Özellikle tehlikeli maddelerin karayolu veya demiryolu ile uluslararası nakliyesi, ilgili uluslararası kuruluşlar tarafından hazırlanan anlaşmalara tabidir. Teknik ilerlemeye ayak uydurmak ve güvenliği artırmak için bu anlaşmalar düzenli olarak güncellenmektedir.
Avrupa Birliği ülkelerinde bu kurallar hem ulusal sınırlar içinde hem de sınır ötesi olmak üzere tüm taşımacılık için geçerli olan yasal düzenlemelere dönüştürülmüştür. Karayolu, demiryolu ve iç su yolu ile taşıma uygulamaları, tek bir direktifi kapsamındadır: tehlikeli malların ülke içinde taşınmasına ilişkin 2008/68/EC sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konsey direktifi.
Bu direktif, yükleme ve boşaltma faaliyetleri, başka bir taşıma türüne veya başka bir taşıma türünden aktarma ve koşulların gerektirdiği duraklamalar dahil olmak üzere üye ülkeler içinde veya arasında karayolu, demiryolu veya iç su yolu ile tehlikeli maddelerin taşınmasını kapsamaktadır.
Karayolu veya demiryolu taşımacılığı her ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimi için önemlidir. Kuşkusuz faydalarına ek olarak, taşımacılığın gelişmesi yol güvenliği ve çevrenin korunması ile ilgili yeni sorunlar yaratmaktadır. Ulaşım güvenliği konusuna geleneksel yaklaşım şunları içerir: mühendislik, uygulama ve eğitim. Yol güvenliğinin güvence altına alınması ve kazaların olumsuz etkilerini ortadan kaldırmanın doğrudan ve dolaylı maliyetleri, küresel ulaşım maliyetlerinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.
Tehlikeli maddelerin taşınmasında güvenliğin sağlanmasına ilişkin önlemlrt dört grupta toplanır:
Araçların özel teknik donanımına ilişkin gereklilikler, sürücülerin nitelikleri ile tehlikeli maddelerin sınıflandırılması, yükleme yöntemleri, kaza durumunda sağlanacak özel belgeler ulusal yönetmelikler ve uluslararası anlaşmalar ile belirlenir.
Avrupa’da hem yerel hem de uluslararası karayolu trafiğinde potansiyel bir tehlike oluşturan malzemelerin taşınmasına ilişkin yasal gereklilikler, tehlikeli maddelerin karayoluyla uluslararası taşınmasına ilişkin anlaşmada (ADR) belirtilmiştir. Tehlikeli mal taşımacılığının organizasyonunu destekleyen sistemler, yerel iklim, coğrafi koşullar ve yol ağını dikkate alır.
Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen petrol ve doğalgaz gözetim hizmetleri arasında, lojistik hizmetleri kapsamında karayolu ve demiryolu yol güvenliği yönetimi hizmetleri de bulunmaktadır.
Verimli ürün işleme ve tedarik zinciri yönetimi, sektördeki firmaların daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmasını sağlar, bu da rekabetçi bir avantaj yaratır.
Nihai ürünlerin düzenli ve güvenilir şekilde sağlanması, müşteri taleplerine hızlı ve doğru yanıt verilmesini sağlar, bu da memnuniyeti artırır.
Yasal gerekliliklere uygunluk, süreçlerin düzenli denetlenmesi ve izlenmesi sayesinde hukuki uyum sağlanır ve yasal sorunlar önlenir.
Global standartlara uygun hizmetlerin sağlanması, firmaların dünya çapında tanınmasını ve prestij kazanmasını sağlar.
Sürekli izleme ve kontrol ile yüksek güvenlik ve performans sağlanarak, firmaların güvenilirliği artırılır ve sektördeki itibarları pekiştirilir.
Ürünlerin güvenli bir şekilde işlenmesi, taşıma ve depolama süreçlerinin optimize edilmesi gıda güvenliğini artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu