Ürün kırılganlık analizi olarak da adlandırılan mekanik şok testi, bir tıbbi ekipman veya sistemin dağıtım ve kullanım ortamlarında karşılaşabileceği fiziksel kuvvetlere odaklanır. Bir cihazın kullanım ömrü boyunca maruz kalabileceği fiziksel şoklar arasında depremler, patlamalar veya betona düşme ve daha fazlası yer alır.
Bir ürün veya paket sistemi mekanik darbelere maruz kaldığında yukarıda bahsedilenler gibi kozmetik veya performans açısından zarar görebilir. Buna ilave olarak, bir ürün darbelere dayanacak şekilde tasarlanmadığında, maliyetli değiştirmeler, marka bağlılığının azalması veya daha az satış gibi birçok sonuç doğurabilir. Üretici firmalar mekanik şok testiyle bu tür ürünlerin sağlamlığı hakkında önemli bilgiler edinmekte ve bunun sonucunda ürün optimizasyonları yapabilmektedir.
Mekanik şok testinin amacı, bir ürünün güvenilirliğini, ürünü dağıtım ve kullanım ortamlarındaki fiili kullanımı temsil eden çeşitli şoklara maruz bırakarak ölçmektir. Bu testlerden elde edilen veriler, arıza türlerini belirlemek ve ürün ve ambalaj tasarımını optimize etmek için kullanılmaktadır.
Tıbbi bir ekipman veya sistemin kullanım ömrü boyunca maruz kalabileceği şok türlerinin bazı örnekleri şunlardır: sert muamele, saha operasyonu, ulaşım şokları, çevresel şoklar ve kullanım ortamları. Bu şoklar kontrollü bir laboratuvar ortamında simüle edilmekte ve test numunesinin tipik ve özel koşullar altındaki sağlamlığı ve performansı hakkında değerli bilgiler elde edilmektedir.
Gelişmiş laboratuvarlarda şu yöntemler kullanılarak mekanik şok testleri gerçekleştirmektedir:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, mekanik şok testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Yapılan testler, yenilikçi üretim yöntemlerinin geliştirilmesine olanak tanır.
Hataların erken tespiti, üretim süreçlerinde verimliliği artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı yükseltir.
Ürünlerin üretim süreçlerinde yapılan testler, kaliteyi artırarak süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlar.
Çevre dostu üretim teknikleri, ürünlerin çevresel etkilerini minimize eder ve sürdürülebilirliğe katkı sağlar.
Testler, üretim sektöründe kalite ve güvenlik standartlarını belirlemeye yardımcı olur.
Güvenilir ve sağlam ürünler, müşteri memnuniyetini artırır ve markaya olan güveni güçlendirir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu