EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Koruyucular - Yapı Malzemeleri Koruyucuları

Yapı malzemeleri koruyucuları, duvarcılık, kompozit malzemeler veya ahşap dışındaki diğer inşaat malzemelerinin mikrobiyolojik ve alg saldırılarının kontrolü ile korunması için kullanılmaktadır.

İnşaatta yaygın olarak kullanılan birçok malzeme, malzemenin kendisini mikrobiyal hasardan ve işlev kaybından korumak veya daha sonra iyileştirici bir işlem veya çıkarılması ve değiştirilmesi gerekebilecek malzemenin renginin bozulmasını önlemek için koruyucuların kullanılmasını gerektirir. Bu tür malzemeler arasında duvarcılık, alçı ve sıva gibi kompozit malzemeler, silikon dahil kalafatlar ve sızdırmazlık malzemelerinin yanı sıra derz dolguları, yapıştırıcılar ve alçıpan yer almaktadır.

Kontrol edilmesi gereken hedef organizmalar arasında küfler, algler, bakteriler ve maya biyofilmleri bulunmaktadır. Birçok uygulama bozulmaların oluşmasına daha ilk etapta engel olur. Ancak bazı biyosidal ürünler, örneğin yüzey duvar koruyucuları, tuğla veya çatı kiremitlerinin görünümünü eski haline getirmek için mantarların ve alg oluşumunun etkili bir şekilde uzaklaştırılması için kullanılır.

Yapı malzemeleri olarak üç tür ahşap koruyucu kullanılmaktadır: yağ bazlı koruyucular, su bazlı koruyucular ve fumigantlar. Bu koruyucuların her birindeki farklı kimyasalların etkinliği, maruz kalma koşullarına bağlı olarak değişir. Koruyucular için üç maruz kalma durumu söz konusudur:

  • Zemin teması (ağır iş koruyucusu gerektiren yüksek çürüme tehlikesi)
  • Yer üstü temas (genellikle basınç uygulaması gerektirmeyen düşük çürüme tehlikesi)
  • Denize maruz kalma (ağır iş koruyucu veya yüksek çürüme tehlikesi)

Bazı aktif bileşenler hem yağ bazlı hem de su bazlı koruyucularda kullanılmaktadır.

Koruyucu işleminin etkinliği seçilen formülasyona, uygulama yöntemine, diri odunun öz oduna oranına, ahşabın nem içeriğine, tutulan koruyucu miktarına, kimyasal nüfuz derinliğine ve ahşabın içindeki dağılıma bağlıdır. Yumuşak ağaç türleri genellikle sert ağaçlara göre emprenye edilmeye daha duyarlıdır. Mantarların, böceklerin veya deniz kurtlarının yüksek saldırı riskine maruz kalan yapı ve diğer uygulamalar için kullanılan çoğu ahşap ürün için genellikle basınçla koruyucu işlem gereklidir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen biyosidal test hizmetleri arasında, yapı malzemeleri koruyucu testleri de bulunmaktadır.

 

EC 528/2012 Sayılı Avrupa Birliği Biyosidal Ürünler Direktifi Dezenfektanlar - Kişisel Hijyen Dezenfektanlar - Doğrudan İnsanlar veya Hayvanlara Uygulanması Amaçlanmayan Dezenfektanlar - Hayvan Hijyeni Dezenfektanlar - Gıda ve Yem Alanı Dezenfektanlar - İçme Suyu Koruyucular - Ürünleri Depolama Süresince Koruyucular Koruyucular - Film Koruyucular Koruyucular - Ahşap Koruyucular Koruyucular - Elyaf, Deri, Lastik ve Polimerize Materyal Koruyucular Koruyucular - Yapı Malzemeleri Koruyucuları Koruyucular - Sıvı Soğutucu ve İşleme Sistemleri İçin Koruyucular Koruyucular - Slimisitler Koruyucular - İşleme veya Kesme Sıvıları Koruyucuları Haşere Kontrol Ürünleri - Rodentisitler Haşere Kontrol Ürünleri - Avisitler Haşere Kontrol Ürünleri - Yumuşakça Ölüdürücler, Vermisitler ve Diğer Omurgasızların Kontrolü İçin Ürünler Haşere Kontrol Ürünleri - Pissisitler Haşere Kontrol Ürünleri - İnsektisitler, Akarisitler ve Diğer Eklembacaklıların Kontrolü İçin Ürünler Haşere Kontrol Ürünleri - Kovucular ve Çekiciler Haşere Kontrol Ürünleri - Diğer Omurgalıların Kontrolü Diğer Biyosidal Ürünler - Tutunma Önleyici Ürünler Diğer Biyosidal Ürünler - Mumyalama ve Tahnitçilik Sıvıları Test Hizmetleri - Biyosidal Ürünlerin Kimyasal Testleri Test Hizmetleri - pH Değeri, Asitlik ve Alkalinite Testleri Test Hizmetleri - Aktif Klor ve Sodyum Hipoklorit Testleri Test Hizmetleri - Hidrojen Peroksit Testi Test Hizmetleri - Toplam Alkol Miktarı (Etil Alkol, Metil Alkol, İzopropil Alkol) Testi Test Hizmetleri - Bağıl Yoğunluk Testi Test Hizmetleri - İyot Testi Test Hizmetleri - Duyusal Analiz (Renk, Koku, Görünüm) ve Genel Özellik Testleri Test Hizmetleri - Biyosidal Ürünlerin Mikrobiyal Etkinlik Testleri Test Hizmetleri - Bakterisidal Aktivitenin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Fungisidal Aktivitenin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Sporisidal Aktivitenin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Antibakteriyel Aktivitenin ve Etkinliğinin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Klorheksidin Diglukonat Testi Test Hizmetleri - OPA (Orto-Ftalaldehit) Testi Test Hizmetleri - Fenoksietanol Testi

Koruyucular - Yapı Malzemeleri Koruyucuları Yararları


Rekabet Avantajı Sunar

Etkili biyosidal ürünler, piyasada rakiplerden öne çıkarak rekabet avantajı sağlar.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Güvenli ve etkili biyosidal ürünlerin geliştirilmesi, çalışanların işine olan güvenini artırır.

Hedef Kitleyi Belirler

Biyosidal testler, doğru kullanıcı kitlesine hitap eden ürünlerin geliştirilmesine yardımcı olur.

Riskleri Azaltır

Biyosidal testler, potansiyel sağlık ve çevre risklerini belirleyerek bu risklerin minimize edilmesine yardımcı olur.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Uluslararası standartlara uygun biyosidal testler, ürünlerin global pazarda kabul görmesini sağlar.

Standartların Belirlenmesi

Biyosidal testler, sektörün kalite ve güvenlik standartlarının belirlenmesine katkı sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu