EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
MIL-STD-1377 Mühimmatın Elektromanyetik Radyasyon Tehlikelerini Önlemede Kablo, Konektör ve Silah Muhafazası Kalkanı ve Filtrelerin Ölçümü ve Etkinliği

MIL-STD-1377 Mühimmatın Elektromanyetik Radyasyon Tehlikelerini Önlemede Kablo, Konektör ve Silah Muhafazası Kalkanı ve Filtrelerin Ölçümü ve Etkinliği

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri spesifikasyon olan, “MIL-STD-1377 Mühimmatın elektromanyetik radyasyon tehlikelerini önlemede kablo, konektör ve silah muhafazası kalkanı ve filtrelerin ölçümü ve etkinliği” standardında, tasarımcılara, elektromanyetik radyasyondan mühimmata kadar tehlikelerin engellenmesine yönelik genel gereklilikleri içeren MIL-P-24014 standardına uyulup uyulmadığını belirlemek için koruma ve filtre etkinliği test yöntemleri açıklanmaktadır.

MIL-STD-1377 standardı, askeri ve havacılık araçlarının elektrik güç sistemlerinin test edilmesine yönelik yönergeler ve prosedürler sağlayan askeri bir standarttır. Bu standart, bu sistemlerin çeşitli çalışma ortamlarında ve koşullarında performansının, güvenilirliğinin ve güvenliğinin ölçülmesi ve değerlendirilmesine yönelik gereksinimleri kapsar.

Bu standardın önemli yönlerinden biri güç sisteminin ekranlama etkinliğinin değerlendirilmesidir. Ekranlama etkinliği, güç sisteminin elektromanyetik girişime (EMI) ve radyo frekansı girişimine (RFI) karşı koruma yeteneğini ifade eder. Bu, elektronik sistemlerin ve iletişim ekipmanının varlığının, diğer sistemlerin performansına ve güvenilirliğine müdahale edebilecek önemli düzeyde elektromanyetik girişim ve radyo frekansı girişimi üretebildiği askeri ve havacılık uygulamaları için kritik bir endişe kaynağıdır.

Silah kablosu, silah muhafazasının dışındaki, muhafazanın içindeki devrelere bağlanmak üzere tasarlanmış herhangi bir kablodur. Yüzey transfer empedansı, ekranın dış yüzeyindeki uzunlamasına voltaj düşüşünün büyüklüğünün, ekranın iç kısmındaki akıma oranıdır.

Koruma etkinliği için MIL-STD-1377 standardına uygun testler, 100 kHz’den 30 MHz’e kadar, ardından 1 GHz’den 10 GHz’e kadar bir frekans aralığında gerçekleştirilir.

Test kurulumu, söz konusu numune için dinamik aralığın belirlenmesi ve sinyalin gerçek ölçümü ile diğer ekranlama etkinliğiyle aynıdır. Sistemde bir silah muhafazası varsa, tüm dahili bileşenler çıkarılır, böylece sadece muhafaza test edilir.

Bu standarda yönelik test süreci, güç sisteminin performansını ve güvenilirliğini değerlendirmek için tasarlanmış güç kaynağı analizi, yük testi, güvenilirlik testi, güvenlik testi ve çevre testleri gibi bir dizi test ve değerlendirmeyi içerir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli askeri EMC testleri kapsamında MIL-STD-1377 Mühimmatın elektromanyetik radyasyon tehlikelerini önlemede kablo, konektör ve silah muhafazası kalkanı ve filtrelerin ölçümü ve etkinliği standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

MIL-STD-461 Ekipman İçin Elektromanyetik Girişim Özellikleri Gereksinimleri CE101 İletilen Emisyonlar, Ses Frekansı Akımları, Güç Kabloları CE102 İletilen Emisyonlar, Radyo Frekansı Potansiyeli, Güç Kabloları CE106 İletilen Emisyonlar, Anten Portu CS101 İletilen Duyarlılık, Güç Kabloları CS103 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, İntermodülasyon CS104 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, İstenmeyen Sinyallerin Reddedilmesi CS105 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, Çapraz Modülasyon CS109 İletilen Duyarlılık, Yapı Akımı CS114 İletilen Duyarlılık, Toplu Kablo Enjeksiyonu CS115 İletilen Duyarlılık, Toplu Kablo Enjeksiyonu, Darbe Uyarımı CS116 İletilen Duyarlılık, Sönümlü Sinüzoit Geçici Akımlar, Kablolar ve Güç Kabloları CS117 İletilen Duyarlılık, Yıldırım Geçişleri, Kablolar ve Güç Kabloları CS118 Personel Kaynaklı Elektrostatik Boşalma RE101 Yayılan Emisyonlar, Manyetik Alan RE102 Yayılan Emisyonlar, Elektrik Alanı RE103 Yayılan Emisyonlar, Anten Sahte ve Harmonik Çıkışları RS101 Yayılan Duyarlılık, Manyetik Alanlar RS103 Yayılan Duyarlılık, Elektrik Alanı RS105 Yayılan Duyarlılık, Geçici, Elektromanyetik Alan MIL-STD-464 Elektromanyetik Çevresel Etkiler, Sistemler İçin Gereksinimler MIL-STD-907 Genişletilebilir ve Genişletilemez Muhafazaların Mühendislik, Tasarım ve Koruma Etkinliği MIL-STD-1377 Mühimmatın Elektromanyetik Radyasyon Tehlikelerini Önlemede Kablo, Konektör ve Silah Muhafazası Kalkanı ve Filtrelerin Ölçümü ve Etkinliği MIL-STD-750 Yarı İletken Cihazlar İçin Test Yöntemleri MIL-STD-1399/300 Elektrik Gücü, Alternatif Akım MPD-7011 Füze Satın Alma Açıklaması - Kablo Demeti Testi Boeing D6-85182 Genel Elektromanyetik Uyumluluk Yeterlilik Test Prosedürü Boeing D6-16050-4 Elektromanyetik Girişim Kontrolü Gereksinimleri Boeing D6-16050-5 Elektromanyetik Girişim Kontrolü Gereksinimleri

MIL-STD-1377 Mühimmatın Elektromanyetik Radyasyon Tehlikelerini Önlemede Kablo, Konektör ve Silah Muhafazası Kalkanı ve Filtrelerin Ölçümü ve Etkinliği Yararları


Süreç İyileştirmesi

Uyumluluk testleri, üretim süreçlerinin optimize edilmesine ve ürün kalitesinin artırılmasına katkı sağlar.

Hukuki Uyum Sağlar

Ürünlerin yasal düzenlemelere uygun olması, hukuki açıdan güvenli ve geçerli ürünlerin pazara sunulmasını sağlar.

Rekabet Avantajı Sunar

Yüksek güvenlik ve uyumluluk seviyesine sahip ürünler, pazarda rekabet avantajı yaratır.

Güvenilirlik Artışı

Elektronik cihazların çevresel etkilere karşı dayanıklı olması, ürünlerin güvenilirliğini artırır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global güvenlik ve uyumluluk standartlarına uygun ürünler, uluslararası pazarlarda tanınırlık sağlar.

Maliyetleri Azaltır

Uyumsuzluk nedeniyle oluşabilecek geri çağırmalar ve hatalı ürünler engellenerek maliyetler düşürülür.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu