EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Malzeme Güvenliği Veri Sayfası (MSDS) Hizmetleri

Malzeme Güvenliği Veri Sayfası (MSDS), tehlikeli maddeler olarak tanımlanan kontrollü ürünler, kimyasallar veya maddeler hakkında kapsamlı, sağlık, güvenlik ve ayrıntılı bilgi sağlayan teknik ve bilimsel bir belgedir.

MSDS hizmet sertifikası kapsamındaki içerikler şunlardır:

  • Ürün bilgileri: ürün adı, üretici veya tedarikçi adları, adresleri ve iletişim bilgileri
  • Tehlikeli içerikler (ilgili kimyasal isimler ve konsantrasyonlar)
  • Fiziksel veriler (ürünün görünümü, davranışı, kokusu)
  • Yangın veya patlama tehlikesi verileri
  • Reaktivite verileri: bir ürünün kimyasal kararsızlığı ve reaksiyona girebileceği maddeler hakkında bilgi
  • Toksikoloji özellikleri
  • Önleyici tedbirler
  • İlk yardım tedbirleri
  • Hazırlama bilgileri: MSDS sertifikasını hazırlayanların adı, iletişim bilgileri ve hazırlanma tarihi

MSDS sertifikasının geçerlilik süresi 3 yıldır ve her 3 yılda bir güncellenmesi gerekmektedir. Tehlikeli ürün ve madde üreticileri ve ithalatçıları MSDS sertifikalarını kendileri hazırlar veya üçüncü taraf bir laboratuvardan alabilir.

Gelişmiş laboratuvarlarda detaylı kimyasal analizler yapılarak üretici ve tedarikçi firmalara MSDS sertifikası verilmektedir.

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS), ürünün tehlikeli madde kategorisine girmediğini ve zamanında kolayca ihraç edilebileceğini kanıtlamak amacıyla, gönderinin içeriğine ilişkin ayrıntılı bilgiler içeren ihracat veya sevkiyat için destekleyici bir belgedir. MSDS testini tamamlama süresi ürüne bağlıdır ancak testin tamamlanması genellikle 3-4 iş günü sürer.

Kısaca MSDS, bir ürünün tehlikeli bileşenlerini, fiziksel ve kimyasal özelliklerini (örneğin yanıcılık, patlayıcı özellikler), insan sağlığı üzerindeki etkisini, olumsuz reaksiyona girebileceği kimyasalları, kullanım önlemlerini, kullanılabilecek önlem türlerini, maruziyeti kontrol etme, acil durum ve ilk yardım prosedürlerini ve dökülmeyi kontrol altına alma yöntemlerini listeler.

İşverenler ve çalışanlar, kendilerini tehlikeli kimyasallara maruz kalmaktan korumak ve kimyasal ürünlerle güvenli bir şekilde çalışmak için MSDS’lerde yer alan bilgilere ihtiyaç duymaktadır. Bu uygulama ile işyerinde kimyasal kaynaklı hastalıklarda ve yaralanmalarda azalma beklenmektedir. MSDS’lerin kullanımının, işverenlerin ve çalışanların işyerinde kimyasallara maruz kalmayla ilgili tehlikeler hakkında gerekli bilgileri alabilmelerini sağlamanın etkili ve verimli bir yolu olduğu kanıtlanmıştır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında kimyasal testler kapsamında, Malzeme Güvenliği Veri Sayfası (MSDS) hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Diferansiyel Taramalı Kalorimetri (DSC) Test Yöntemi Fourier Dönüşümü Kızılötesi (FTIR) Spektroskopisi Test Yöntemi Termogravimetrik Analiz (TGA) Yöntemi Kükürt İçeriğinin Tespit Edilmesi Nem ve Uçucu Madde İçeriğinin Belirlenmesi Saflık Testi Çözünürlük Testi Halojen İçeriği Testi Malzeme Güvenliği Veri Sayfası (MSDS) Hizmetleri Kimyasal İz Analizi Bilinmeyenlerin Karakterizasyonu ve Tanımlanması Kontaminasyon Tespiti ve Analizi Kimyasal Bileşim Analizi Eser Element Analizi Eser Metal Analizi Moleküler Tür Analizi Kriminal Adli Tıp Hizmetleri Safsızlık Analizi Katkı Maddelerinin Tanımlanması Yüksek Saflıkta Gaz İz Analizi Malzeme İz Analizi Yasal Düzenlemelere Uygunluk Yüzey Analizi PFOS (Perflorooktan Sülfonat veya Perflorooktan Sülfonik Asit) Analizi Petrol Analizi ASTM D3418-21 Diferansiyel Taramalı Kalorimetri İle Polimerlerin Geçiş Sıcaklıkları ve Füzyon Entalpileri ve Kristalizasyonu İçin Standart Test Yöntemi ISO 11357-4 Plastikler - Diferansiyel Taramalı Kalorimetre (DSC) - Bölüm 4: Spesifik Isı Kapasitesinin Belirlenmesi ASTM E1252-98 Niteliksel Analiz İçin Kızılötesi Spektrumun Elde Edilmesine Yönelik Genel Tekniklere İlişkin Standart Uygulama ASTM E1131-20 Termogravimetri İle Kompozisyon Analizi İçin Standart Test Yöntemi ISO 11358 Plastikler - Polimerlerin Termogravimetrisi (TG) ASTM D297-21 Kauçuk Ürünler İçin Standart Test Yöntemleri - Kimyasal Analiz EN 50642 Kablo Yönetim Sistemleri - Halojen İçeriği İçin Test Yöntemi IS 582 Deri Kimyasal Test Yöntemleri IS 5677 Doğrudan Kalıplama İşlemleri İçin Ayakkabı Üst Deri Şartnamesi Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) Standartları

Malzeme Güvenliği Veri Sayfası (MSDS) Hizmetleri Yararları


Marka Değerini Artırır

Sağlıklı ve güvenli içeriklerle üretilen ürünler, marka değerini artırır ve pazarda güven kazandırır.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Ürünlerdeki zararlı maddelerin tespiti, müşteri güvenini artırır ve memnuniyeti sağlar.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Güvenli ve sağlıklı içeriklerle üretilen ürünler, uluslararası pazarda tanınırlık kazanır.

Kalite Yönetimi İyileşir

Ürünlerin bileşenleri, güvenlik ve kalite standartlarına göre test edilerek kalite yönetimi süreçleri iyileştirilir.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Ürünlerin içeriklerinin doğru bir şekilde belirlenmesi, üretim süreçlerinde verimliliği artırır.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Yeni test yöntemleri ve içerik analizleri, yenilikçi çözümler sunarak sektördeki gelişmeleri destekler.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu