EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Mamul Üretim Kontrolü

Mamul üretim kontrolü, üretim işlemlerinin izlendiği ve süreçleri kontrol etmek için eylemlerin gerçekleştirildiği üretim içindeki bir aşamadır. Bu, talep planlaması, kapasite planlaması, envanter kontrolü, maliyetlendirme ve daha fazlasını içerebilir. Bu farklı işlevsel alanlar, verimlilik için üretimi optimize etmek, maliyeti kontrol etmek ve teslimatı karşılamak için gereken malzeme kullanılabilirliğini garanti etmek amacı ile yönetilir.

İlk zamanlar üretim faaliyetleri, firmalar tarafından çizelgeler, hesaplamalar ve sözlü talimatlar kullanılarak manuel olarak yönetiliyordu. Ancak bugün bu, elektronik tablolara ve belirli işlevsel alanların görevlerini daha verimli bir şekilde tamamlamasına yardımcı olmak için tasarlanmış şirket içi yazılımlara bırakmıştır. Bu sistemler, yüksek hacimli üretimin artan karmaşıklığından doğmuştur. Ekipmanın artan hızı, basit hesaplamaların ve elektronik tabloların etkin bir şekilde kontrol edemediği görevleri tamamlamak için bir yazılımı gerekli hale getirmiştir.

Ancak her boyutta firma için üretim kontrolü esastır. Süreç iyileştirmesi sağlanabilir, maliyetler düşürülebilir ve teslimat iyileştirilebilir. Bu firmalar bugün çağdaş üretim kontrol sistemlerinden yararlanmaktadır. Bu şekilde firmalar aynı hatalardan kaçınmakta ve daha büyük firmalar ile eşit düzeyde üretim yapabilmektedir.

Üretilen ürün tipi ve karmaşıklığı geniş bir aralıkta olduğu için, üretim kontrol şekli, üretilen ürüne bağlı olmaktadır. Başlıca üretim sistemi türleri şunlardır:

  • Proses üretimi. Bu üretim şekli bitmiş bir mal üretmek için bir formül kullanır. Nihai bir ürün elde etmek için genelde termal etkileşim, rafine etme, saflaştırma veya ardışık adımlarla bir ürünün işlenmesi gibi adımlar içerir.
  • Ayrık üretim. Bu tür üretimin sonucu ayrı bir kalemdir. Bitmiş ürünler genellikle somun ve cıvata gibi parçaları olan karmaşık montajlardır. Ayrıca elektrik kablo demetleri gibi alt montajlara da sahip olabilirler.
  • Proje üretimi. Bu üretim şekli, yüksek derecede kişiselleştirme özelliğine sahiptir. Herhangi bir ek birim yapılmadan her bitmiş ürünü yalnızca bir alıcı kullanabilir.
  • Seri üretim. Bu üretim şekli, üretim hızı ve basitliği metalaştırılmış ürünler yaratabileceği için süreç üretimi gibidir. Ancak formül gerektirmediği için farklıdır.
  • Toplu üretim. Bu üretim şeklinde, bitmiş ürünler partiler halinde üretilir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen demir çelik ürünleri gözetim hizmetleri arasında, mamul üretim kontrolü hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Mamul Üretim Kontrolü Yararları


Risk Yönetiminin Güçlendirilmesi

Potansiyel risklerin erken tespiti, olası sorunların önüne geçerek süreçlerin güvenliğini artırır.

Gıda Güvenliği Standartlarının Korunması

Metal ürünlerin gıda ile temas edebilme durumları, güvenlik standartlarının korunmasına yardımcı olur.

Yenilikçi Çözümlerle Süreç Gelişimi

Teknolojik yeniliklerin entegrasyonu, süreçlerin daha etkin ve verimli hale getirilmesine olanak tanır.

Rekabet Üstünlüğü Kazanılması

Yüksek kalite ve güvence sağlayan ürünler, işletmeyi sektörde rakiplerinin önüne taşır.

Hedef Kitleye Güven Verme

Güvenilir ve kaliteli ürünler, sektörde tercih edilme oranını artırarak hedef kitleyi genişletir.

Verimlilik ve Karlılığı Destekleme

Etkili gözlem süreçleri, üretim ve tedarik zincirinde verimliliği artırarak işletme kârlılığını destekler.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu