Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri spesifikasyon olan, “MIL-STD-202 Elektronik ve elektrikli bileşen parçaları için test yöntemleri” standardı, doğal unsurların ve askeri operasyonları çevreleyen koşulların zararlı etkilerine karşı direnci belirlemek için temel çevresel, fiziksel ve elektriksel testler dahil olmak üzere, elektronik ve elektrikli bileşen parçalarının test edilmesine yönelik yöntemler içermektedir.
Bu standartta 101-199 arası numaralandırılan testler çevresel testleri kapsar. Yöntem 104 daldırma testini açıklar.
Yöntem 104 daldırma testi, bileşen parçalarının contasının etkinliğini belirlemek için yapılır. İncelenen parçanın çok farklı sıcaklıklardaki sıvıya daldırılması, onu termal ve mekanik gerilimlere maruz bırakır. Bu da kusurlu bir terminal düzeneğini veya kısmen kapalı bir dikişi veya kalıplanmış muhafazayı kolaylıkla tespit eder. Bu tür kusurlar, hatalı yapılardan veya fiziksel veya çevresel testler sırasında oluşan mekanik hasarlardan kaynaklanabilir.
Daldırma testi genellikle bu tür testlerin hemen ardından gerçekleştirilir çünkü aksi takdirde fark edilmeyecek olan contalarda ve dikişlerde yeni başlayan kusurları daha da kötüleştirme eğiliminde olur. Bu test esas olarak bir laboratuvar test koşuludur ve prosedür yalnızca bu test sonrasında contanın etkinliğinin ölçülmesi amacı ile tasarlanmıştır. Test sıvısı olarak tatlı veya tuzlu su seçimi, teste tabi tutulan bileşen parçasının doğasına bağlıdır. Contalardan sızıntı olup olmadığına dair kanıt elde etmek için daldırma döngüsünden sonra elektriksel ölçümler yapıldığında, tatlı su yerine tuz çözeltisinin kullanılması nem nüfuzunun tespitini kolaylaştırır. Bu test, bir termal şok veya korozyon testi değildir ancak bu açılardan yetersizlikleri de ortaya çıkarabilir.
Esas olarak daldırma testi prosedürü birbirini takip eden daldırma döngülerinden oluşur. Her daldırma döngüsü belirli zaman dilimlerinden ve sıcaklıklardan oluşur. Test prosedüründeki ilk daldırma, sıcak banyoya daldırmadır. Sıcak banyo tatlı su veya musluk suyudur. Su sıcaklığı 65 derece artı 5 derecedir. Sıcak banyoya daldırılmanın ardından soğuk banyoya dalma gerçekleştirilir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen elektromanyetik uyumluluk (EMC) test türleri kapsamında MIL-STD-202 Yöntem 104 Daldırma testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektronik cihazların çevreyle uyumlu olmasını sağlayarak ürünlerin güvenilirliğini artırır.
Uyumluluk testleri, endüstri standartlarına uygunluğu garanti eder ve sektördeki en iyi uygulamaları destekler.
Test edilen ürünlerin doğruluğu ve işlevselliği artırılarak üretim süreçleri optimize edilir.
Global uyum testlerine uygun ürünler, uluslararası pazarlarda marka tanınırlığını artırır.
Ürünlerin elektromanyetik etkilerden korunması sağlanarak kalite yönetimi ve güvenlik artırılır.
Elektromanyetik uyumluluğu sağlamak, sektördeki yenilikçi ve çevre dostu ürünlerin geliştirilmesini sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu