Genellikle bir termik santralde, kazana gönderilecek olan kömürün akışının ölçülmesi zorunlu bir gereksinimdir. Ham kömür besleyiciler, kömür akış hızının belirlendiği yönteme göre sınıflandırılır. Genelde hacimsel kömür besleyici ya da gravimetrik besleyici tercih edilir. Ancak günümüzde sayısız avantajı nedeniyle gravimetrik besleyici kullanılması tercih edilmektedir.
Bunker tarafından sevk edilen kömür hacmi bazen herhangi bir tıkanma yüzünden sabit olmayabilir veya herhangi bir sorun nedeniyle daha fazla akış miktarı ve kömürün kütle yoğunluğu, yüzey nemi, toplam nem, partikül boyutu ve mevcut kül nedeniyle sürekli olarak değişebilir. Bunun üstesinden gelmek için şimdi genellikle gravimetrik besleyiciler kullanılmaya başlanmıştır. Hacimsel bir sistemle besleme hatası yüzde 23’e kadar çıkabilir, ancak gravimetrik bir sistemle maksimum hata yaklaşık yüzde 3’e düşer.
Genelde kömür akış testi ile nitrojen oksit (NOx) emisyonlarını düşürmek hedeflenir. Kömür boyutu ve bağıl kütle akışına ilişkin güvenilir verilerle, brülörler şu faydaları elde etmek için dengelenebilir ve operasyonlar optimize edilebilir:
Bir kazanda optimum yanma, bireysel brülörlere kömür ve hava akışının dikkatli bir şekilde kontrol edilmesini gerektirir. Brülör besleme borularında pnömatik olarak taşınan toz haline getirilmiş kömürün kütle akış hızının neredeyse gerçek zamanlı olarak ölçülmesi, bu tür bir kontrolün kritik bir unsurudur.
Çevrimiçi veya gerçek zamanlı ölçüm teknolojileri, toz haline getirilmiş kömür taşımacılığı ile ilgili karmaşıklıklarla mücadele ederken, kömür kütle akışının bir göstergesini sağlamaya çalışır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, kömür akış ölçümü hizmetleri de bulunmaktadır.
Enerji kaynaklarının doğru yönetimi, enerji tedarikindeki kesintileri azaltarak müşteri memnuniyetini artırır.
Enerji tasarrufu sağlayan çözümler, iş yerinde çalışanların daha sağlıklı bir ortamda çalışmasını sağlar, bu da motivasyonu artırır.
Enerji verimliliği artırıldıkça işletmeler daha az enerji harcayarak maliyetleri düşürür ve kârlılığını artırır.
Enerji kaynakları yönetimi, sistematik bir kalite yönetimi yaklaşımıyla daha verimli hale gelir, süreçlerdeki hatalar minimize edilir.
Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik politikaları, uluslararası pazarda firmanın tanınırlığını ve itibarı artırır.
Enerji kaynaklarının yönetimi, ilgili yasal düzenlemelere uyum sağlamak için gereklidir ve hukuki sorunları önler.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu