Uçucu madde, bir numunenin 900 santigrat derecede 7 dakikalık bir süre boyunca ısıtılması sırasında nemden kaynaklanan kütle kaybından daha az olan kütle kaybı olarak belirlenir. Bu prosedür standart koşullar altında hava ile temas etmeden gerçekleştirilir.
Uçucu madde, bir Avrupa standardı olan “EN 15148:2009 Katı biyoyakıtlar - Uçucu madde içeriğinin belirlenmesi” standardına göre tespit edilmektedir. Bu standartta, katı biyoyakıtların uçucu madde içeriğini belirlemek için kullanılan kurallar açıklanmakta ve bir test yöntemi tanımlanmaktadır. Bu standart, katı biyoyakıtlarla ilgili makine, ekipman, alet ve tüm tesisleri üreten, planlayan, satan, kuran veya kullanan kişi ve kuruluşlar ile katı biyoyakıtların üretimi, satın alınması, satışı ve kullanılmasıyla ilgili tüm kişi ve kuruluşlara yöneliktir.
Bu test yöntemine göre uçucu madde içeriği, katı biyoyakıtın standart koşullar altında havayla temas etmeyecek şekilde ısıtılması durumunda nemden kaynaklanan kütle kaybından daha az olan kütle kaybı olarak belirlenir.
Bu testlerde laboratuvarlar tarafından Karbolit uçucu madde fırını ve gereksinimleri karşılamak üzere özel olarak tasarlanmış özel uçucu madde potaları kullanılmaktadır. Uçucu madde içeriğini kuru kütle bazında ve ayrıca alındığı haliyle ve kuru külsüz bazında raporlanır (numunenin kül içeriği ve alındığı haliyle nem içeriğinin de belirlenmiş olması koşulu ile).
Kütleye göre uçucu madde tespiti ya da kurutma kaybı testi, belirli koşullar altında kurutulan bir numunedeki her türlü uçucu maddenin miktarını belirlemeyi amaçlar. Bu yöntem kontrolü için olduğu kadar araştırmada da örneğin, malzemede bulunan nemin veya herhangi bir solventin miktarının belirlenmesi için faydalı bulunmaktadır. Bu oldukça basit bir yöntemdir. Bir numune kütlesi izlenirken sabit bir sıcaklıkta tutulur. Kütle artık azalmadığında veya belirli bir süre sonra numunenin kütle kaybı kaydedilir. Bu, çıkarılan uçucu madde miktarına karşılık gelir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında boya ve yüzey kaplama testleri kapsamında kütleye göre uçucu madde tespiti hizmetleri de bulunmaktadır.
Testler, erken tespit edilen hatalar sayesinde ürün geri çağırma ve üretim hatalarını azaltarak maliyetlerin düşmesine yardımcı olur.
Testlerin uluslararası standartlara uygunluğu, ürünlerin global pazarda kabul edilmesini sağlar ve tanınırlık kazandırır.
Testler, ürünlerin ve hizmetlerin yerel ve uluslararası yasal düzenlemelere uygunluğunu sağlar, hukuki riskleri azaltır.
Çeşitli testler, mevcut süreçlerdeki zayıf noktaları ortaya çıkarır ve bu da süreç iyileştirmelerine olanak tanır.
Testler, gıda üretimi ve işleme süreçlerinde güvenliği ve hijyeni artırarak sağlık risklerini azaltır.
Çeşitli testlerin başarıyla tamamlanması, müşterilere ürünlerin güvenli ve kaliteli olduğunu garanti eder, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu