EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Koruyucular - Ürünleri Depolama Süresince Koruyucular

Depolama sırasında ürünler için koruyucu maddeler, gıda maddeleri, yem maddeleri, kozmetik veya tıbbi ürünler ve tıbbi cihazlar dışında üretilen ürünlerin, raf ömrünü uzatmak amacı ile mikrobiyal bozulmanın kontrolü yoluyla korunması için kullanılmaktadır. Bu ürünler, kemirgen ilacı, böcek ilacı veya diğer yemlerin depolanması veya kullanılması için koruyucu olarak kullanılır.

Gıda ürünlerinin raf ömrünü uzatmak için kullanılan yaygın koruyucular arasında tuzlar, şekerler, jelatin ve sirke bulunur. Bunlar genelde bakteri üremesini engellemek için kullanılır. Raf stabilitesine yardımcı olan diğer bir gıda katkı maddesi olan antioksidanlar, gıdalardaki oksidasyonun azaltılmasına yardımcı olur.

Raf ömrü, gıda ürünlerini güvenli kaldığı ve arzu edilen duyusal, kimyasal, fiziksel mikrobiyolojik ve işlevsel özellikleri koruduğu süredir. Gıda katkı maddeleri dahil olmak üzere gıda bileşenleri, birçok gıdanın raf ömrünü uzatmada kilit rol oynamaktadır ve bu da dayanacak gıdaların stoklanmasında oldukça önemlidir. Birçok gıda katkı maddesi, gıda ürünlerinin stabilitesini ve kalitesini artırmaya yardımcı olarak daha uzun süre saklanmasına olanak tanır.

Raf ömrünü artıran bir tür gıda katkı maddesi, koruyuculardır. Gıdaları taze ve tüketime uygun tutmak, bozulmayı veya çürümeyi önlemek için koruyucu maddeler kullanılır.

Raf ömrünü uzatmaya yardımcı olmak için emülgatörler, koyulaştırıcılar, sıkılaştırıcı maddeler ve stabilizatörler kullanılır. Bu katkı maddeleri aynı zamanda zamanla ürünlerin görünümünü, dokusunu ve kalitesini de iyileştirir. Örneğin stabilizatörler, bir ürün içindeki bileşenlerin dağılmış halde kalmasına yardımcı olarak, amaçlanan ve arzu edilen bileşimi korur. Sıkılaştırıcı maddeler ise meyve ve sebzelerin sağlam ve gevrek kalmasına yardımcı olur.

Tüm farklı katkı maddeleri daha güvenli ve daha sürdürülebilir gıda tedarikinin desteklenmesine yardımcı olmaktadır. Koruyucular olmasaydı çabuk bozulan gıdaları çöpe atmak zorunda kalınırdı. Raf ömrü, sağlıklı ve uygun fiyatlı gıda ürünlerinin önemli bir özelliğidir ve koruyucular raf ömrünün önemli bir parçasıdır. Koruyucular ve bunların raf ömrü üzerindeki etkileri, mevcut gıda tedarikinin lojistiğini mümkün kılan unsurlardır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen biyosidal test hizmetleri arasında, ürünleri depolama süresince koruyucu testleri de bulunmaktadır.

 

EC 528/2012 Sayılı Avrupa Birliği Biyosidal Ürünler Direktifi Dezenfektanlar - Kişisel Hijyen Dezenfektanlar - Doğrudan İnsanlar veya Hayvanlara Uygulanması Amaçlanmayan Dezenfektanlar - Hayvan Hijyeni Dezenfektanlar - Gıda ve Yem Alanı Dezenfektanlar - İçme Suyu Koruyucular - Ürünleri Depolama Süresince Koruyucular Koruyucular - Film Koruyucular Koruyucular - Ahşap Koruyucular Koruyucular - Elyaf, Deri, Lastik ve Polimerize Materyal Koruyucular Koruyucular - Yapı Malzemeleri Koruyucuları Koruyucular - Sıvı Soğutucu ve İşleme Sistemleri İçin Koruyucular Koruyucular - Slimisitler Koruyucular - İşleme veya Kesme Sıvıları Koruyucuları Haşere Kontrol Ürünleri - Rodentisitler Haşere Kontrol Ürünleri - Avisitler Haşere Kontrol Ürünleri - Yumuşakça Ölüdürücler, Vermisitler ve Diğer Omurgasızların Kontrolü İçin Ürünler Haşere Kontrol Ürünleri - Pissisitler Haşere Kontrol Ürünleri - İnsektisitler, Akarisitler ve Diğer Eklembacaklıların Kontrolü İçin Ürünler Haşere Kontrol Ürünleri - Kovucular ve Çekiciler Haşere Kontrol Ürünleri - Diğer Omurgalıların Kontrolü Diğer Biyosidal Ürünler - Tutunma Önleyici Ürünler Diğer Biyosidal Ürünler - Mumyalama ve Tahnitçilik Sıvıları Test Hizmetleri - Biyosidal Ürünlerin Kimyasal Testleri Test Hizmetleri - pH Değeri, Asitlik ve Alkalinite Testleri Test Hizmetleri - Aktif Klor ve Sodyum Hipoklorit Testleri Test Hizmetleri - Hidrojen Peroksit Testi Test Hizmetleri - Toplam Alkol Miktarı (Etil Alkol, Metil Alkol, İzopropil Alkol) Testi Test Hizmetleri - Bağıl Yoğunluk Testi Test Hizmetleri - İyot Testi Test Hizmetleri - Duyusal Analiz (Renk, Koku, Görünüm) ve Genel Özellik Testleri Test Hizmetleri - Biyosidal Ürünlerin Mikrobiyal Etkinlik Testleri Test Hizmetleri - Bakterisidal Aktivitenin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Fungisidal Aktivitenin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Sporisidal Aktivitenin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Antibakteriyel Aktivitenin ve Etkinliğinin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Klorheksidin Diglukonat Testi Test Hizmetleri - OPA (Orto-Ftalaldehit) Testi Test Hizmetleri - Fenoksietanol Testi

Koruyucular - Ürünleri Depolama Süresince Koruyucular Yararları


Süreç İyileştirmesi

Biyosidal testler, üretim süreçlerinde iyileştirmelere olanak tanır, böylece daha verimli ürünler elde edilir.

Standartların Belirlenmesi

Biyosidal testler, sektörün kalite ve güvenlik standartlarının belirlenmesine katkı sağlar.

Rekabet Avantajı Sunar

Etkili biyosidal ürünler, piyasada rakiplerden öne çıkarak rekabet avantajı sağlar.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Uluslararası standartlara uygun biyosidal testler, ürünlerin global pazarda kabul görmesini sağlar.

Riskleri Azaltır

Biyosidal testler, potansiyel sağlık ve çevre risklerini belirleyerek bu risklerin minimize edilmesine yardımcı olur.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Güvenli ve etkili biyosidal ürünlerin geliştirilmesi, çalışanların işine olan güvenini artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu