EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
MIL-STD-108 Elektronik Ekipman Muhafazalarına İlişkin Tanımlar ve Temel Gereksinimler

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen “MIL-STD-108 Elektronik ekipman muhafazalarına ilişkin tanımlar ve temel gereksinimler” standardında, elektrikli ve elektronik ekipmanların çevre korumasına yönelik tanımlar ve temel gereksinimler açıklanmaktadır.

Muhafaza, bazı elektrikli ekipman veya ekipman gruplarını çevreleyen mekanik bir korumadır. Bir muhafazanın işlevleri esas olarak şu şekilde sıralanabilir.

  • Kapalı ekipmana fiziksel koruma sağlamak
  • Muhafaza içindeki havalandırma ekipmanı için araçlar sağlamak
  • Muhafaza içindeki ekipmanı soğutmak için bir araç sağlamak
  • Ekipmanı bir yapıya monte etmek veya bir yapıya sabitlemek için harici olanaklar sağlamak (buna bir duvar veya bölme dahildir)
  • Alt montajlar, parçalar veya benzer ekipman için iç destek sağlamak
  • Yayılan duyulabilir gürültünün veya radyo parazitinin azaltılmasını sağlamak

Bir muhafazanın belirli koruma dereceleri için aşağıdaki prosedürler geçerlidir. Bu prosedürler, bir muhafazanın belirli koruma dereceleri için geçerlidir. Bir muhafaza belirtilen gereksinimleri karşılamıyorsa MIL 108 testinde başarısız olduğu kabul edilir.

Birkaç test prosedürü şunlardır:

  • Hava geçirmez testi: Her testin toplam süresi minimum 24 saattir. Ekipman 8 saat açık, 4 saat kapalı, 8 saat açık, 4 saat kapalı olarak çalıştırılır. Basınç farkı 0,6 psig’den fazla ise test başarısızdır.
  • Su geçirmez testi: Muhafazanın damlayan sıvılara maruz kaldığında çalışma yeteneğini belirlemek için bir damlama testi kullanılır. Bu test için muhafaza bir damlama cihazının altına yerleştirilir. Minimum su miktarı 60 dakika içinde metrekare başına 1000 inç küptür. Bu test sırasında muhafaza, 15 veya 45 derecelik eğimle 5 farklı konuma yönlendirilir.
  • Toz geçirmez testi: Bu test için MIL-STD-810 Yöntem 510 standardına uyulur. Ekipman testin tamamı boyunca çalıştırılır.
  • Toz geçirmez testi: Yukarıdaki teste benzer şekilde bu testte de MIL-STD-810 Yöntem 510 standardına uyulur. Sökme ve inceleme sonrasında herhangi bir tozun girmesi testin başarısız olmasına neden olur.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, “MIL-STD-108 Elektronik ekipman muhafazalarına ilişkin tanımlar ve temel gereksinimler” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

IEC 61851-21-2 Elektrikli Araç İletken Şarj Sistemi - Bölüm 21-2: Bir AC/DC Kaynağına İletken Bağlantı İçin Elektrikli Araç Gereksinimleri - Araç Dışı Elektrikli Araç Şarj Sistemleri İçin EMC Gereksinimleri IEC 62040-2 Kesintisiz Güç Sistemleri (UPS) - Bölüm 2: Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) Gereksinimleri IEC 62612 Besleme Gerilimi 50V’tan Yüksek Olan Genel Aydınlatma Hizmetleri İçin Kendinden Balastlı LED Lambalar - Performans Gereksinimleri IEC 62717 Genel Aydınlatma İçin LED Modülleri - Performans Gereksinimleri IEC 60255-1 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 1: Ortak Gereksinimler IEC 60255-26 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 26: Elektromanyetik Uyumluluk Gereksinimleri IEC 61131-2 Endüstriyel Proses Ölçümü ve Kontrolü - Programlanabilir Kontrolörler - Bölüm 2: Ekipman Gereksinimleri ve Testler IEC 61800-3 Ayarlanabilir Hızlı Elektrik Güç Tahrik Sistemleri - Bölüm 3: EMC Gereksinimleri ve PDS ve Takım Tezgahları İçin Özel Test Yöntemleri CSA C22.2 No 60335-2-36 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-36: Ticari Elektrikli Pişirme Ocakları, Fırınlar, Ocaklar ve Ocak Elemanları İçin Özel Gereksinimler CSA C22.2 No 60335-2-38 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-38: Ticari Elektrikli Izgaralar ve Izgaralar İçin Özel Gereksinimler CSA C22.2 No 60335-2-39 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-39: Ticari Elektrikli Çok Amaçlı Pişirme Tavaları İçin Özel Gereksinimler CSA C22.2 No 60335-2-76 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-76: Elektrikli Çit Enerji vericileri İçin Özel Gereksinimler CSA C22.2 No 60335-2-82 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-82: Eğlence Makineleri ve Kişisel Hizmet Makineleri İçin Özel Gereksinimler UL 60950-1 Bilgi Teknolojisi Ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel Gereksinimler IEC 60950-1 Bilgi Teknolojisi Ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel Gereksinimler

MIL-STD-108 Elektronik Ekipman Muhafazalarına İlişkin Tanımlar ve Temel Gereksinimler Yararları


Güvenilirlik Artışı

Askeri çevre koşullarına dayanıklı ürünler, güvenilirliği artırır ve uzun vadeli performansı garanti eder.

Kalite Yönetimi İyileşir

Askeri çevre standartlarına uygunluk, ürünlerin yüksek kalite gereksinimlerini karşılamasını sağlar.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Çevre şartlarına dayanıklı ürünler, operasyonel verimliliği artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı sağlar.

Süreç İyileştirmesi

Çevresel faktörlere dayanıklı ürünlerin üretimi, süreçlerde sürekli iyileştirmelere olanak tanır.

Hukuki Uyum Sağlar

Askeri çevre standartlarına uygunluk, ilgili yasal düzenlemelere ve hükümet gereksinimlerine uyumu garanti eder.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global askeri çevre standartlarına uygunluk, ürünlerin uluslararası pazarda kabul görmesini sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu