EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Metalürji ve Proses Tasarımı - Akış Şeması Geliştirme

Genel olarak cevher hazırlama akış şemaları, başarılı işletme tesislerinden elde edilen gerçek verilere dayanarak tasarlanmaktadır. Metalurjik veriler, kırıcılar, öğütme değirmenleri, flotasyon makineleri ve seçici mineral jiglerin yanı sıra diğer standart öğütme ekipmanlarını içeren veriler bu akış şemalarında gösterilmektedir.

Bir cevher işleme akış tablosu, bir madencilik operasyonunun çeşitli aşamalarını gösterir. İyi bir akış şeması, sermaye harcamalarını en aza indirir ve uzun vadeli kazancı en üst düzeye çıkarır. Dikkatli bir şekilde planlama ve uygulama ile birlikte, devreye alma sorunları hafifletilir ve işletmenin zamanında üretime alınması sağlanır. Bütçe dahilinde kapasite ve verimliliği tasarlamak mümkün olur. Devreye almadaki gecikmeler, üretim kaybından kaynaklanan kar kaybı açısından son derece maliyetli bir uygulama haline gelebilir.

Akış şeması, hedeflere ulaşılması gereken araçlarla ilgilenir. Tasarım kriterlerinde belirtilen gereksinimlerin nasıl sağlanacağının şematik tanımını içerir. Akış şeması tasarımı, süreç tasarımının önemli ve hayati bir parçasıdır. Nihayet doğru akış şeması seçimi, teknik ve finansal başarı için çok önemlidir.

Akış şemasının, sonraki maliyetlendirme, değerlendirme ve tasarım aşamalarında kullanılabilmesi için sayısallaştırılması gerekir. Bu yüzden şu bilgileri içermek zorundadır:

  • İşletmenin akış akışları
  • Kurulacak ekipman
  • Akış ve ekipman verilerini gösteren bir tablo
  • Tüm birincil veriler (tasarım kriterlerine ve test sonuçlarına göre akış şemasının dayandığı veriler)
  • Tasarım kriterlerinde belirtilen sürenin tamamına dayanan debiler
  • Gerçek çalışma süreleri mevcut olduğunda doğru ilk akış hızları
  • Ekipman etrafındaki kütle dengesine dayalı ikincil veri hesaplamaları

Akış şeması gerçek çalışma süresini öngörmelidir. Başlangıçta akış verileri yüzde 100 çalışma süresine dayalıdır. Personelin çalıştırılması planlanan saat dikkate alınır. Plansız arızalar ve kesintiler yüzünden kaybedilen zaman dikkate alınır. Ayrıca operasyonun yasal kısıtlamaları da dikkate alınır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen endüstriyel gözetim hizmetleri arasında, metalürji ve proses tasarımı kapsamında, akış şeması geliştirme hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Malzeme Testleri - Kaplama ve Boya Kontrolü ve Hata Analizi Malzeme Testleri - Mekanik Testler Malzeme Testleri - Metal Testleri Malzeme Testleri - Çöp Yakma Kazanı Alt Külünün Metal Testi Malzeme Testleri - Tahribatsız Muayene (NDT) Malzeme Testleri - Polimer Testi Malzeme Testleri - Yağ Durumunun Gözlenmesi (OCM) Malzeme Analitik Testleri - Kimyasal Testler Malzeme Analitik Testleri - Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) Malzeme Analitik Testleri - Mobil Laboratuvar Malzeme Analitik Testleri - Süreç Mineralojisi Malzeme Analitik Testleri - Referans Ürün Hizmetleri Malzeme Analitik Testleri - Özgül Ağırlık ve Yığın Yoğunluğu Teknik Dokümantasyon (S1000D Standardı) Metalürji ve Proses Tasarımı - Akış Şeması Geliştirme Metalürji ve Proses Tasarımı - Ölçekli İnceleme ve Deney Metalürji ve Proses Tasarımı - Özel Proje Tasarımı Metalürji ve Proses Tasarımı - Pilot Tesis İncelemeleri Metalürji ve Proses Tasarımı - Reoloji ve Bulamaç Akışı Metalürji ve Proses Tasarımı - Proses Denetimi ve Optimizasyonu Metalürji ve Proses Tasarımı - Elektronik Geri Dönüşümü Metalürji ve Proses Tasarımı - Arsenik Stabilizasyonu Metalürji ve Proses Tasarımı - Bakteri Liçi Metalürji ve Proses Tasarımı - Çözücü ve Elektrolitik Çıkarma Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Devreye Alma Montaj Hizmetleri Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Devreye Alma Ekipman Kalibrasyon ve Bakımı Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Varlık Bütünlüğü Yönetim Hizmetleri Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Enerji Optimizasyonu Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Proses Denetimi ve Optimizasyonu Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Sorun Giderme ve Kurtarma Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Varlık Yönetimi Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Proses Kontrolü Kalite Kontrolü - Fabrika Kabul Testleri Kalite Kontrolü - IRIS Belgelendirmesi Kalite Kontrolü - Üretim Gözetimi ve Teknik Gözetim Kalite Kontrolü - Raf Sistemleri Muayenesi Kalite Kontrolü - Uzaktan Gözetim Süreç Hızlandırma Teknik Uzmanlık Boru Hattı Bütünlüğü Hizmetleri Boru Hattı Bütünlüğü, Kaynakçı Vasıflandırma Hizmetleri Zorunlu ve İsteğe Bağlı Gözetim Arıza ve Hasar Analizi Tedarikçi Değerlendirme ve Tetkik Hizmetleri

Metalürji ve Proses Tasarımı - Akış Şeması Geliştirme Yararları


Yasal Düzenlemelere Uygunluk

Ürünlerin ve üretim süreçlerinin yasal düzenlemelere uygun olması, işletmenin yasal risklerini ortadan kaldırır.

Marka Güvenilirliğini Artırma

Kaliteli ve güvenli ürünler, işletmenin marka güvenilirliğini pekiştirir ve tüketiciye güven verir.

Risklerin Azaltılması ve Yönetilmesi

Üretim süreçlerinde potansiyel tehlikelerin erken tespiti ve yönetimi, olası aksaklıkları ve kayıpları minimize eder.

Kalite Standartlarının Sürekli Takibi

Üretim süreçlerinde kalite kontrollerinin düzenli olarak yapılması, ürünlerin yüksek standartlarda olmasını sağlar.

Sürdürülebilirlik Hedeflerine Ulaşma

Çevreye duyarlı üretim süreçlerinin teşvik edilmesi, işletmenin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur.

Marka Değerinin Yükseltilmesi

Güvenilir ve kaliteli ürünler, işletmenin marka değerini artırarak sektördeki rekabet gücünü güçlendirir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu