EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Malzeme Testleri - Yağ Durumunun Gözlenmesi (OCM)

Motorlara güç vermekten hareketli parçaları yağlamaya kadar yağ, imalat ve nakliye sektörlerinin temelidir ve hem üretkenlik hem de karlılık üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Bu da yağ durumunun gözlenmesini (OCM, oil condition monitoring) çoğu tüketici için birinci öncelik haline getirir. Kullanılmış yağ analizi olarak da bilinen bu süreç, verimliliği korumak ve performansı tehlikeye atabilecek sorunları tespit etmek için yağın kalitesini ve özelliklerini izlemeyi içerir.

Yağ durumunun gözlenmesi çalışmaları, ABD demiryolu mühendislerinin dizel motor yağını analiz ederek bileşen bozulmasını tespit etmeye başladığı 1940’lı yıllara kadar uzanır. O yıllarda örnekler toplanmış ve bakır ve demir gibi kimyasal elementleri tespit etmek için laboratuvarlara gönderilmiştir. Sonuçlar daha sonra motor arızasının erken uyarı işaretlerini belirlemek ve tam bir arıza meydana gelmeden önce onarımları gerçekleştirmek için kullanılmıştır.

Bugün, yağ durumunun gözlenmesi, kestirimci bakım stratejisinin temelidir. Bu strateji, ekipmanın performansının izlenmesine ve arızadan önce onarımların planlanmasına dayanır. Bu şekilde bir arıza riski en aza indirilir ve varlıkların korunmasına yardımcı olunur.

Yağ durumunun gözlenmesi, rüzgar türbinlerine güç sağlamak için kullanılan hareketli parçaların yağlanmasından gıda üretim tesislerinde taşıma bantlarının sorunsuz çalışmasına, ağır hizmet madencilik makinelerinin erken aşınmasını önlemeden daha fazlasına yardımcı olmaktadır.

Makinelerdeki, motorlardaki ve diğer bileşenlerdeki operasyonel sorunlar, genellikle kullanılan yağlayıcı yağın durumuna yansımaktadır. Düzenli olarak programlanmış yağ durumu izleme veya kullanılmış yağ analizi, mekanik sorunları makinelerin verimli çalışmasını etkilemeden önce belirler ve daha sonra maliyetli onarımlardan kaçınılmasını sağlar.

Bugün, her biri kendine özgü artıları ve eksileri olan yağ durumunun gözlenmesini sağlayan çeşitli teknikler uygulanmaktadır. Titrasyon yöntemi, temel yağ parametrelerini ölçmek için kullanılan en yaygın yöntemlerden biridir. Yakın-kızılötesi spektroskopisi yöntemi ise, 60 saniyenin altında çok sayıda kimyasal ve fiziksel parametre için sonuç verme kapasitesiyle, hızı ve doğruluğu ile dikkat çekmektedir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen endüstriyel gözetim hizmetleri arasında, malzemeler için yağ durumunun gözlenmesi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Malzeme Testleri - Kaplama ve Boya Kontrolü ve Hata Analizi Malzeme Testleri - Mekanik Testler Malzeme Testleri - Metal Testleri Malzeme Testleri - Çöp Yakma Kazanı Alt Külünün Metal Testi Malzeme Testleri - Tahribatsız Muayene (NDT) Malzeme Testleri - Polimer Testi Malzeme Testleri - Yağ Durumunun Gözlenmesi (OCM) Malzeme Analitik Testleri - Kimyasal Testler Malzeme Analitik Testleri - Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) Malzeme Analitik Testleri - Mobil Laboratuvar Malzeme Analitik Testleri - Süreç Mineralojisi Malzeme Analitik Testleri - Referans Ürün Hizmetleri Malzeme Analitik Testleri - Özgül Ağırlık ve Yığın Yoğunluğu Teknik Dokümantasyon (S1000D Standardı) Metalürji ve Proses Tasarımı - Akış Şeması Geliştirme Metalürji ve Proses Tasarımı - Ölçekli İnceleme ve Deney Metalürji ve Proses Tasarımı - Özel Proje Tasarımı Metalürji ve Proses Tasarımı - Pilot Tesis İncelemeleri Metalürji ve Proses Tasarımı - Reoloji ve Bulamaç Akışı Metalürji ve Proses Tasarımı - Proses Denetimi ve Optimizasyonu Metalürji ve Proses Tasarımı - Elektronik Geri Dönüşümü Metalürji ve Proses Tasarımı - Arsenik Stabilizasyonu Metalürji ve Proses Tasarımı - Bakteri Liçi Metalürji ve Proses Tasarımı - Çözücü ve Elektrolitik Çıkarma Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Devreye Alma Montaj Hizmetleri Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Devreye Alma Ekipman Kalibrasyon ve Bakımı Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Varlık Bütünlüğü Yönetim Hizmetleri Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Enerji Optimizasyonu Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Proses Denetimi ve Optimizasyonu Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Sorun Giderme ve Kurtarma Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Varlık Yönetimi Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Proses Kontrolü Kalite Kontrolü - Fabrika Kabul Testleri Kalite Kontrolü - IRIS Belgelendirmesi Kalite Kontrolü - Üretim Gözetimi ve Teknik Gözetim Kalite Kontrolü - Raf Sistemleri Muayenesi Kalite Kontrolü - Uzaktan Gözetim Süreç Hızlandırma Teknik Uzmanlık Boru Hattı Bütünlüğü Hizmetleri Boru Hattı Bütünlüğü, Kaynakçı Vasıflandırma Hizmetleri Zorunlu ve İsteğe Bağlı Gözetim Arıza ve Hasar Analizi Tedarikçi Değerlendirme ve Tetkik Hizmetleri

Malzeme Testleri - Yağ Durumunun Gözlenmesi (OCM) Yararları


Çevre Dostu Üretim Uygulamaları

Sürdürülebilir üretim yöntemlerinin benimsenmesi, çevresel etkiyi azaltır ve işletmeye çevre dostu imaj kazandırır.

Üretim Süreçlerinde Sürekli İyileştirme

Sürekli yapılan değerlendirme ve analizler, üretim süreçlerinin daha verimli ve güvenli hale gelmesini sağlar.

Maliyetlerin Azaltılması

Üretim süreçlerinin optimize edilmesi, atıkların azaltılması ve verimli kaynak kullanımı sayesinde maliyetlerin düşürülmesine katkı sağlar.

Marka Değerinin Yükseltilmesi

Güvenilir ve kaliteli ürünler, işletmenin marka değerini artırarak sektördeki rekabet gücünü güçlendirir.

Sürdürülebilirlik Hedeflerine Ulaşma

Çevreye duyarlı üretim süreçlerinin teşvik edilmesi, işletmenin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur.

Marka Güvenilirliğini Artırma

Kaliteli ve güvenli ürünler, işletmenin marka güvenilirliğini pekiştirir ve tüketiciye güven verir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu