Akaryakıtlar, ham petrolden gelen sarımsı ila açık kahverengi sıvı karışımlarıdır. Akaryakıtlarda bulunan bazı kimyasallar kolayca buharlaşabilirken bazıları suda daha kolay çözünebilir. Fuel oil, kullanım amaçlarına bağlı olarak farklı petrol rafinasyon prosesleri ile üretilmektedir.
Akaryakıtlar motorlar, ısıtıcılar, fırınlar ve sobalar için yakıt olarak veya çözücüler olarak kullanılır. Yaygın olarak bulunan bazı akaryakıtlar arasında gazyağı, dizel yakıtı, jet yakıtı, menzil yağı ve ev ısıtma yağı bulunur. Bu akaryakıtlar, hidrokarbon bileşimleri, kaynama noktası aralıkları, kimyasal katkı maddeleri ve kullanımları bakımından birbirlerinden farklılık gösterir.
Akaryakıtlar çevreye girdiklerinde içerdikleri bazı kimyasallar, açık kaplardan veya kirlenmiş topraktan veya sudan havaya buharlaşır. Bazı kimyasallar da yerüstü sularına döküldükten veya yer altı depolama tanklarından sızdıktan sonra suda çözünür. Bazı kimyasallar sudaki partiküllere yapışır ve dipteki tortuya çöker. Bazı kimyasallar, güneş ışığı veya küçük organizmalar tarafından havada, suda ve toprakta yavaş yavaş parçalanır. Nihayet bazı kimyasallar, bitki ve hayvanlarda önemli ölçüde birikebilir.
Diğer yandan yakıt türlerinin kullanımında güvenliği sağlamak ve performansını ve emisyon değerlerini tespit etmek amacı ile gelişmiş laboratuvarlarda birtakım testler gerçekleştirilmektedir. Bu testler başlıca şunları kapsar:
Esas olarak yakıt performansı uzmanlığı, yakıt geliştirme ve yakıt karşılaştırması, egzoz emisyonları, emisyon ölçüm sistemleri, düşük ortam koşullarında yakıt sistemlerinin karşılaştırılması, yanma kalite testi, düşük sıcaklık test yöntemleri ve benzer testleri içermektedir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen petrol ve doğalgaz gözetim hizmetleri arasında, lojistik hizmetleri kapsamında yakıt performans uzmanlığı hizmetleri de bulunmaktadır.
Ürünlerin doğru şekilde tanımlanması ve hedef kitlenin belirlenmesi, onlara özel çözümler sunarak müşteri taleplerine yanıt verir.
Yasal gerekliliklere uygunluk, süreçlerin düzenli denetlenmesi ve izlenmesi sayesinde hukuki uyum sağlanır ve yasal sorunlar önlenir.
Nihai ürünlerin düzenli ve güvenilir şekilde sağlanması, müşteri taleplerine hızlı ve doğru yanıt verilmesini sağlar, bu da memnuniyeti artırır.
Sürekli yapılan iyileştirmeler, üretim ve tedarik süreçlerinin daha hızlı ve etkili olmasını sağlar, bu da verimliliği artırır.
Sürekli izleme ve kontrol ile yüksek güvenlik ve performans sağlanarak, firmaların güvenilirliği artırılır ve sektördeki itibarları pekiştirilir.
Verimli ürün işleme ve tedarik zinciri yönetimi, sektördeki firmaların daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmasını sağlar, bu da rekabetçi bir avantaj yaratır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu