EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Metalürji ve Proses Tasarımı - Çözücü ve Elektrolitik Çıkarma

Çözücü özütleme ayırma işlemi, değerli metallerin kısmen veya tamamen orijinal sulu çözeltiden organik çözeltiye aktarıldığı ve daha sonra geri kazanım için sulu bir çözeltiye sıyrıldığı işlemdir.

Farklı cevherlerden veya çözeltilerden üretilen nadir toprak, çeşitli bireysel toprak elementlerini içeren karışık bir üründür. Bunları ayrı ayrı elemanlara ayırmak, metal hidrometalurjideki en zorlu ayırma görevlerinden biridir. Kısmi çökeltme ve kristalizasyon gibi karmaşık ve uzun süreçlerle karşılaştırıldığında, sıvı-sıvı ekstraksiyonu olarak da adlandırılan solvent ekstraksiyonu, nadir toprak elementlerinin gerekli saflıklarda ve miktarlarda üretilmesine izin veren daha esnek bir yaklaşım sunar. Solvent ekstraksiyonu, bugün için nadir toprak elementlerini ayırmak ve saflaştırmak için etkili bir yöntemdir.

İki tür ekstraksiyon yöntemi vardır: katı-sıvı ekstraksiyonu ve solvent ekstraksiyonu olarak da bilinen sıvı-sıvı ekstraksiyonu. Her iki yöntem de aynı prensibe, yani iki farklı karışmayan sıvı veya katı madde bileşiği içindeki nispi çözünürlüklerine dayalı olarak bileşiklerin ayrılmasına dayanır.

Sıvı-sıvı ekstraksiyonu, bir maddenin bir sıvı fazdan başka bir sıvı faza ekstraksiyonudur. Bu işlemin üç farklı prosedürü vardır.

  • Karıştırıcı-yerleştirici-çıkarma: Bu tür ekstraksiyon, özellikle alınan parametrelerin büyütülmesine yönelik ön deneyler için geçerlidir.
  • İplik bandı çıkarma: Bu ekstraksiyon yöntemi, düşük kolon yükü ve tutunması nedeniyle tercihen küçük miktarlar için uygulanır. Ana uygulama, pahalı solventler için küçük verimlerle mikro ekstraksiyonlar içindir.
  • Paketli kolon ekstraksiyon sistemleri: Titreşimli ekstraksiyon kolonları, sıvı fazların çok yoğun bir şekilde karıştırılması için sürekli olarak ters yönde çalıştırılır. Genellikle daha büyük verim için kullanılır.

Katı-sıvı-ekstraksiyon prensibi, inert bir matris ve aktif ajandan oluşan bir katı maddenin çözünür bileşiklerinin bir solvent ile ekstrakte edilmesidir. Ekstrakt, ekstraksiyon maddesine katı veya sıvı formda dahil edilebilir.

Ayrıştırma işlemleri için, uçucu olmayan bileşenler, diğer prosedürlerle ayrılamayan karışımlar, buhar-sıvı-faz dengesi azeotropik özellikler gösteren karışımlar ve sıcaklığa duyarlı bileşenler tavsiye edilir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen endüstriyel gözetim hizmetleri arasında, metalürji ve proses tasarımı kapsamında, çözücü ve elektrolitik çıkarma hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Malzeme Testleri - Kaplama ve Boya Kontrolü ve Hata Analizi Malzeme Testleri - Mekanik Testler Malzeme Testleri - Metal Testleri Malzeme Testleri - Çöp Yakma Kazanı Alt Külünün Metal Testi Malzeme Testleri - Tahribatsız Muayene (NDT) Malzeme Testleri - Polimer Testi Malzeme Testleri - Yağ Durumunun Gözlenmesi (OCM) Malzeme Analitik Testleri - Kimyasal Testler Malzeme Analitik Testleri - Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) Malzeme Analitik Testleri - Mobil Laboratuvar Malzeme Analitik Testleri - Süreç Mineralojisi Malzeme Analitik Testleri - Referans Ürün Hizmetleri Malzeme Analitik Testleri - Özgül Ağırlık ve Yığın Yoğunluğu Teknik Dokümantasyon (S1000D Standardı) Metalürji ve Proses Tasarımı - Akış Şeması Geliştirme Metalürji ve Proses Tasarımı - Ölçekli İnceleme ve Deney Metalürji ve Proses Tasarımı - Özel Proje Tasarımı Metalürji ve Proses Tasarımı - Pilot Tesis İncelemeleri Metalürji ve Proses Tasarımı - Reoloji ve Bulamaç Akışı Metalürji ve Proses Tasarımı - Proses Denetimi ve Optimizasyonu Metalürji ve Proses Tasarımı - Elektronik Geri Dönüşümü Metalürji ve Proses Tasarımı - Arsenik Stabilizasyonu Metalürji ve Proses Tasarımı - Bakteri Liçi Metalürji ve Proses Tasarımı - Çözücü ve Elektrolitik Çıkarma Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Devreye Alma Montaj Hizmetleri Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Devreye Alma Ekipman Kalibrasyon ve Bakımı Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Varlık Bütünlüğü Yönetim Hizmetleri Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Enerji Optimizasyonu Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Proses Denetimi ve Optimizasyonu Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Sorun Giderme ve Kurtarma Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Varlık Yönetimi Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Proses Kontrolü Kalite Kontrolü - Fabrika Kabul Testleri Kalite Kontrolü - IRIS Belgelendirmesi Kalite Kontrolü - Üretim Gözetimi ve Teknik Gözetim Kalite Kontrolü - Raf Sistemleri Muayenesi Kalite Kontrolü - Uzaktan Gözetim Süreç Hızlandırma Teknik Uzmanlık Boru Hattı Bütünlüğü Hizmetleri Boru Hattı Bütünlüğü, Kaynakçı Vasıflandırma Hizmetleri Zorunlu ve İsteğe Bağlı Gözetim Arıza ve Hasar Analizi Tedarikçi Değerlendirme ve Tetkik Hizmetleri

Metalürji ve Proses Tasarımı - Çözücü ve Elektrolitik Çıkarma Yararları


Risklerin Azaltılması ve Yönetilmesi

Üretim süreçlerinde potansiyel tehlikelerin erken tespiti ve yönetimi, olası aksaklıkları ve kayıpları minimize eder.

Çevre Dostu Üretim Uygulamaları

Sürdürülebilir üretim yöntemlerinin benimsenmesi, çevresel etkiyi azaltır ve işletmeye çevre dostu imaj kazandırır.

Kalite Standartlarının Sürekli Takibi

Üretim süreçlerinde kalite kontrollerinin düzenli olarak yapılması, ürünlerin yüksek standartlarda olmasını sağlar.

Üretim Süreçlerinde Sürekli İyileştirme

Sürekli yapılan değerlendirme ve analizler, üretim süreçlerinin daha verimli ve güvenli hale gelmesini sağlar.

Maliyetlerin Azaltılması

Üretim süreçlerinin optimize edilmesi, atıkların azaltılması ve verimli kaynak kullanımı sayesinde maliyetlerin düşürülmesine katkı sağlar.

Marka Güvenilirliğini Artırma

Kaliteli ve güvenli ürünler, işletmenin marka güvenilirliğini pekiştirir ve tüketiciye güven verir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu