Çeşitli uluslararası kuruluşlar tarafından geliştirilen korozyon testleri, metal, taş veya diğer malzemelerin bozulmasını önleyecek süreçleri içermektedir. Korozyon örnekleri arasında otomotivde kullanılan demir veya çeliğin, boruların ve çeşitli yapısal bileşenlerin paslanması yer alır. Doğru korozyon test yöntemi seçilirken, malzemenin yaşam döngüsündeki ortamlar dikkate alınır. Tuz sisi, suya batma ve hızlandırılmış hava koşullarına maruz kalma ortamları en yaygın olarak aşındırıcıya maruz kalma şekilleridir.
Korozyon testleri yapılırken, genel olarak ekipman, yüksek bağıl nem aralıklarına veya yüksek sıcaklık ve tuzlu atmosferlere maruz bırakılır. Testin ardından malzeme veya ekipman, fiziksel, mekanik, operasyonel veya elektriksel arızalar açısından incelenir.
Korozyon testleri ile bağlantılı başka ortak özellikler de bulunmaktadır. Örneğin kontrollü aşındırıcı ortam, aşındırıcı malzemelerin laboratuvar testlerini tanımlamak için dikkate alınır. Aşındırıcı koşullar, doğal çevre koşullarını yeniden oluşturmak için sıcaklığı, nemi, asidik ortamı ve benzer durumları tanımlar. Kütle kaybının belirlenmesi, maruz kaldıktan sonra kütlenin yeniden tartılıp orijinal kütlesinden çıkarılması ile hesaplanır.
Çevresel korozyon çoğu zaman, ticari, endüstriyel, askeri ve havacılık ürünlerinde geri dönüşü olmayan hasarlara yol açmaktadır. Korozyonun başlıca olumsuz etkileri şunları içerir:
Kısaca korozyon testleri, malzemelerin ve ekipmanların yaşam döngüsünü dikkate alarak korozyona karşı direncini tespit etmek, farklı malzemeleri karşılaştırmak ve bir malzemenin özellikle aşındırıcı bir ortamdaki davranışını değerlendirmek amacı ile kullanılmaktadır.
Bu testlerde dikkate alınan başlıca uluslararası standartlar şunlardır:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, korozyon testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Ürünlerin çevresel standartlara uygunluğu, sektör genelindeki kalite ve güvenlik normlarının belirlenmesine yardımcı olur.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin doğal afetler ve olumsuz koşullar karşısında risklerini minimize eder.
Çevresel koşullara uygunluğu test edilen ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar.
Çevresel koşullara dayanıklı ürünler, güvenilirlik açısından büyük bir artış sağlar.
Çevresel koşullara uygunluk, ürünlerin doğru hedef kitleye ulaşmasını ve pazarda kabul görmesini sağlar.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin dayanıklılığını artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu