Zorlu geçişler ve elleçleme sırasında her türlü zarar görebilecek konteynerleri ihmal etmek durumunda, hasarlı kargolar ve pahalı onarımlar ortaya çıkmaktadır. Taşıdıkları yükün uygun şekilde korunmasını sağlamak için konteynerlerin düzenli olarak kontrol edilmesi, temizlenmesi ve onarılması gerekmektedir.
Konteynerler, temelde şu işlevlere sahiptir:
Konteyner taşımacılığı kullanan işletme sahipleri, kargo boyutunu doğru tespit etmek, yük için doğru konteyneri seçmek ve konteyner alanından en iyi şekilde yararlanmak zorundadır.
Herhangi bir konteyner yükleme ve boşaltma denetimi, bir konteyner durum denetimi ile başlar. Konteyner iyi durumdaysa ve yük tamamen paketlenip onaylandıysa, yükleme ve boşaltma muayenesi süreci devam eder. Denetçiler, doğru malların paketlendiğini ve müşterinin tüm özelliklerinin karşılandığını doğrular. Konteynerin yüklenmesi ve boşaltılması başladığında, denetçi doğru birim miktarının yüklendiğini doğrular.
Nakliye konteynerlerinin elleçlenmesi, nakliye sırasında malların kalitesini etkileyecek sorunlara yol açtığı için, konteyner denetimleri hayati önem taşımaktadır. Konteyner gözetim süreci, zamandan, sıkıntıdan, paradan ve müşteri kaybından tasarruf edilmesini sağlayan ve olası sorunları önlemeye çalışan bir süreçtir.
Yüklemede olduğu gibi, konteynerler varış noktasına ulaştığında da, doğru şekilde boşaltılıp elleçlenmesi gerekmektedir. Boşaltma süreci boyunca denetçiler, tüm malları kontrol etmekte ve dikkatli bir şekilde taşınmasını sağlamaktadır. Malların ve ambalajın kalitesi ve durumu bu süreçte raporlanmaktadır.
Kötü durumdaki bir nakliye konteyneri, öngörülmeyen kayıplara neden olabilir. Örneğin kargo yüklenmeden önce konteynerde bulunan kokular ürünlere geçebilir. Kokunun kaynağı, daha önce taşınan ürünler veya kalıcı keskin kimyasal temizlik maddeleri olabilir. Ya da konteynere konulan ürünler, daha önce taşınan makineler ve benzer ürünlerden kalan yağ ve kir ile kolayca lekelenebilir. Konteyner tavanları, zeminleri ve duvarlarındaki delikler su ve tozun girmesine neden olabilir. Konteynerin nakliyesi ve elleçlenmesi sırasında meydana gelen ezikler ve yüzeylerdeki hasarlar nedeniyle delikler oluşabilir. Konteynerlerin dışı, erozyon, ezikler veya boya hasarı açısından kontrol edilmelidir. Nem, özellikle döşeme tahtalarında, kargoyu kirleten ve kötü bir koku üreten küf oluşumunu teşvik eder.
Kuruluşumuz, modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen genel gözetim hizmetleri arasında, konteyner gözetim hizmetleri de bulunmaktadır.
Denetimler, çevresel etkileri azaltarak sürdürülebilir iş süreçlerinin benimsenmesine katkıda bulunur.
Güvenilir ve yüksek standartlarda hizmet sunulması, işletmenin marka değerini güçlendirir ve itibarını artırır.
Yapılan denetimler, işletmenin kalite ve güvenlik standartlarının oluşturulmasına ve sürekli geliştirilmesine katkı sağlar.
Denetimden elde edilen bilgiler, operasyonel süreçlerin daha etkili hale getirilmesine olanak tanır.
Yapılan denetimler, işletmenin yasal düzenlemelere uygun çalışmasını sağlar, böylece hukuki riskler en aza indirilir.
Standartlara uygun çalışan işletmeler, bilinçli müşteriler tarafından tercih edilerek hedef kitlenin güvenini kazanır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu