EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Konvansiyonel Yakıtlar - Korozyon Takibi Hizmetleri

Uzun yıllar boyunca kullanılan fosil yakıtlar, araç ve makineleri hareket ettirmek, işletmelere güç sağlamak ve konutların ve işyerlerinin aydınlatmasını sağlamak için gerekli enerjinin çoğunu üretmiştir. Bugün hala petrol, kömür ve gaz, enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 80’ini karşılımaya devam etmektedir.

Geleneksel yakıtlar (fosil yakıtlar), örneğin kömür, ham petrol ve doğal gaz, milyonlarca yıl önce yaşayan bitki ve hayvanların fosilleşmiş, gömülü kalıntılarından oluşmaktadır. Bunlar, fosil yakıtların oluşumuna yol açan mikroorganizmalar tarafından ayrıştırılır. Fosil yakıtlar yüksek karbon içeriğine sahiptir.

Başlıca konvansiyonel yakıt (geleneksel yakıt) örnekleri şunlardır:

  • Petrol. Ham petrol yeraltı rezervuarlarında, çatlaklarda, yarıklarda, tortul kayalarda veya yüzeye yakın katranlı kumlarda bulunan ve hidrokarbon bileşiklerinden oluşan sıvı bir fosil yakıttır. Petrol, karada veya denizde sondajla ve katran kumları petrol ve petrol şeylleri durumunda şerit madenciliği ile elde edilir. Petrol çıkarıldıktan sonra, benzin, propan, gazyağı ve jet yakıtı gibi yakıtlara ve plastik ve boya gibi ürünlere dönüştürülmesi için rafinerilere gönderilir.
  • Kömür. Kömür, katı bir fosil yakıt olarak yakılan sert karbon ağırlıklı bir kayadır. Çoğunlukla karbon içerir, bununla birlikte hidrojen, kükürt, oksijen ve azot da içerir. Büyük ölçüde karbon içeriği ile farklılaşan dört türü bulunmaktadır: linyit, alt bitümlü, bitümlü ve antrasit. Kömür, yeraltı madenciliği veya yüzey madenciliği yöntemleri ile elde edilir.
  • Doğal gaz. Bu gaza fosil gaz da denir. Esas olarak metandan doğal olarak oluşan bir hidrokarbon gaz karışımıdır. Aynı zamanda değişen yüksek miktarlarda alkanlar içerir ve bazen belli bir oranda nitrojen, karbon dioksit, hidrojen sülfür veya helyum içerir. Konvansiyonel doğal gaz, standart sondajla ulaşılan gözenekli kaya yataklarında bulunur.

Çoğu zaman akaryakıt sektöründe tesisler, zorlu çalışma koşulları ve çevresel etkiler sonucunda korozyona maruz kalır. Bu durum tesiste yapısal sorunlara, ürünlerin değer kaybetmesine ve yüksek maliyetli onarımlara neden olur. Bu açıdan tesislerde korozyonun takip edilmesi gerekir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, konvansiyonel yakıtlar kapsamında, korozyon takibi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Konvansiyonel Yakıtlar - Korozyon Takibi Hizmetleri Yararları


Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Yüksek verimli enerji üretim sistemleri, işletmelere daha düşük maliyetle daha fazla enerji üretme imkânı sunar, böylece kârlılığı artırır.

Güvenilirlik Artışı

Güvenli ve stabil enerji üretimi, işletmelerin enerji tedarikinde güvenilirliğini artırır ve kesintisiz hizmet sunar.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Çevre dostu ve yenilikçi enerji üretim yöntemleri, uluslararası alanda firmanın prestijini ve tanınırlığını artırır.

Gıda Güvenliğini Artırır

Tarımsal ve endüstriyel enerji üretim sistemlerinin güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi, gıda güvenliğini artırır.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

İyi yönetilen enerji üretim süreçleri, iş güvenliğini artırır ve çalışanların motivasyonunu yükseltir.

Rekabet Avantajı Sunar

Yenilikçi ve sürdürülebilir enerji üretim çözümleri, firmaların pazarda rekabet avantajı kazanmasını sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu