EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Koruyucu Eldivenlerin Genel Özellikleri ve Deney Metodu

Bir Avrupa standardı olan EN 388 standardında, mekanik risklere karşı kullanılan koruyucu eldivenlerin genel özellikleri açıklanmakta ve bir test yöntemi sunulmaktadır. Bu standarda göre koruyucu eldivenler, aşınma direnci, kesilme direnci, yırtılma mukavemeti, delinme direnci ve darbe koruması gibi özellikler açısından test edilmektedir. Bu standart ülkemizde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından şu başlıkla yayınlanmıştır: TS EN 388 Mekanik risklere karşı koruyucu eldivenler.

Test sonuçları dört rakam ve bir veya iki harf ile ifade edilmektedir. Bu rakam ve harfler, eldivenin performansını ifade etmektedir ve şu anlamları taşımaktadır:

  • Birinci rakam: Aşınma direnci. Eldiven belli bir basınç altında bir zımpara kağıdı ile aşınmaya tabi tutulur. Koruma seviyesi, malzemede bir delik açılıncaya kadar gereken dönüş sayısına bağlı olarak 1 ila 4 arasında gösterilir. Sayı ne kadar büyükse, aşınmaya karşı direnç o kadar iyidir.
  • İkinci rakam: Kesilme direnci, darbe testi. Eldiven kesilene kadar üzerinden bir bıçak geçirilir. Koruma seviyesi 1 ila 5 arasında gösterilir. Sayı ne kadar büyükse, kesilme direnci o kadar yüksektir.
  • Üçüncü rakam: Yırtılma direnci. Eldiven malzemesini paröalamak için gereken kuvvet ölçülür. Koruma seviyesi 1 ila 4 arasında gösterilir. Sayı ne kadar büyükse, yırtılma direnci o kadar yüksektir.
  • Dördüncü rakam: Delinme direnci. Eldivene sivri bir uç, delmek için batırılır. Koruma seviyesi 1 ila 4 arasında gösterilir. Sayı ne kadar büyükse, delinme direnci o kadar yüksektir.
  • Birinci harf: Kesme direnci: İkinci maddede, kesme sırasında bıçak körelirse, bu defa ISO 13997 standardına göre yeniden eldiven test edilmelidir. Koruma seviyesi A ila F arasında gösterilir.
  • İkinci harf: Darbe koruma direnci: Eldivenin darbe koruması varsa, bu durum P harfi ile gösterilir. Aksi halde bu bilgi boş kalır.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü spesifik test hizmetleri çerçevesinde, koruyucu eldivenlerin genel özellikleri ve deney metodu hizmetleri de vermektedir.

 

Deride Adhesion (Yapışma) Testi Deride Diklorometan İle Çözünebilen Madde Miktarı Testi Deride Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller Testi Deride Formaldehit Testi Deride Işık Haslığı Testi Deride Kalınlık Testi Deride Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Testi Deride Kopma Mukavemeti ve Uzama Testi Deride Krom (VI) Testi Deride Kuru Temizleme Solüsyonu Haslığı Testi Deride O-Fenilfenol Testi Deride pH Değeri Testi Deride Su Damlatma Haslığı Testi Deride Su Haslığı Testi Deride Sürtme Haslığı Testi Deride Ter Haslığı Testi Deride Yasaklı Azo Boyarmaddeler Testi Deride Yıkama Haslığı Testi Deride Yırtılma Mukavemeti Testi Halatların Fiziksel ve Mekanik Özellikleri Testi Kağıt Ürünlerde Emme Hızı Testi Kağıt Ürünlerde Gramaj Testi Kağıt Ürünlerde Kuru Kopma Mukavemeti Testi Kağıt Ürünlerde Toplam Emicilik Testi Kağıt Ürünlerde Uzama Oranı Testi Kağıt Ürünlerde Yaş Kopma Dayanımı Testi Koruyucu Eldivenlerin Genel Özellikleri ve Deney Metodu Koruyucu Giyeceklerin Yağmura Karşı Koruma Testi Mekanik Risklere Karşı Koruyucu Eldiven Testi Naylon Kolan Testi Profesyonel Kullanım İçin Yüksek Görülebilirlik Uyarısı Olan Giyecekler Aksesuar Testleri Ayakkabı Testleri Bebek Bakım Ürünleri Testleri Çanta Testleri Deri Ürünleri Testleri Deterjan Testleri Giyecek Testleri Ev Tekstil Ürünleri Testleri Halı Testleri Hazır Giyim Testleri İplik Testleri Kemer Testleri Kırtasiye Testleri Kişisel Bakım Ürünleri Testleri Kumaş Testleri Oyuncak Testleri Perde Testleri Toka Testleri Yer Döşemeleri Testleri

Koruyucu Eldivenlerin Genel Özellikleri ve Deney Metodu Yararları


Müşteri Memnuniyeti Arta

Doğru ve güvenilir testler, müşteri beklentilerini karşılayan kaliteli ürünler sunulmasına katkıda bulunur.

Hedef Kitleyi Belirler

Doğru analizler, markanın hedef kitlesine daha uygun ürünler sunmasına yardımcı olur.

Riskleri Azaltır

Testler, üretim sürecinde ortaya çıkabilecek potansiyel hataları belirleyerek riskleri en aza indirir.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Gelişmiş analiz yöntemleri, tekstil sektöründe daha yenilikçi çözümler sunulmasına olanak sağlar.

Kalite Yönetimi İyileşir

Tekstil analizleri, ürünlerin kalite standartlarına uygunluğunu doğrulayarak kalite yönetim süreçlerini güçlendirir.

Hukuki Uyum Sağlar

Testler, ürünlerin yasal gerekliliklere uygunluğunu sağlayarak hukuki uyum risklerini azaltır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu