EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Kumaş Eni

Dokuma kumaşlar, son kullanıma bağlı olarak farklı genişliklerde üretilmektedir. Giyecekler için üretilen kumaşların genişiği genelde 90 cm’dir. Ancak kaplama kumaşlarının genişliği 140 cm, 150 cm, 160 cm veya 180 cm olmaktadır.

Aslında tekstil sektöründe kumaş genişliği iki şekilde tanımlanmaktadır: toplam genişlik ve kullanılabilir genişlik. Toplam genişlik, parçadaki en dıştaki çözgü ipleri arasında kumaşın uzunluğuna dik açılarda ölçülen mesafedir. Kullanılabilir genişlik ise, kumaşın gövdesinin en dıştaki çözgü ipleri arasında kumaşın uzunluğuna dik açılarda ölçülen mesafedir. Bu tanımlamalar Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından yayınlanan ISO 3932 standardında yer almaktadır (ISO 3932 Tekstil - Dokuma kumaşlar - Parça genişliğinin ölçülmesi).

Kumaş enini belirlemeye yönelik testlerde dikkate alınan başlıca standart, Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafıdan geliştirilen ASTM D3774 satndardıdır. Bu sandardın tam adı şu şekildedir: ASTM D3774-18 Tekstil kumaş genişliği için standart test yöntemi.

Söz konusu standart, dokuma veya örme kumaşların genişliğinin, kullanılabilir genişliğin veya her ikisinin ölçümüne yönelik bir test yöntemi sunmaktadır. Bu test yöntemi, tam rulolar, kumaş topları ve bir rulodan çıkarılan kısa numuneler için uygulanmaktadır. Aksi belirtilmediği takdirde ölçümler, varsa kumaşın kenarlarını da içermektedir.

Bu standartta yer alan test yöntemi iki seçenek sunmaktadır:

  • Seçenek A - Tam rulo veya kumaş topu
  • Seçenek B - Dolu rulodan veya kumaş topundan çıkarılan kısa numune

ASTM D3774 standardı, varsa kullanımına yönelik tüm güvenlik endişelerini ele alma iddiasında değildir. Uygun güvenlik ve sağlık uygulamalarını oluşturmak ve kullanımdan önce düzenleyici sınırlamaların uygulanabilirliğini tespit etmek, doğrudan bu standardı uygulayan kullanıcının sorumluluğu altındadır.

Konfeksiyonda ürün maliyetinin hemen hemen yarısını hammadde olan kumaş maliyeti oluşturmaktadır. Bu yüzden kumaşın verimli bir şekilde kullanılması çok önemlidir ve bunu etkileyen faktör kumaşın genişiliğidir.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü fiziksel test hizmetleri çerçevesinde, kumaş eni test hizmetleri de vermektedir.

 

Kumaş Eni Yararları


Hedef Kitle Analizi

Müşteri ihtiyaçlarının belirlenmesi, ürün ve hizmetlerinizi daha iyi şekillendirmenizi sağlar. Bu, pazarlama stratejilerinizi güçlendirir.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Sürekli gelişim ve yenilikçilik, ürün ve hizmetlerinizi sürekli olarak iyileştirir. Yenilikçi yaklaşımlar, rekabet avantajı sağlar.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global standartlara uygunluk, uluslararası pazarda tanınmanızı sağlar ve yeni iş fırsatları sunar. Bu, işletmenizin itibarını güçlendirir.

Süreç İyileştirmeleri

Mevcut süreçlerin gözden geçirilmesi, verimliliği artırır ve sürekli iyileştirme kültürünü destekler. Bu, işletmenizin gelişimine katkıda bulunur.

Olası Riskleri Azaltır

Test süreçleri, potansiyel risklerin belirlenmesine yardımcı olur. Bu sayede, tehlikelerin önlenmesi ve kalite kontrolü sağlanır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Etkili analiz süreçleri, üretim verimliliğini artırır ve kaynakların etkin kullanımını teşvik eder. Bu, maliyetlerin düşmesi ve kârlılığın artması anlamına gelir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu