Kömür petrografi yöntemi genel olarak şu amaçlarla kullanılır:
Aynı zamanda, sıvılaştırma proseslerinden kaynaklanan besleme kömürlerini ve kalıntıları incelemek için de kullanılır. İlave olarak, kömür beslemelerini ve yanmada üretilen katı kömürleri karakterize etmek için mikroskobik teknikler geliştirilmektedir.
Petrografik tekniklerin kullanımı çok geniştir ve kapsamı gelişmektedir. Kömür petrografı, analitik repertuarını kömür, kok ve karbonlarla ilgili birçok farklı uygulamayı içerecek şekilde genişletmesine izin veren araçlara ve genellikle arka plana sahiptir.
Petrografik yöntemler kömür endüstrisinde özellikle kok mukavemeti ve kok reaktivitesinin belirlenmesinde ve daha az ölçüde kok basıncı ve hacim değişikliğinin tahmin edilmesinde yaygın olarak uygulanmaktadır.
Kömür karakterizasyonunda maseral olmayan mikroyapı analizi önemlidir. Bunlar çeşitli kömür türleri, oksitlenmiş kömür, kaba mineral madde ve çeşitli malzemeler içerir. Maseral olmayan mikroyapı analizi birçok durumda maseral analiz kadar veya ondan daha önemli olur.
Kok petrografisi çok kullanışlı bir petrografik araçtır. Farklı dereceler ve kömür türleri, farklı karbon formları üretir. Kok petrografik analizi, kömür harmanını yeniden yapılandırmak ve bağlayıcı ve dolgu fazının ve az koklanmış, yanmış kok ve çökelme karbonlarının miktarını ve boyutunu tespit etmek için kullanılabilir.
Kısaca kömür birçok farklı mikroskobik bileşen içerir. Kömürün bazı özelliklerini belirlemek, petrografi adı verilen mikroskobik inceleme gerektirir. Kömürü mikroskop altında inceleyen bilim adamlarına kömür petrografları denir.
Petrografide, kömür ince parçacıklar halinde öğütülür, epoksi ile birleştirilir ve bir pelet oluşturmak üzere kalıplara konur. Pelet daha sonra parlatılır ve yansıyan veya gelen ışık kullanılarak mikroskop altında incelenir. Kömür, mineral ve kaya petrografisinde olduğu gibi ince kesitlere de kesilebilir. İnce kesit, ince bir cam plaka üzerine epoksi uygulanan ince kesilmiş bir numunedir. Numune tarafı daha sonra taşlanır ve ışığın camdan ve numuneden görülebildiği noktaya kadar parlatılır, bu da petrografların numunelerde büyük ayrıntıları görmelerini sağlar.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, kömür petrografisi hizmetleri de bulunmaktadır.
Enerji kaynaklarının etkin kullanımı, firmaların daha düşük maliyetle üretim yapmalarını sağlar, bu da rekabet avantajı sunar.
Enerji tasarrufu sağlayan çözümler, iş yerinde çalışanların daha sağlıklı bir ortamda çalışmasını sağlar, bu da motivasyonu artırır.
Enerji yönetimi sürecindeki iyileştirmeler, operasyonel verimliliği artırarak tüm iş süreçlerini optimize eder.
Enerji yönetimi risklerini etkili bir şekilde azaltarak, enerji tedarikinde yaşanacak olası krizlere karşı daha hazırlıklı olunur.
Enerji kaynaklarının yönetimi, ilgili yasal düzenlemelere uyum sağlamak için gereklidir ve hukuki sorunları önler.
Enerji kaynaklarının doğru yönetimi, enerji tedarikindeki kesintileri azaltarak müşteri memnuniyetini artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu