EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Mikotoksin Analizleri - Aflatoksinler

Aflatoksinler en zehirli mikotoksinler arasında bulunmaktadır ve genelde toprakta, çürüyen bitki örtüsünde, samanda ve tahıllarda yetiÅŸen bazı küfler tarafından üretilen, doÄŸal olarak oluÅŸan bileÅŸiklerdir. Aflatoksinlerin güçlü insan kanserojenleri olduÄŸu bilinmektedir. Yüksek dozda aflatoksinler akut zehirlenmeye yol açar ve genellikle karaciÄŸere zarar vererek yaÅŸamı tehdit eder. Aflatoksinler aynı zamanda genotoksiktir, yani DNA’ya zarar verdiÄŸi ve hayvan türlerinde kansere neden olduÄŸu belirlenmiÅŸtir.

20 farklı aflatoksin türünün mevcut olduÄŸu bilinmektedir, ancak insanlar ve hayvanlar için en tehlikeli formlar B1, B2, G1, G2 ve M tipleridir. Aflatoksinler oldukça floresandır. B maviyi, G ise yeÅŸil floresanı belirtir. M aflatoksinler, en yaygın olarak aflatoksine yüksek oranda maruz kalan bölgelerde sütte bulunan mantar metabolitleridir.

Aflatoksin B1, aflatoksinler içinde en yaygın ve en güçlü olanıdır. Aflatoksin kontaminasyonundan etkilenen ürünler ÅŸunlardır:

  • Tahıllar (mısır, sorgum, pirinç, buÄŸday)
  • YaÄŸlı tohumlar (yer fıstığı, ayçiçeÄŸi, soya fasulyesi, pamuk)
  • Baharatlar (kırmızı biber, karabiber, kiÅŸniÅŸ, zerdeçal, zencefil)
  • AÄŸaç yemiÅŸleri (badem, hindistancevizi, Brezilya fıstığı, ceviz, Antep fıstığı)

Aflatoksin ayrıca kontamine yemlerle beslenen hayvanların sütünde, yumurtalarında ve etinde de bulunabilir.

Birçok ülkede, toksisiteleri nedeniyle hayvan yemlerinde ve insan gıdalarında izin verilen aflatoksin düzeyleri yasal olarak düzenlenmiÅŸtir. Aflatoksinler dünya çapında yaygınlıkları ve toksisiteleri nedeniyle halk saÄŸlığı açısından önemlidir. Halk saÄŸlığı endiÅŸeleri hem gıdalarda ve yem maddelerinde bulunan aflatoksinlerden kaynaklanan birincil zehirlenmelere hem de sütteki aflatoksinlerden kaynaklanan ikincil zehirlenmelere odaklanmaktadır. Hayvan yemlerinde ve insan gıdalarında izin verilen aflatoksin seviyeleri, ülkeden ülkeye deÄŸiÅŸmektedir.

Gıdalardaki aflatoksin analizleri güvenlik açısından hayati önem taşımaktadır. GeliÅŸmiÅŸ laboratuvarlarda, gıdalarda, yemlerde, botaniklerde, takviyelerde ve diÄŸer ürünlerde çok çeÅŸitli mikotoksinler analiz edilmektedir. Esasen iyi tarım uygulamaları da bu analizlerin yapılmasını gerektirir.

Ä°nce tabaka kromatografisi (TLC), yıllardır aflatoksin analizi için standart bir analiz yöntemidir. Gıda ürünlerinin kalitatif analizi ve kalite kontrolü için dünya çapındaki laboratuvarlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

KuruluÅŸumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaÅŸanan geliÅŸmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliÅŸtiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Ä°ÅŸletmelere verilen gıda ve yem analizleri hizmetleri arasında, mikotoksin analizleri kapsamında aflatoksin analizleri de bulunmaktadır.

 

Dioksin, Furan ve PCB Analizleri Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - Et ve Tür Tayini Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - GDO Tayini Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - Mikrobiyolojik Analizler Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - Raf Ömrü Testi Kalıntı Analizleri - Pestisitler Kalıntı Analizleri - İnsektisitler Kalıntı Analizleri - Fungusitler Kalıntı Analizleri - Herbisitler Kalıntı Analizleri - Mollusisitler Kalıntı Analizleri - Rodentisitler Kalıntı Analizleri - Nematisitler Kalıntı Analizleri - Akarisitler Kalıntı Analizleri - PAH'lar Kalıntı Analizleri - Veteriner İlaç Kalıntıları Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Enerji, Karbonhidrat ve Besin Değeri Analizleri Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Alkol Analizleri Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Yağ Analizleri Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Taklit ve Tağşiş Analizleri Katkı Analizleri - Koruyucular Katkı Analizleri - Renklendiriciler Katkı Analizleri - Antioksidanlar Katkı Analizleri - Organik Asitler Mikotoksinler Mikotoksin Analizleri - Aflatoksinler Mikotoksin Analizleri - Okratoksin A Mikotoksin Analizleri - Fumonisinler Mikotoksin Analizleri - Deoksinivalenol Mikotoksin Analizleri - Zearalenon Mikotoksin Analizleri - Patulin Ağır Metal Analizleri - Kurşun Ağır Metal Analizleri - Cıva Ağır Metal Analizleri - Kadmiyum Ağır Metal Analizleri - Arsenik Ağır Metal Analizleri - Sodyum Ağır Metal Analizleri - Çinko Ağır Metal Analizleri - Kalsiyum Ağır Metal Analizleri - Magnezyum Ağır Metal Analizleri - Potasyum Ağır Metal Analizleri - Demir Ağır Metal Analizleri - Bakır Ağır Metal Analizleri - Nikel Ağır Metal Analizleri - Selenyum Ağır Metal Analizleri - Kalay Besin Alerjisi ve Alerjenler

Mikotoksin Analizleri - Aflatoksinler Yararları


Süreç İyileştirmesi

Üretim süreçlerinde yapılan doğrulama testleri, daha verimli ve kaliteli ürünler geliştirilmesini sağlar.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global sağlık ve güvenlik standartlarına uyumlu ürünler, uluslararası pazarda markanın tanınırlığını artırır.

Hukuki Uyum SaÄŸlar

Yasal düzenlemelere uygunluk sağlanarak, ürünlerin güvenli ve hukuki açıdan geçerli olmasına katkı sağlanır.

Riskleri Azaltır

Potansiyel sağlık risklerini tespit ederek, ürünlerin güvenli bir şekilde tüketiciye ulaşmasını sağlar.

Marka Değerini Artırır

Sağlık açısından güvenli ve kaliteli ürünler, markanın değerini artırır ve pazar güvenini sağlar.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Besin güvenliği ve kalite testleri, sektördeki yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine yardımcı olur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika BaÅŸvurusu