EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Malzeme Analitik Testleri - Özgül Ağırlık ve Yığın Yoğunluğu

Özgül ağırlığı ve yığın yoğunluğunu belirleme, bir nesne için uygulanan fiziksel testler arasındadır. Özgül ağırlık, bir maddenin hacminin ağırlığının, referans maddenin eşit hacminin ağırlığına oranıdır. Yığın yoğunluğu, aynı hacimdeki suya karşı bir malzemenin birim hacminin ağırlığıdır.

Özgül ağırlık ve yığın yoğunluk değerlerini belirlemek üzere, müşterinin isteğine ve deneyime bağlı olarak kullanılan birkaç yöntem bulunmaktadır.

Özgül ağırlık, bir numunenin havada ve bir referans madde içinde tartılması ile belirlenir ve numunenin yoğunluğu ile referans maddenin yoğunluğu arasındaki oran olarak tespit edilir. Oran karşılaştırması olduğu için özgül ağırlık için birim yoktur. Bir numune üzerinde özgül ağırlığı analiz etmenin birkaç yolu vardır. Örneğin düz özgül ağırlık yönteminde, numunenin önce havadaki ağırlığı kaydedilir, ardından numune referans maddesine daldırılır ve ağırlığı kaydedilir. Genellikle referans madde olarak su kullanır, ancak metanol ve aseton gibi başka ortamlar da kullanılabilir.

Yığın yoğunluğu, bir malzemenin birim hacim başına ağırlık olarak yoğunluğudur ve bir numunenin ağırlığı ve numunenin yer değiştirdiği referans maddenin hacmi ile belirlenir. Yığın yoğunluğu, referans maddenin yer değiştirmesi için yan tarafında bir burnu olan özel bir kap gerektirir. Bir numune üzerinde yığın yoğunluğunu analiz etmenin birkaç yöntemi bulunmaktadır. Düz yığın yoğunluğu yönteminde özel kap referans madde ile doldurulur (örneğin deiyonize su ile). Yer değiştiren suyu yakalamak için havada ağırlığı belirlenen numune özel kaba yavaş bir şekilde darası alınmış bir beher ile yerleştirilir. Numuneden daha fazla kabarcık çıkmayana kadar ve burundan daha fazla su yer değiştirmeyene kadar beklenir ve referans materyalin ağırlığı tartılır.

Kısaca özgül ağırlık, bir malzemenin suya göre yoğunluğudur. Örneğin kayaların, birkaç farklı mineral fazından oluştuğu için sabit bir özgül ağırlıkları yoktur. Bunun yerine, bir kayanın yığın yoğunluğu, bir numunedeki tüm minerallerin yüzdesinin her birinin özgül ağırlığı ile çarpımının bir sonucu olarak ortaya çıkar.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen endüstriyel gözetim hizmetleri arasında, malzemeler için özgül ağırlık ve yığın yoğunluğu belirleme hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Malzeme Testleri - Kaplama ve Boya Kontrolü ve Hata Analizi Malzeme Testleri - Mekanik Testler Malzeme Testleri - Metal Testleri Malzeme Testleri - Çöp Yakma Kazanı Alt Külünün Metal Testi Malzeme Testleri - Tahribatsız Muayene (NDT) Malzeme Testleri - Polimer Testi Malzeme Testleri - Yağ Durumunun Gözlenmesi (OCM) Malzeme Analitik Testleri - Kimyasal Testler Malzeme Analitik Testleri - Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) Malzeme Analitik Testleri - Mobil Laboratuvar Malzeme Analitik Testleri - Süreç Mineralojisi Malzeme Analitik Testleri - Referans Ürün Hizmetleri Malzeme Analitik Testleri - Özgül Ağırlık ve Yığın Yoğunluğu Teknik Dokümantasyon (S1000D Standardı) Metalürji ve Proses Tasarımı - Akış Şeması Geliştirme Metalürji ve Proses Tasarımı - Ölçekli İnceleme ve Deney Metalürji ve Proses Tasarımı - Özel Proje Tasarımı Metalürji ve Proses Tasarımı - Pilot Tesis İncelemeleri Metalürji ve Proses Tasarımı - Reoloji ve Bulamaç Akışı Metalürji ve Proses Tasarımı - Proses Denetimi ve Optimizasyonu Metalürji ve Proses Tasarımı - Elektronik Geri Dönüşümü Metalürji ve Proses Tasarımı - Arsenik Stabilizasyonu Metalürji ve Proses Tasarımı - Bakteri Liçi Metalürji ve Proses Tasarımı - Çözücü ve Elektrolitik Çıkarma Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Devreye Alma Montaj Hizmetleri Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Devreye Alma Ekipman Kalibrasyon ve Bakımı Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Varlık Bütünlüğü Yönetim Hizmetleri Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Enerji Optimizasyonu Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Proses Denetimi ve Optimizasyonu Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Sorun Giderme ve Kurtarma Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Varlık Yönetimi Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Proses Kontrolü Kalite Kontrolü - Fabrika Kabul Testleri Kalite Kontrolü - IRIS Belgelendirmesi Kalite Kontrolü - Üretim Gözetimi ve Teknik Gözetim Kalite Kontrolü - Raf Sistemleri Muayenesi Kalite Kontrolü - Uzaktan Gözetim Süreç Hızlandırma Teknik Uzmanlık Boru Hattı Bütünlüğü Hizmetleri Boru Hattı Bütünlüğü, Kaynakçı Vasıflandırma Hizmetleri Zorunlu ve İsteğe Bağlı Gözetim Arıza ve Hasar Analizi Tedarikçi Değerlendirme ve Tetkik Hizmetleri

Malzeme Analitik Testleri - Özgül Ağırlık ve Yığın Yoğunluğu Yararları


Yasal Düzenlemelere Uygunluk

Ürünlerin ve üretim süreçlerinin yasal düzenlemelere uygun olması, işletmenin yasal risklerini ortadan kaldırır.

Risklerin Azaltılması ve Yönetilmesi

Üretim süreçlerinde potansiyel tehlikelerin erken tespiti ve yönetimi, olası aksaklıkları ve kayıpları minimize eder.

Marka Değerinin Yükseltilmesi

Güvenilir ve kaliteli ürünler, işletmenin marka değerini artırarak sektördeki rekabet gücünü güçlendirir.

Üretim Süreçlerinde Sürekli İyileştirme

Sürekli yapılan değerlendirme ve analizler, üretim süreçlerinin daha verimli ve güvenli hale gelmesini sağlar.

Maliyetlerin Azaltılması

Üretim süreçlerinin optimize edilmesi, atıkların azaltılması ve verimli kaynak kullanımı sayesinde maliyetlerin düşürülmesine katkı sağlar.

Çevre Dostu Üretim Uygulamaları

Sürdürülebilir üretim yöntemlerinin benimsenmesi, çevresel etkiyi azaltır ve işletmeye çevre dostu imaj kazandırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu