EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
MIL-STD-202 Yöntem 104 Daldırma Testi

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri standart olan, “MIL-STD-202 Elektronik ve elektrikli bileşen parçaları için test yöntemleri” standardı, doğal unsurların ve askeri operasyonları çevreleyen koşulların zararlı etkilerine karşı direnci belirlemek için temel çevresel, fiziksel ve elektriksel testler dahil olmak üzere, elektronik ve elektrikli bileşen parçalarının test edilmesine yönelik yöntemler içermektedir. Çevresel testler arasında yer alan “MIL-STD-202 Yöntem 104 Daldırma testi” standardında, bileşen parçalarının contasının etkinliğini belirlemeye yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır.

Bu testler yapılırken numune, çok farklı sıcaklıklardaki sıvılara daldırılır. Bu durum numuneyi termal ve mekanik gerilimlere maruz bırakır. Bu test yöntemi ile kusurlu bir terminal düzeneği veya kısmen kapalı bir dikiş ya da kalıplanmış bir muhafaza kolayca tespit edilmektedir. Bu tür kusurlar, hatalı yapılardan veya fiziksel veya çevresel testler sırasında oluşan mekanik hasarlardan kaynaklanır.

MIL-STD-202 Yöntem 104 Daldırma testinin amacı, bir kaplamanın hizmet içi daldırma koşullarına karşı direncini değerlendirmektir. Bu şekilde kaplamanın, servis ömrü boyunca korozyon korumasına uygunluğu tespit edilmektedir.

Test sıvısı olarak tatlı veya tuzlu suyun kullanılması genel olarak test edilen ekipman veya bileşenin doğasına bağlıdır. Daldırma testi aslında bir termal şok veya korozyon testi değildir, ancak bu yöndeki yetersizlikleri ortaya çıkarır.

Genelde daldırma testi, birbirini takip eden daldırma döngülerinden oluşur. Her döngü, sıcak bir tatlı su banyosuna daldırılmayı ve ardından soğuk bir banyoya daldırılmayı içerir. Numunelerin bir banyodan diğerine aktarımı mümkün olduğu kadar hızlı gerçekleştirilir. Son döngü tamamlandıktan sonra numuneler yıkanır ve tüm yüzeyler silinir veya hava püskürtülerek temizlenir. Test koşulları değişiklik gösterebilir. Çeşitli koşullar için döngü sayısı, daldırma süresi ve sıvının niteliği/sıcaklığı şu şekildedir:

  • Test koşulu A: Döngü sayısı 2, her daldırma süresi 15 dk, tatlı su (musluk suyu) banyosu, soğuk banyo sıcaklığı 25 derece (artı 10, eksi 5 derece)
  • Test koşulu B: Döngü sayısı 2, her daldırma süresi 15 dk, sodyum klorür ve suyun doymuş çözeltisi banyosu, soğuk banyo sıcaklığı 25 derece (artı 10, eksi 5 derece)
  • Test koşulu C: Döngü sayısı 5, her daldırma süresi 60 dk, doymuş sodyum klorür ve su çözeltisi banyosu, soğuk banyo sıcaklığı 0 derece (artı/eksi 3 derece)

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen giriş koruması test türleri kapsamında, “MIL-STD-202 Yöntem 104 Daldırma Testi” standardında uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

MIL-STD-202 Yöntem 104 Daldırma Testi Yararları


Hedef Kitleyi Belirler

Korunaklı ürünler, hedef pazara uygun şekilde konumlandırılarak daha fazla talep görür.

Hukuki Uyum Sağlar

Ürünler, yasal düzenlemelere uygun olarak dış etkilere karşı korunur.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Ürünlerin güvenliği, müşterilerin güvenini kazanarak memnuniyeti artırır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global standartlara uygunluk, ürünlerin dünya çapında tanınmasını ve kabul edilmesini sağlar.

Kalite Yönetimi İyileşir

Ürünlerin dış etkilere karşı dayanıklılığı test edilerek kalite yönetimi süreçleri güçlendirilir.

Marka Değerini Artırır

Sağlam ve güvenli ürünler, markanın değerini artırarak müşteri sadakatini kazandırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu