Bantlı besleyici, bir silo veya hazneden gelen malzeme oranının kontrol edildiği bir araçtır. Çalışma hızı ile dökme malzemenin boşaltma hızı arasında yakın bir ilişki vardır. Bantlı besleyiciler daha küçük topak boyutuna sahip granüler malzemelerin taşınması için uygundur.
Kömür yumru boyutunun sınırlandırılması, topakların tokluğuna, sertliğine, aşındırıcılığına ve pürüzlülüğüne bağlıdır. Bantlı besleyici, keskin kesme kenarları olan ve nispeten büyük topaklar içeren çok sert kömürler için önerilmez. Genelde tasarımcılar şu hususları dikkate almalıdır:
Bantlı besleyiciler, malzeme akışını düzenlemek için özel olarak tasarlanmış, malzemeyi tek bir alandan çeken ve sonraki ekipmanın uygun hacmi almasını sağlayan kısa bantlı konveyörlerdir. Bu kısa konveyörler, malzemeyi boşaltma hunileri veya malzeme bidonları altında çıkarmak ve işleme veya ileri taşıma için sonraki ekipmana malzeme taşımak için kullanılır. Bantlı besleyici tasarımı, bu nedenle, taşınan malzeme tarafından belirlenen tüm özel gereksinimlerin yanı sıra kapasite ve geometriyi de dikkate almalıdır.
Kömür yığınlarını tesis içinde ve çevresinde taşımanın en uygun maliyetli yollarından biri bantlı konveyörlerdir. Bu tip ekipman dökme katılarla çalışan her endüstride kullanılmaktadır. Esnek tasarımla birleşen çeşitli taşıma yetenekleri, bu ekipmanı her ortamda önemli bir araç haline getirmiştir. Ancak konveyörlerin bir dezavantajı, malzeme besleme hızını kontrol edememeleridir. Dökme malzemelerin akışını kontrol etmek, akıcı ve verimli üretim elde etmek için kritik öneme sahiptir. Kontrollü bir besleme hızı olmadan bir dizi üretim sorunu yaşanabilir.
Bantlı besleyici tasarımı, bantlı konveyör tasarımı için gerekli olan birçok parametreye dayansa da güvenilir, etkili bir besleme çözümüne ulaşmak için bantlı besleyiciler, başka ilave kriterler de göz önünde bulundurularak tasarlanır.
Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, kömür için bantlı besleyici tasarımı hizmetleri de bulunmaktadır.
Enerji verimliliği artırıldıkça işletmeler daha az enerji harcayarak maliyetleri düşürür ve kârlılığını artırır.
Enerji yönetimi sürecindeki iyileştirmeler, operasyonel verimliliği artırarak tüm iş süreçlerini optimize eder.
Enerji kaynaklarının yönetimi, ilgili yasal düzenlemelere uyum sağlamak için gereklidir ve hukuki sorunları önler.
Enerji yönetimi risklerini etkili bir şekilde azaltarak, enerji tedarikinde yaşanacak olası krizlere karşı daha hazırlıklı olunur.
Enerji tasarrufu sağlayan çözümler, iş yerinde çalışanların daha sağlıklı bir ortamda çalışmasını sağlar, bu da motivasyonu artırır.
Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik politikaları, uluslararası pazarda firmanın tanınırlığını ve itibarı artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu