Petrol işletme tesislerinin kabul testleri, belirli şartların yerine getirildiğinden emin olmak amacı ile tesiste gerçekleştirilir. Testler normalde işletme çalışanları ile birlikte yapılır. Bu testler, tesis bileşenlerinin veya tesislerin ilgili standartlara ve spesifikasyonlara göre yapıldığını doğrulamak için montajdan sonra gerçekleştirilen testlerdir.
Bir endüstriyel ekipmanı ilk kez çalıştırma süreci oldukça güç olabilir. Daha kötüsü bazı hayati bileşenlerin başarısız olması ve genel proje tamamlama programını etkilemesi olasılığıdır. Ek olarak, ekipman operatörleri ve devreye alma personeli için uygun eğitimin verilmemesi, ekipmanın yanlış kurulumuna neden olabilir ve potansiyel erken ekipman arızasına ve güvenlik tehlikelerine yol açabilir.
Endüstriyel ekipman kurulumundaki verimsizlikleri ortadan kaldırmanın etkili bir yolu, tesis ve saha kabul testlerini gerçekleştirmekten geçer. Bu testlerde, çalışma ve arıza modlarını simüle ederek, bir sistemin her bir bileşeni kontrol edilir. Bu, operatörlere ekipmanın amaçlandığı gibi çalışmasını sağlama fırsatı verir ve onlara ekipmanların en başından itibaren düzgün çalışacağına dair güvence verir. Tesis kabul testi, operatörlerin kurulum süresini optimize etmelerini sağlayarak, uygun kurulum için kılavuzlar da sağlar.
Bir tesis ve saha kabul testi yapılmasının birkaç nedeni bulunmaktadır. İlk olarak işletmelere, mümkün olan en yüksek kalitede ekipman satın aldıkları konusunda güvence sağlanır. İstenen özelliklere göre üretildiklerinden emin olmak için bileşenleri önceden incelemelerine olanak tanır. Sonuç olarak, herhangi bir hata veya tutarsızlık, herhangi bir ekipman sevk edilmeden önce düzeltilmesi için üreticilere gösterilir.
Ayrıca, bu testlerin gerçekleştirilmesi, kurulduktan sonra ekipmanın güvenli ve optimum şekilde çalışmasını sağlamak için çok önemlidir. Tüm endüstriyel ortamlarda bir kural olarak, makine operatörlerinin güvenliği önceliklidir ve ekipmanın kullanımı gerekli güvenlik standartlarını sağlamalıdır.
Son olarak, tesis kabul testi protokollerinin kullanılması, sahada kullanımla gelişebilecek sorunları tespit edecek ve düzeltecektir. Bu sayede, operatörlerin önlenebilir makine duruş sürelerinde maliyet tasarrufu yapması sağlanır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen petrol ve doğalgaz gözetim hizmetleri arasında, metering hizmetleri kapsamında tesis ve saha kabul testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Güvenli ve verimli çalışma ortamları sağlayan upstream hizmetleri, çalışanların güvenliğini ve motivasyonunu artırarak daha yüksek verimlilik sağlar.
Yenilikçi ve etkili upstream hizmetleri, enerji sektöründeki firmaların daha verimli ve kaliteli hizmet sunmasına olanak tanır, bu da sektördeki rekabetçi avantajlarını artırır.
Sürekli izleme ve iyileştirme hizmetleri, upstream operasyonlarının her aşamasında verimlilik sağlar, operasyonel süreçleri daha hızlı ve etkili hale getirir.
Upstream hizmetleri, teknolojik yeniliklerle desteklenen çözümler sunarak sektördeki firmaların daha hızlı, verimli ve çevre dostu operasyonlar yapmalarına olanak tanır.
Upstream operasyonlarının etkili yönetimi, doğru hedef kitleye ulaşmayı sağlar ve onların enerji taleplerine özel çözümler sunar.
Yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar ve upstream hizmetlerinde çevre dostu yöntemler, sürdürülebilir enerji üretimini destekler ve doğal kaynakları korur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu