Kömür madeni metan emisyonları, potansiyel bir enerji kaynağını temsil eder. Bu emisyonlarının geri kazanımı ve kullanımı, küresel çevre kadar yerel toplum için de faydalar sağlar. Kömür madeni metan gazını yakalamanın ve kullanmanın bazı faydaları bulunmaktadır:
Kömür madeni metan gazı kullanılmadan önce havalandırma ve drenaj sistemleri tarafından tutulmalı ve daha sonra yüzeye çıkarılmalıdır. Faaliyet öncesinde proje geliştiricileri, drenaj verimliliği, gaz kalitesi ve miktarı, son kullanım seçenekleri, mevcut pazarlar, politikalar ve potansiyel projelerin ekonomisi gibi bir kömür madeni için mevcut verileri gözden geçirir.
Kömür yatağı metan gazı, kömür damarları içinde hapsolmuş bir doğal gaz şeklidir. Kömür madenciliği operasyonları sırasında metan gazı yangınları veya patlamaları madencileri tehdit etmektedir. Patlama riskini azaltmak için madencilik faaliyetleri sırasında metan gazı tahliye edilir. Bazı şirketler ise metanı değerli bir kaynak olarak yakalamaya başladı. Bu şekilde güçlü bir sera gazı olarak metana odaklanıldığı için, aynı zamanda iklim değişikliği tehdidini azaltmaya da yardımcı olunmaktadır.
Kömür yatağı gazı, değişen miktarlarda karbondioksit içeren başlıca metandan (genelde yüzde 95) oluşur. Kömür yatakları muazzam miktarda yüzey alanına sahiptir ve çok büyük miktarlarda metan tutabilir. Kömür yataklarının geniş iç yüzeyleri olduğundan, geleneksel bir gaz rezervuarındaki eşdeğer kaya hacminden altı ila yedi kat daha fazla gaz depolayabilirler.
Kömür yatağı metan gazı, kimyasal reaksiyon veya bakteri etkisi ile üretilir. Kimyasal etki, tortul bir havzada kömüre ısı ve basınç uygulandığında zamanla oluşur. Yüksek dereceli kömürlerdeki gaz, kömürdeki ısı ve basınç dönüşümü organik maddesi olarak üretilir. Düşük dereceli kömürlerdeki gaz, organik maddenin bakteriler tarafından ayrışmasından kaynaklanır.
Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen endüstriyel güçlüklere karşı hizmetler arasında kömür yatağı metan hizmetleri kapsamında yerinde gaz belirleme hizmetleri de bulunmaktadır.
Endüstriyel güçlüklerle başa çıkmak için sağlanan çözümler, firmanın piyasadaki itibarını güçlendirir ve marka değerinin artmasını sağlar.
Endüstriyel güçlüklere karşı sağlanan hizmetler, sorunların hızlı ve etkili bir şekilde çözülmesini sağlayarak müşterilere güven verir, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Endüstriyel güçlüklerle başa çıkma süreçlerinin sürekli analiz edilmesi ve iyileştirilmesi, daha verimli üretim süreçleri ve daha düşük hata oranları sağlar.
Endüstriyel zorluklar karşısında sağlanan hizmetler, yerel ve uluslararası yasal düzenlemelere uyum sağlayarak yasal sorunların önüne geçilmesini sağlar.
Endüstriyel zorluklarla mücadele için sağlanan çözümler, firmanın güvenilirliğini artırır. Sorunların hızlı ve etkili şekilde çözülmesi, müşteri güvenini pekiştirir.
Endüstriyel zorluklarla başa çıkmak için yapılan hizmetler, kalite yönetimi süreçlerini güçlendirir, böylece üretim süreçlerinin her aşamasında yüksek kalite sağlanır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu