EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Mikrobiyolojik Analizler - In Vitro Sitotoksisite Analizi

Sitotoksisite testi, tıbbi cihazlarla hücre büyümesini, çoğalmasını ve morfolojik etkilerini gözlemlemek amacı ile doku hücrelerini in vitro kullanan biyolojik değerlendirme ve tarama testlerinden biridir. Sitotoksisite, basit, hızlı, yüksek hassasiyete sahip olması ve hayvanları toksisiteden kurtarabilmesi nedeniyle tıbbi cihazların toksisite değerlendirmesinde önemli bir gösterge olarak tercih edilmektedir.

Bu testlerde esas olarak Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından geliştirilen “ISO 10993-5 Tıbbi cihazların biyolojik değerlendirmesi - Bölüm 5: In vitro sitotoksisite testleri” standardına uyulmaktadır. Bu standartta tıbbi cihazların in vitro sitotoksisitesini değerlendirmeye yönelik test yöntemleri tanımlanmaktadır. Bu yöntemler, bir cihazla veya bir cihazın ekstraktlarıyla temas halinde olan kültürlenmiş hücrelerin doğrudan veya difüzyon yoluyla inkübasyonunu açıklar. Bu yöntemler, uygun biyolojik parametreler kullanılarak memeli hücrelerinin in vitro biyolojik tepkisini belirlemek için tasarlanmıştır.

Biyouyumluluk, tıbbi cihazların belirli bir ortamdaki ve konakçının bulunduğu yerdeki durumu, bunların konakçıyla doğrudan veya dolaylı olarak temas halindeyken birbirleriyle reaksiyona girme yetenekleri, tıbbi cihazların statik olduğunda biyolojik özellikleri, in vivo dinamik değişim süreci ve hiçbir dışlama ve yıkım olmadan, göreceli stabiliteyi korurken tüm ana sistemleri tolere etme yeteneği ile ilgilidir.

Uluslararası Standardizasyon Örgütü ve ulusal standartlara göre tıbbi cihazlar, mekanik, fiziksel ve kimyasal özelliklerine veya insan vücudunda kullanılıncaya kadar ne kadar iyi olduğuna bakılmaksızın, vücutla temas ettiğinde biyouyumluluğunun belirlenmesi için sıkı testlerden geçirilmelidir.

Bilim ve teknolojinin sürekli gelişmesiyle birlikte, yeni bir tıbbi cihazın insanlar için güvenli ve etkili kullanımını sağlamak amacıyla klinik ortama girmeden önce sitotoksisite, duyarlılık, deri içi tahriş ve akut sistemik toksisite gibi biyouyumluluk testlerinden geçmesi gerekir.

Kısaca tıbbi cihazların, vücudun doku ve hücreleriyle doğrudan temas halinde olduğundan, sadece iyi fiziksel ve kimyasal özelliklere sahip olması değil, aynı zamanda iyi bir biyouyumluluğa da sahip olması gerekir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen medikal malzeme test hizmetleri arasında, mikrobiyolojik analizler kapsamında in vitro sitotoksisite analizi de bulunmaktadır.

 

Mikrobiyolojik Analizler - In Vitro Sitotoksisite Analizi Yararları


Müşteri Memnuniyeti Artar

Güvenli ve etkili ürünlerin doğrulanması, kullanıcıların güvenini kazanarak memnuniyeti artırır.

Rekabet Avantajı Sunar

Güvenliği kanıtlanmış ürünler, markanın sektördeki rekabet gücünü artırır ve pazarda öne çıkarır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Ürünlerin etkinliği test edilerek üretim süreçleri optimize edilir, bu da verimliliği artırır ve kârlılığı destekler.

Hedef Kitleyi Belirler

Ürünlerin doğru test edilmesi, doğru hedef kitleye hitap eden çözümler geliştirilmesini sağlar.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global kalite standartlarına uygun testler, markanın uluslararası pazarda tanınırlığını artırır.

Kalite Yönetimi İyileşir

Ürünlerin etkinliğini ve güvenliğini doğrulamak, kalite yönetim sistemlerinin güçlenmesini sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu