Mantar direnci testi, doğal olarak oluşan bir sporun bir ürüne veya malzemeye dahil edilmesi işlemidir. En yaygın sporlardan birkaçı şunlardır: aspergillus niger, aspergillus flavus, aspergillus versicolor ve penicillium funiculosum.
Mantar direnci mikrobiyolojik veya klinik olabilir. Mikrobiyolojik direnç, mantarlardaki genetik değişime bağlı olarak oluşan çeşitli mantar faktörlerine bağlıdır. Klinik direnç konakçıya veya ilaca bağlı faktörlerden kaynaklanmaktadır. Tüm bu faktörler tek tek veya birlikte mantar direncine neden olabilir.
Bir işletmedeki ekipmanların, mantar direnci, büyüme potansiyeli, sahada depolama ve ürün işlevselliği açısından değerlendirilmesi önemlidir. Sıcak ve nemli koşullarda kullanılan ekipman ve ürünler, mikrobiyal organizmalar için ideal bir büyüme ortamı sunar. Bu mantarlar, bakteriler veya küfler ürünlerde kritik arızalara veya ürünlerle etkileşime giren insanlar için sağlık tehlikelerine neden olabilir. Mantar oluşumuna duyarlı ortamlarda kullanılması amaçlanan ekipmanların, metabolik atıklar, istenmeyen elektrik iletim yolları, hareketli parçaların mekanik arızası veya dahili elektronik bileşenlere nem girmesi nedeniyle malzeme korozyonuna neden olan mantarlara, bakterilere veya küflere karşı kabul edilebilir düzeyde dirençli olmalarını sağlamak zorlaşır.
Gelişmiş laboratuvarlar tarafından sunulan test çözümleri, üretici firmaların bir üründeki erken aşınma ve yıpranmayı, sisteme müdahaleyi ve ürünün malzeme özelliklerindeki değişiklikleri önlemesine yardımcı olur. Bu laboratuvarlarda ideal büyüme koşulları simüle edilmekte ve ürününler mantar odalarında çeşitli mantar sporlarına maruz bırakılmaktadır. Maruziyet sonrasında ürün performansını değerlendirmek için ürünler bir dizi alternatif iklim ve dinamik koşula göre değerlendirilmektedir.
Mantar testlerinde genelde dikkate alınan birkaç uluslararası standart şunları içerir:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında çevresel simülasyon testleri kapsamında, mantar testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevresel koşullara uygunluk sağlamak, ürünlerdeki arızaları ve güvenlik risklerini en aza indirir.
Çevresel koşullara uygunluk testlerinin düzenli yapılması, üretim süreçlerini optimize eder ve kaliteyi artırır.
Zorlu çevresel koşullarda performans gösteren ürünler, markanın pazardaki rekabet gücünü artırır.
Çevresel şartlara dayanıklı ürünler, özellikle gıda endüstrisinde hijyen ve güvenlik açısından daha sağlam çözümler sunar.
Dayanıklı ve çevre dostu ürünler, doğru hedef kitleye hitap eder ve sektördeki talepleri karşılar.
Çevresel zorluklara dayanıklı ürünler, markanın çevreye duyarlı imajını güçlendirir ve prestij kazandırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu