EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Malzeme Bileşimi Testi

Kompozit malzeme (veya kısaca kompozit), iki veya daha fazla bileşen malzemeden üretilen bir malzemedir. Bu bileşenler oldukça farklı kimyasal veya fiziksel özelliklere sahiptir ve tek tek elementlerden farklı özelliklere sahip bir malzeme oluşturmak için bir araya getirilmiştir. Bitmiş yapı içinde, bireysel elemanlar ayrı ve farklı kalarak kompozitleri karışımlardan ve katı çözeltilerden ayırır. Birden fazla farklı katmana sahip kompozit malzemelere kompozit laminatlar denir.

Başlıca kompozit malzemeler şunları içerir: betonarme, kontrplak gibi kompozit ahşap, fiberle güçlendirilmiş polimer veya fiberglas gibi güçlendirilmiş plastikler, seramik matrisli kompozitler (kompozit seramik ve metal matrisler) ve diğer gelişmiş kompozit malzemeler.

Malzeme tanımlama, ya da malzeme bileşimi testi, bir numunedeki temel bileşenlerin yapısına bakarak, analiz edilen belirli malzeme türlerini tanımlayan bileşimdeki farklılıkları karşılaştırmak ve malzeme türünü doğrulamak için yapılmaktadır. X-ışını floresansı (XRF) tekniği, malzeme tanımlaması için tahribatsız bir test yöntemdir.

Malzeme tanımlama, uygun alaşım veya malzemenin kullanıldığını doğrulamak amacı ile kalite güvencesi ve kalite kontrolü için malzemeleri analiz etmek ve tanımlamak için kullanılır. Bu yöntem, bilinmeyen alaşımları ve tozlar ve sıvılar dahil diğer malzemeleri hızlı bir şekilde ayırmak için de kullanılır. Aynı zamanda arızalı malzeme analizinin tanımlanmasında da malzeme bileşimi testi kullanılır.

Kompozitler genellikle matris için kullanılan malzeme türüne göre sınıflandırılır. Kompozitlerin dört ana grubu şunlardır:

  • Polimer matrisli kompozitler
  • Metal matrisli kompozitler
  • Seramik matrisli kompozitler
  • Karbon matrisli kompozitler

Kompozit malzemelerin ve ilgili tasarım ve üretim teknolojilerinin geliştirilmesi, malzeme tarihindeki en önemli gelişmelerden biridir. Kompozitler, belirli bir uygulamanın gereksinimlerini karşılamak üzere uyarlanabilen, benzeri görülmemiş mekanik ve fiziksel özelliklere sahip çok işlevli malzemelerdir. Birçok kompozit aynı zamanda aşınmaya, korozyona ve yüksek sıcaklığa maruz kalmaya karşı büyük direnç gösterir. Bu benzersiz özellikler, geleneksel güçlendirilmemiş malzemelerle mümkün olmayan tasarım fırsatları sağlar.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında mekanik testler kapsamında, malzeme bileşimi testi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Gerilme Direnci Testi Sertlik Testi Titreşim Testi Hava Şartlarına Dayanıklılık Testi Malzeme Bileşimi Testi Burulma Testi Yorulma Testi Kırılma Tokluğu Testi Sıkıştırma Testi Sürünme Testi Darbe Testi Brinell Sertlik Testi IS 9000-6 Elektronik ve Elektrik Ürünleri İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 6: Kompozit Sıcaklık / Nem Döngüsel Testi IS 15960 Kompozit Alt Paslanmaz Çelik Pişirme Tabakaları - Özellikler IS 208 Kapı Kolları - Özellikler IS 7231 Klozetler ve Pisuvarlar İçin Plastik Rezervuarlar - Şartname IS 13395 Tencereye İliştirilen Kulak ve Tutamak Tertibatlarının Performansı - Şartname IS 13983 Ev Amaçlı Paslanmaz Çelik Lavabolar - Özellikler IS 2552 Çelik Variller (Galvanizli ve Galvanizsiz) IS 191 Bakır - Özellikler ASTM A370 Çelik Ürünlerinin Mekanik Testi İçin Standart Test Yöntemleri ve Tanımlar ASTM E8/E8M-13a Metalik Malzemelerin Gerilim Testi İçin Standart Test Yöntemleri JIS Z2241 Metalik Malzemeler - Çekme Testi - Oda Sıcaklığında Test Yöntemi ISO 6892-1 Metalik Malzemeler - Çekme Testi - Bölüm 1: Oda Sıcaklığında Test Yöntemi IS 1608 Metalik Malzemeler - Ortam Sıcaklığında Çekme Testi IS 14756 Paslanmaz Çelik Tencere Gereçleri IS 6911 Paslanmaz Çelik Levha, Levha ve Şerit - Özellikler IS 5522 Mutfak Eşyaları İçin Paslanmaz Çelik Levhalar ve Şeritler IS 6528 Paslanmaz Çelik Tel - Özellikler IS 6527 Paslanmaz Çelik Filmaşin IS 740 Genel Mühendislik Amaçlı Dövme Alüminyum ve Alüminyum Alaşım Perçin Stok Şartnamesi IS 1660 İşlenmiş Alüminyum Malzemeler - Özellikler IS 8423 Yangınla Mücadele İçin Kontrollü Süzme Hortumu - Özellikler IS 13422 Tek Kullanımlık Cerrahi Kauçuk Eldivenler - Özellikler IS 10908 Sıvılaştırılmış Petrol Gazı İçin Esnek Kauçuk Borular - Şartname IS 9573 Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) İçin Kauçuk Hortum IS 443 Kauçuk Hortumlar İçin Numune Alma ve Test Yöntemleri IS 447 Kaynak İçin Kauçuk Hortum Spesifikasyonu ISO 2398 Basınçlı Hava İçin Tekstil Takviyeli Kauçuk Hortumlar - Şartname

Malzeme Bileşimi Testi Yararları


Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Güvenli ve verimli çalışma ortamları sağlanarak çalışanların motivasyonu artırılır.

Marka Değerini Artırır

Ürünlerin kaliteli ve güvenilir olması, marka değerini yükseltir.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Üretim süreçlerinde olası hataların erkenden tespit edilmesi, verimliliği artırarak maliyetleri düşürür.

Süreç İyileştirmesi

Üretim süreçlerinde zayıf noktalar tespit edilerek verimli ve etkili bir süreç iyileştirmesi sağlanır.

Hukuki Uyum Sağlar

Ürünlerin yasal düzenlemelere uygunluğu sağlanarak hukuki uyumsuzluklar engellenir.

Standartların Belirlenmesi

Sektördeki kalite standartlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynanır ve uyum sağlanır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu