Eser (iz) analizi, homojen bir karışımdaki küçük bir bileşenin analizini ifade eder. Bu tür analizlerin tanımı, enstrümantasyonun hızla gelişmesi veya karmaşık izleme ve ölçüm cihazlarının kullanılması nedeniyle zaman zaman değişmektedir. Yine de uluslararası uygulamalarda önerilen eser bileşen ifadesinin tanımına göre, iz analizi teriminin kullanılabileceği sınır 100 ppm’dir. Mikro analiz, eser analizin özel bir durumudur ve heterojen bir karışımdaki tek bir küçük parçacığın veya küçük bir bileşenin analizi ile ilgilidir.
İncelenecek numunedeki analit konsantrasyonuna bağlı olarak analitik yöntemler ve teknikler genelde farklı şekilde sınıflandırılır. Belirli bir analiz için analitik tekniğin seçimi, duyarlılık, seçicilik, kesinlik ve doğruluk gibi birincil kriterlere ve hız, donanım maliyeti ve varsa özel gereksinimler gibi yardımcı kriterlere bağlıdır. Spektrumun, UV ve görünür bölgelerindeki spektrofotometri, en eski analitik tekniklerden biridir ve hala en yaygın kullanılmaktadır. Bir zamanlar, görünür bölgedeki ışık yoğunluğu standartlarla görsel karşılaştırma yoluyla ölçülüyordu, ancak artık absorbans, izleme analizinin anahtarları olan büyük ölçüde artırılmış hassasiyet ve seçicilik sağlayan gelişmiş cihazlar kullanılarak ölçülmektedir.
Malzeme is analizi hizmetleri, malzeme ve ürünlerde bulunan eser miktardaki kimyasalları tespit eder ve ölçer. Malzemelerin içindeki kimyasalların test edilmesi, problem çözmenin ve ürün geliştirmenin önemli bir parçasıdır, çünkü bazı kimyasallar, bir malzemenin çeşitli durumlardaki tepki verme şeklini değiştirebilir.
İz analizi teknikleri kullanılarak, kimyasalların minimum tespiti, malzeme örneklerine ve kullanılan analitik tekniklere bağlı olarak milyonda parça ve milyarda parça şeklinde gerçekleştirilebilir. En son teknolojiye sahip ekipmanların kullanıldığı iz analizi, hedef ve tarama analizinin yanı sıra karmaşık numune ekstraksiyonu ve hazırlanmasını da içerebilir.
İndüktif eşleşmiş plazma-optik emisyon spektrometresi, genelde suda çözünmüş numunelerdeki elementlerin bileşiminin plazma ve bir spektrometre kullanılarak belirlenebildiği bir tekniktir. Bu teknik kullanılarak ölçüm gerektiren analizlerin birçoğu iz analizi kategorisine girer. İz analizi teknikleri, kimyasallar, polimerler, plastikler, metaller ve tüketici ürünleri dahil olmak üzere çeşitli bitmiş ürünler ve numune malzemeler üzerinde kullanılabilir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında kimyasal testler kapsamında, malzeme iz analizi hizmetleri de bulunmaktadır.
Ürünlerdeki zararlı maddelerin tespiti, müşteri güvenini artırır ve memnuniyeti sağlar.
Çevreye zararlı bileşenlerin tespiti ve kullanımdan kaldırılması, sürdürülebilir üretim süreçlerini destekler.
Ürünlerin içeriklerinin doğru bir şekilde belirlenmesi, üretim süreçlerinde verimliliği artırır.
Yeni test yöntemleri ve içerik analizleri, yenilikçi çözümler sunarak sektördeki gelişmeleri destekler.
Sağlıklı ve güvenli içeriklerle üretilen ürünler, marka değerini artırır ve pazarda güven kazandırır.
Güvenli ve yüksek kaliteli ürünler, pazarda rekabetçi bir avantaj sağlar ve marka değerini yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu