Tekstil sektöründe birçok amaçla testler gerçekleştirilmektedir. Üretim döngüsünde, ürünü iyileştirmek, ürünlerin döngüde daha fazla ilerlemesini sağlamak için bu testlerin yapılması gerekmektedir. Tekstil ürünleri testlerinin birincil amacı, ürün özelliklerini değerlendirmek ve kullanım sırasındaki performansını önceden tespit etmektir. Elde edilen bilgiler, araştırma ve geliştirme çalışmalarında, hammadde ve girdi seçiminde, süreç geliştirmede, süreç kontrolünde, kalite kontrol çalışmalarında, arızaların analiz edilmesinde, kıyaslama yapılmasında, yasal düzenleme esaslarına uygun üretim yapılmasında ve şartnamelere uygunluk sağlanmasında kullanılmaktadır.
Üretim döngüsü, hammaddenin teslim alınması ile başlamaktadır. Malzeme yanlış veya standart altı ise, istenen kalitede ürün üretmek mümkün değildir. Tekstil sektöründe, doğal elyaf üretimi, suni ve sentetik elyaf ekstrüzyonu, yün yıkama, iplik eğirme, dokuma, boyama ve terbiye ve giyecek üretimi gibi çok farklı işlemler yapılmaktadır. Hammadde olarak kabul edilen şey, testin gerçekleştirildiği işlem aşamasına bağlıdır. Yani bir iplikçi için ham elyaf, bir dokumacı için iplik ve bir giyecek üreticisi için bitmiş kumaş hammaddedir. İşletmeler hammaddenin karşılaması gereken kriterleri gerçekçi bir seviyede belirlemek zorundadır.
Üretimi izleme, üretim hattından alınan örneklerin test edilmesini içeren bir çalışmadır ve genelde kalite kontrol olarak bilinmektedir. Bu testlerde, bilinen toleranslar dahilinde, ürünün belli özellikleri taşıyıp taşımadığı tespit edilmektedir. Kaliteli bir ürün, spesifikasyonları karşılayan ürün olarak tanımlanmaktadır.
Son ürün değerlendirilmesi için yapılan testlerde amaçlanan, toplu üretimin, teslimat öncesinde spesifikasyonları karşılayıp karşılamadığını tespit etmektir. Ancak herhangi bir olumsuzlukta üretim koşullarını değiştirmek için geç kalınmış olmaktadır.
Son incelemede veya bir müşteri şikayeti üzerine hatalı malzeme tespit edilirse, bunun araştırılması ve önlem alınması önemlidir. Bu yöndeki testler, gelecekte hatalı üretim yapmamak ve daha kaliteli ürünler üretmek için adım atılmasına imkan vermektedir. Bu testler, tarafsız ve bağımsız hareket eden gelişmiş laboratuvarlarda yapılmaktadır.
Tekstil sektöründe yeni teknolojiler çıkıyor, geliştirilmiş yeni malzemeler ve farklı üretim yöntemleri sunuluyor. Herhangi bir ürün tüketicilere sunulmadan önce, özelliklerin iyileştirildiğini veya daha hızlı üretim yöntemleri ile bozulmadığını kontrol etmek için yeni test yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Bu tür çalışmalar genelde işletmede araştırma ve geliştirme bölümü tarafından yürütülmektedir. Ancak gelişmiş laboratuvar testlerine de her zaman ihtiyaç duyulmaktadır.
Uzun yılların tecrübesine sahip kuruluşumuz tarafından, eğitimli ve deneyimli bir kadro ile işletmelere, endüstriyel test hizmetleri çerçevesinde kumaş test hizmetleri verilmektedir.
Yüksek kalite ve güvenilirlik, markanızın itibarını artırır. Bu, yeni müşteri çekmek için kritik bir faktördür.
Test süreçleri, çevresel etkileri değerlendirerek sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesine katkı sağlar. Bu, çevre dostu bir imaj oluşturur.
Endüstriyel testler, üretim süreçlerinin kalitesini değerlendirerek, daha güvenilir ve kaliteli ürünler elde etmenizi sağlar.
Test süreçleri, üretim verimliliğini artırır ve kaynakların etkin kullanımını teşvik eder. Bu, maliyetlerin düşmesi ve kârlılığın artması anlamına gelir.
Bağımsız testler, ürünlerin güvenilirliğini artırarak müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.
Standartlara uygunluk, piyasada rakiplerinizden sıyrılmanıza yardımcı olur. Sertifikasyon, markanızın değerini yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu