EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Metalürji ve Proses Tasarımı - Elektronik Geri Dönüşümü

Atık olan elektrikli ve elektronik cihazlar veya elektronik atıklar, tehlikeli madde içerikleri nedeniyle hem toplum hem de resmi kuruluşlar tarafından dikkate alınmaktadır. Elektronik atıkların geri dönüşümü için en önemli ekonomik itici güç, değerli metallerin geri kazanılması düşüncesidir. Elektronik atıklardan değerli metallerin geri kazanılmasındaki son teknolojiler, pirometalurjik işleme, hidrometalurjik işleme ve biyometalurjik işleme olmuştur.

Pirometalurjik işleme, atık elektronik ekipmanlardan değerli metallerin geri kazanılması için geleneksel bir teknolojidir. Ancak, son teknoloji izabe tesisleri büyük ölçüde yatırımlara bağlıdır. Bilgisayar atıklarından enerji geri kazanımı üzerine yapılan son araştırmalarda, kapsamlı bir emisyon kontrol sistemi kurulursa, ısıl işlemin elektronik atıklardan enerji geri kazanımı için uygun bir yaklaşım olduğu görülmüştür.

Son yıllarda, metallerin elektronik atıklardan geri kazanılması için pirometalurjik prosesten hidrometalurjik prosese dönülmektedir. Bu konuda siyanür liçi, halojenür liçi ve değerli metallerin tiyosülfat liçi dahil olmak üzere hidrometalurjik işleme teknikleri uygulanmaktadır. Elektronik hurdadan değerli metallerin geri kazanılması için çevre dostu bir teknik geliştirmek amacıyla hem ekonomik fizibilite hem de çevresel etki açısından ana liç yöntemleri dikkat çekmektedir.

Biyoteknoloji ise metalurjik işlemede en umut verici teknolojilerden biri olarak görülmektedir. Biyoliç, değerli metallerin ve bakırın cevherlerden geri kazanılması için uzun yıllardır kullanılmaktadır. Bununla birlikte, metallerin elektronik atıklardan biyolojik olarak ayrıştırılması konusunda sınırlı araştırma yapılmıştır.

Kısaca kullanıcıları tarafından istenmeyen, bozulan veya atılan elektrikli ve elektronik cihazlar elektronik atık olarak bilinir. Günümüzde elektronik atık sorunu kapsamlı bir şekilde incelenmekte, elektronik atık yönetim stratejileri geliştirilmekte ve çeşitli fiziksel, kimyasal ve metalurjik elektronik atık geri dönüşüm süreçleri uygulanmaktadır. Daha temiz bir atık kullanım süreci ile hem metalik değerlerin hem de metalik olmayan maddelerin çıkarılmasına dikkat edilmektedir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen endüstriyel gözetim hizmetleri arasında, metalürji ve proses tasarımı kapsamında, elektronik geri dönüşümü hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Malzeme Testleri - Kaplama ve Boya Kontrolü ve Hata Analizi Malzeme Testleri - Mekanik Testler Malzeme Testleri - Metal Testleri Malzeme Testleri - Çöp Yakma Kazanı Alt Külünün Metal Testi Malzeme Testleri - Tahribatsız Muayene (NDT) Malzeme Testleri - Polimer Testi Malzeme Testleri - Yağ Durumunun Gözlenmesi (OCM) Malzeme Analitik Testleri - Kimyasal Testler Malzeme Analitik Testleri - Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) Malzeme Analitik Testleri - Mobil Laboratuvar Malzeme Analitik Testleri - Süreç Mineralojisi Malzeme Analitik Testleri - Referans Ürün Hizmetleri Malzeme Analitik Testleri - Özgül Ağırlık ve Yığın Yoğunluğu Teknik Dokümantasyon (S1000D Standardı) Metalürji ve Proses Tasarımı - Akış Şeması Geliştirme Metalürji ve Proses Tasarımı - Ölçekli İnceleme ve Deney Metalürji ve Proses Tasarımı - Özel Proje Tasarımı Metalürji ve Proses Tasarımı - Pilot Tesis İncelemeleri Metalürji ve Proses Tasarımı - Reoloji ve Bulamaç Akışı Metalürji ve Proses Tasarımı - Proses Denetimi ve Optimizasyonu Metalürji ve Proses Tasarımı - Elektronik Geri Dönüşümü Metalürji ve Proses Tasarımı - Arsenik Stabilizasyonu Metalürji ve Proses Tasarımı - Bakteri Liçi Metalürji ve Proses Tasarımı - Çözücü ve Elektrolitik Çıkarma Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Devreye Alma Montaj Hizmetleri Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Devreye Alma Ekipman Kalibrasyon ve Bakımı Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Varlık Bütünlüğü Yönetim Hizmetleri Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Enerji Optimizasyonu Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Proses Denetimi ve Optimizasyonu Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Sorun Giderme ve Kurtarma Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Varlık Yönetimi Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Proses Kontrolü Kalite Kontrolü - Fabrika Kabul Testleri Kalite Kontrolü - IRIS Belgelendirmesi Kalite Kontrolü - Üretim Gözetimi ve Teknik Gözetim Kalite Kontrolü - Raf Sistemleri Muayenesi Kalite Kontrolü - Uzaktan Gözetim Süreç Hızlandırma Teknik Uzmanlık Boru Hattı Bütünlüğü Hizmetleri Boru Hattı Bütünlüğü, Kaynakçı Vasıflandırma Hizmetleri Zorunlu ve İsteğe Bağlı Gözetim Arıza ve Hasar Analizi Tedarikçi Değerlendirme ve Tetkik Hizmetleri

Metalürji ve Proses Tasarımı - Elektronik Geri Dönüşümü Yararları


Risklerin Azaltılması ve Yönetilmesi

Üretim süreçlerinde potansiyel tehlikelerin erken tespiti ve yönetimi, olası aksaklıkları ve kayıpları minimize eder.

Marka Güvenilirliğini Artırma

Kaliteli ve güvenli ürünler, işletmenin marka güvenilirliğini pekiştirir ve tüketiciye güven verir.

Kalite Standartlarının Sürekli Takibi

Üretim süreçlerinde kalite kontrollerinin düzenli olarak yapılması, ürünlerin yüksek standartlarda olmasını sağlar.

Çevre Dostu Üretim Uygulamaları

Sürdürülebilir üretim yöntemlerinin benimsenmesi, çevresel etkiyi azaltır ve işletmeye çevre dostu imaj kazandırır.

Maliyetlerin Azaltılması

Üretim süreçlerinin optimize edilmesi, atıkların azaltılması ve verimli kaynak kullanımı sayesinde maliyetlerin düşürülmesine katkı sağlar.

Tüketici Güvenini Sağlama ve Bağlılık Oluşturma

Yüksek kaliteye sahip ürünler, tüketicilerin güvenini kazandırır ve onları işletmeye sadık hale getirir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu