Toksik ve kanserojen bir element olan arsenik, dünya çapında ciddi çevre sorunlarına neden olmaktadır. Ayrıca demir dışı madencilik ve maden çıkarma endüstrilerinde önemli bir kirletici olarak bilinir. Bu nedenle bertarafı, madencilik ve metalürji endüstrileri için en önemli çevresel sorunlardan biridir.
Katılaştırma / stabilizasyon, toksik veya potansiyel olarak tehlikeli fazları daha az tehlikeli olanlara dönüştürerek toprakta ve atıkta arsenik mevcudiyetini azaltmak için en etkili yöntemlerden biridir.
Katılaştırma / stabilizasyon prosesleri genellikle arseniğin hareketliliğini çevresel bir tehlike arz etmeyecek şekilde azaltmayı amaçlayan depolama öncesi atık arıtma teknolojileri olarak kullanılır. İşlem, çamur, sıvı veya katı şeklindeki atığın çimentolu bir bağlayıcı sisteme karıştırılmasını içerir. Stabilizasyon sırasında kirleticiler çok daha az hareketli, çözünür ve toksik formlara dönüştürülebilir. Katılaştırma yoluyla, kirleticiler, uzun vadeli stabilite ve minimum sızıntı sergileyen yüksek yapısal bütünlüğe sahip yekpare bir katı içinde kapsüllenebilir.
Demir dışı endüstride üretilen arsenik, arıtmadan sonra arsenik ile kirlenmiş çamur oluşturur ve çamurdaki arsenik içeriği en fazla yüzde 7’dir. Karmaşık bileşimi göz önüne alındığında, arsenik ile kirlenmiş çamurun arıtılması zordur ve çeşitli çevresel problemlere neden olmaktadır. Bu nedenle katılaştırma / stabilizasyon, ağır metal içeren atıkları arıtmak için önemli bir yöntemdir.
Yapılan araştırmalar ve mühendislik uygulamaları, bu teknolojinin ağır metal içeren atıkları katılaştırmak için bağlayıcı olarak genellikle sıradan Portland çimentosu kullandığını göstermiştir. Ancak bu çimentonun üretimi büyük miktarda enerji kullanır ve büyük miktarda sera gazı üretir. Ayrıca, bu çimentonun üretimi büyük miktarlarda yenilenemez hammadde gerektirir. Bu yüzden ağır metal içeren atıkları katılaştırmak için bu çimentonun uzun süreli kullanımı uygun görülmemektedir.
Katılaştırma / stabilizasyon, zararlı atık arıtma ve uzaklaştırma amacı ile sık kullanılan bir yöntemdir. Bu konudaki kısıtlamalar yüzünden zararlı atıkların arazide uzaklaştırılması yönelik bir standart oluşturulmasında katılaştırma / stabilizasyon önemli bir teknolojidir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen metalurji ve proses tasarımı hizmetleri arasında metalurji hizmetleri kapsamında arsenik stabilizasyonu hizmetleri de bulunmaktadır.
İyi tasarlanmış prosesler ve kaliteli metalurji yöntemleri, ürünlerin güvenilirliğini artırır ve müşteriler arasında firmanın güvenilirliğini pekiştirir.
Metalurji ve proses tasarımı, sektördeki hedef kitleye uygun ürünler ve çözümler geliştirilmesine olanak tanır.
Etkili proses tasarımı ve metalurji teknikleri, kaynak kullanımını optimize eder, enerji ve malzeme israfını azaltarak maliyetleri düşürür.
Metalurjik tasarımlar, yerel ve uluslararası yasalarla uyumlu olacak şekilde geliştirilir, böylece yasal uyum sağlanır.
Yenilikçi metalurji teknikleri ve proses tasarımı, firmanın sektördeki rekabet gücünü artırır ve pazarda öne çıkmasını sağlar.
Metalurji süreçlerinin ve tasarımının optimize edilmesi, üretim verimliliğini artırır, bu da maliyetleri düşürerek kârlılığı artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu