TCP, TECP)

Klorofenol bileşikleri ve bunların türevleri, çevrede her yerde karşılaşılan kirleticiler arasındadır. Bu bileşikler, tarımsal kimyasallar, farmasötikler, biyositler ve boyaların üretiminde ara ürünler olarak kullanılmaktadır. Klorofenoller çevreye endüstriyel atıklar ve böcek ilaçları gibi çeşitli kaynaklardan veya kompleks klorlu hidrokarbonların bozunması ile karışmaktadır. Klorofenollerin termal ve kimyasal bozunması, insanlarda sağlık sorunlarına neden olan zararlı maddelerin oluşumuna neden olmaktadır. Bu bileşikler insanlarda genetik toksisiteye, mutajenik değişimlere ve kansere neden olmaktadır. Aynı zamanda çevresel bir rahatsızlık oluşturmaktadır. Bu nedenle bu bileşiklerin ve türevlerinin iyi anlaşılması, sağlık risklerinin görülebilmesi için gereklidir.

Çeşitli kimyasal bileşikler birçok ekonomik faaliyette gereklidir ve günlük yaşamın önemli bir parçasıdır. Tarımsal ve endüstriyel üretkenliğin artmasında çok çeşitli faydalar sağlamaktadır. Ancak kimyasal bileşikler, üretimden atılmaya kadar önemli çevre ve sağlık sorunlarına neden olma potansiyeline sahiptir. Yapay veya doğal yollarla bozunmaya karşı dirençleri ve insanlar ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri göz önüne alındığında, bunlar önemli bir endişe kaynağı olmaktadır.

Son yıllarda klorofenoller çevredeki kantitatif olarak önemli kirleticiler haline gelmiştir ve bunların arıtılması, bertarafı ve genel yönetimi, ciddi bir sorun olmaktadır.

En yaygın rastlanan klorfenoller şunlardır: pentaklorofenol (PCP), triklorofenol (TCP) ve tetraklorofenol (TECP).

Gelişmiş laboratuvarlarda gerçekleştirilen klorofenol testlerinde başlıca şu standartlara uyulmaktadır:

  • TS EN ISO 17070 Deri - Kimyasal deneyler - tetraklorofenol-, triklorofenol-, diklorofenol-, monoklorofenol-isomerlerinin ve pentaklorofenol içeriğinin tayini
  • DIN 53313 Deri testi - Pentaklorfenol içeriğinin belirlenmesi
  • 64 LFGB B 82.02-8 Deri ve tekstil - Kimyasal deneyler - Pentaklorofenol içeriğini belirleme

Tekstil sektöründe klorofenoller özellikle bakteri, küf ve mantar oluşumuna engel olmak için kullanılmaktadır. Ancak bu faydası yanı sıra zararlı kimyasal maddelerdir. Bir başka klorofenol kullanım şekli, vücutta terleme ile ortaya çıkan ve bakterilerin oluşturduğu kötü kokuya engel olmaktır. Her durumda cilt tarafından emilerek veya solunarak vücuda giren bu kimyasal bileşikler özellikle üreme sistemine zarar vermektedir.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü kimyasal ve ekolojik test hizmetleri çerçevesinde, klorofenoller (PCP, TCP, TECP) test hizmetleri de vermektedir.

 

Alerjik Dispers Boyarmaddeler Testi Alkilfenoller (AP) ve Alkilfenol Etoksilatlar (APE) Aminoazobenzen Testi Azo Boyarmadde Testi BHT İçeriği Testi Bisfenol-A Testi Biyosit Testi Dimethyl Fumarate (DMF ve DMFA) Testleri Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller (Asidik Ter Çözeltisinde) Elyaf Analizi ve Kalitatif Değerlendirme Elyaf Kompozisyonu Testi Fitalat Testi Formaldehit Testi Kalaylı Organik Bileşikler Testi Kanserojen Dispers Boyarmaddeler Testi Kanserojen Madde Testi Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Klorlu Organik Taşıyıcılar Koku Testi Kozmetiklerde Serbest Formaldehit Testi Krom (VI) Testi Çocuk Metal Aksesuarları ve Metal Ürünlerinde Kurşun Testi Metal Olmayan Çocuk Aksesuarlarında Kurşun Testi İplik Numarası Testi Lif Sayısı Testi Nem Oranı Testi Nikel Miktarı Testi O-Fenilfenol Testi Oyuncak Güvenliği (Parmak Boyaları) Pamukta Merserizasyon Perflorlanmış Tensidler (PFOS ve PFOA) Pestisit Testi pH Değeri pH Değeri, Fischer Çözeltisi Yöntemi Pigmentler ve Dolgu Maddeleri İçin Sulu Bir Süspansiyonun pH Değeri Testi Plastiklerde Kadmiyum Testi Poliaromatik Hidrokarbonlar (PAH) Testi Poliklorlu Bifeniller Primer Aromatik Aminler Testi PVC (Polivinil Klorür) Testi Su Kalitesi Testi (Toplam Kalsiyum ve Magnezyum) (EDTA Titrimetrik Metod) TCMTB (2-Thiocyanomethylthio Benzothiazole) Testi Toksik Ağır Metaller Toplam Kurşun Miktarı Triklosan Testi Vinil Klorür Testi Organik Maddeler Testi Yağ Oranı Testi Yanmazlık Apresi Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Pamuk ve Polyester Hariç Sentetikler İçin) Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Polyester İçin)

Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Yararları


Rekabet Avantajı Sağlar

Kimyasal ve ekolojik standartlara uygunluk, markanızı rakiplerinizden ayırır. Çevre dostu ürünler, günümüz pazarında büyük bir değer taşır.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Sürekli gelişim ve yenilikçilik, ürünlerinizi sürekli olarak iyileştirir. Yenilikçi yaklaşımlar, rekabet avantajı sağlar.

Süreç İyileştirmeleri

Mevcut süreçlerin gözden geçirilmesi, çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik iyileştirmeler sağlar. Bu, işletmenizin sürdürülebilirliğine katkıda bulunur.

Olası Riskleri Azaltır

Kimyasal testler, potansiyel tehlikeleri belirleyerek riskleri yönetir. Bu, olumsuz olayların ve müşteri şikayetlerinin önüne geçer.

Çevresel Sürdürülebilirlik

Bu testler, çevre dostu uygulamaların benimsenmesine katkı sağlar ve ekolojik sürdürülebilirliği destekler. Bu, toplumda olumlu bir imaj oluşturur.

Çevresel Etkiyi Azaltır

Bu testler, üretim sürecinin çevresel etkilerini değerlendirir. Sürdürülebilir uygulamalar benimsemek, ekolojik ayak izini azaltır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu