EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Kompresör Periyodik Kontrol ve Muayenesi

Kompresörler, çeşitli sıkıştırılabilir sıvılarda veya gazlarda basıncı yükseltmek için kullanılan mekanik cihazlardır. En yaygın olanı hava basınçlı kompresörlerdir. Kompresörler birçok sektörde alet havası sağlamak için kullanılmaktadır. Hava kompresörleri birkaç farklı şekilde karakterize edilmektedir, ancak genelde sıkıştırılmış hava veya gazı üretmek için kullanılan işlevsel yönteme göre sınıflandırılmaktadır. Genel hatları ile kompresör tipleri şunlardır: piston, diyafram, sarmal vida, sürgülü kanat, kaydırma, döner lob, merkezkaç ve eksenel.

Pistonlu kompresörler, bir silindir içindeki gazı sıkıştırmak ve valf yoluyla yüksek basınçlı alıcı tanklara boşaltmak için, bir veya daha fazla pistonun ileri geri hareketine dayanmaktadır. Çoğu durumda, tank ve kompresör, paketlenmiş olarak ortak bir çerçeve içine monte edilmektedir. Pistonlu kompresörlerin başlıca uygulaması, enerji kaynağı olarak basınçlı hava sağlamaktır.

Diyaframlı kompresörler, biraz özelleştirilmiş ileri geri hareket eden bir tasarımdır. Bu kompresörler, sıkıştırma haznesinin hacmini dönüşümlü olarak genişleten ve daraltan esnek bir diski titreştiren motora monte bir eşmerkezli kullanmaktadır. Bu kompresörler, birçok laboratuvar ve tıbbi ortamda ve çok temiz havanın gerekli olduğu uygulamalara kullanılmaktadır ve nispeten düşük kapasiteli cihazlardır.

Sarmal vidalı kompresörler, tamamen görev döngüsünde çalışabilme kapasitesine sahiptir ve genelde inşaat veya yol yapımı gibi uygulamalar için tercih edilmektedir. Döner vidalı kompresör hareketi, azaltılmış titreşim nedeniyle pistonlu bir kompresörden daha sessiz çalışmasını sağlamaktadır.

Hava kompresörleri genelde elektrikle çalıştırılmaktadır. Alternatif yakıt seçenekleri, benzin veya dizel yakıt ile çalışan bir motordan güç alan hava kompresörleridir Genel olarak, elektrikle çalışan kompresörler, egzoz dumanlarının istenmediği ortamlarda tercih edilmektedir. Ayrıca elektrikle çalışan hava kompresörleri daha düşük gürültü seviyelerine sahiptir.

Genel atölye kullanımları için genelde pistonlu kompresör veya bir sarmal kompresör tercih edilmektedir. Pistonlu kompresörler, sarmal kompresörlere göre daha ucuzdur, daha az karmaşık bakım gerektirir ve kirli çalışma koşullarına daha iyi dayanmaktadır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemleri uygulamaktadır. İşletmelere verilen çeşitli basınçlı kaplar ve tesisatlar muayene hizmetleri arasında, kompresör periyodik kontrol ve muayenesi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Kompresör Periyodik Kontrol ve Muayenesi Yararları


Hedef Kitleyi Belirler

Doğru tesisat çözümleri ile hedef kitleyi tanımlamak ve ihtiyaçlarına uygun hizmet sunmak mümkündür.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Verimli basınçlı sistemler, enerji tüketimini azaltarak çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunur

Marka Değerini Artırır

Kaliteli ve güvenilir tesisatlar, firmanızın itibarını ve marka değerini artırır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

ISO ve diğer uluslararası standartlara uyum, firmanızın uluslararası pazarda saygınlık kazanmasını sağlar.

Süreç İyileştirmesi

Basınçlı tesisatların düzenli bakım ve iyileştirme süreçleri, sistem verimliliğini artırır.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Basınçlı sistemlerde yenilikçi teknolojilerin kullanımı, süreçleri modernleştirir ve rekabet gücünü artırı

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu