Kömürün karbonizasyonu (veya karbonlaştırma), hava ile temas etmeden ısı yoluyla katı bir kalıntı, kok ve sıvı ve gazlı damıtma ürünlerine ayrışmasıdır. Karbonlaştırma prosesinin başlıca amacı, her durumda değerli bir ürün olan sert kok veya gaz üretimidir. Gaz birincil amaç ise, uçucu içeriği yüksek ve orta derecede katılaşma gücü olan kömür kullanılır. Öncelikle sert kok üretilecekse, gerekli olan kömürün yüksek topaklanma gücüne ve orta düzeyde uçucu madde içeriğine sahip olması gerekir. Kömürler genellikle az bulunan kok özelliklerini korumak ve daha fazla gaz üretmek için karıştırılır.
Başka bir ifade ile karbonizasyon, organik maddeyi çok az oksijen varlığında veya hiç oksijen olmadan ısı ile denatüre ederek karbonun konsantre edilmesi ve saflaştırılması için karmaşık bir işlemdir. Kömür bağlamında karbonizasyon, birbiriyle çakışan ve kısmen rekabet eden dört adımdan oluşur:
Toplu olarak, kömürün karbonizasyonu dört organik ağırlıklı yan ürün üretir:
Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, kömür için karbonlaştırma deneyi hizmetleri de bulunmaktadır.
Enerji kaynakları yönetimi, sistematik bir kalite yönetimi yaklaşımıyla daha verimli hale gelir, süreçlerdeki hatalar minimize edilir.
Enerji kaynaklarının yönetimi, ilgili yasal düzenlemelere uyum sağlamak için gereklidir ve hukuki sorunları önler.
Enerji kaynaklarının doğru yönetimi, enerji tedarikindeki kesintileri azaltarak müşteri memnuniyetini artırır.
Enerji kaynaklarının etkin kullanımı, firmaların daha düşük maliyetle üretim yapmalarını sağlar, bu da rekabet avantajı sunar.
Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik politikaları, uluslararası pazarda firmanın tanınırlığını ve itibarı artırır.
Enerji verimliliği artırıldıkça işletmeler daha az enerji harcayarak maliyetleri düşürür ve kârlılığını artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu