Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri standart olan, “MIL-STD-285 Askeri standart - Muhafazalar için zayıflama ölçümleri, elektronik test amaçlı elektromanyetik koruma” standardında, 100 kilo döngü ila 10.000 mega döngü frekans aralığında elektronik test amacıyla kullanılan elektromanyetik koruyucu muhafazaların zayıflama özellikleri açıklanmaktadır.
Elektromanyetik girişim ekranlama etkinliğini ölçmek için kullanılan temel göstergelerden biri çağrı zayıflamasıdır. Bu prensip, kalkandan önceki elektromanyetik sinyallerin yoğunluğu ile kalkan takıldıktan sonraki yoğunluğu arasındaki farkları ifade eder. Zayıflatma, koruyucu bir ortamın varlığı ve yokluğunda alan güçleri arasındaki oranlara karşılık gelen bir referans noktası olarak desibel kullanır. Bir sinyalin yoğunluğunda bir azalma varsa veya genlik mesafeyle üstel ise, desibel aralığı logaritmik ölçekte düşer. Bu koşullar altında, 50 dB zayıflama değeri, 40 dB’in on katı kalkan gücüne karşılık gelir. 30 dB’in altındaki herhangi bir değer, elektromanyetik girişim (EMI) veya radyo frekansı girişimi (RFI) koruması için en düşük etkili değer olarak kabul edilir. 60 ila 90 dB yüksek koruma sağlarken, 120 dB’e kadar olağanüstü bir koruma olarak kabul edilir.
Yıkıcı bir elektromanyetik sinyali zayıflatan herhangi bir malzeme, EMI/RFI kalkanı olarak düşünülebilir, ancak elektronik cihazlarda kullanılan koruyucu malzemeler genellikle bir tür metaldir. EMI/RFI ekranlama contalarında en yaygın ekranlama malzemeleri şunlardır: gümüş, gümüş alüminyum, gümüş nikel, gümüş bakır ve nikel grafit. Contalarda bu malzemeler genellikle silikondan yapılan bir temel malzemenin içindeki dolgu maddesidir. Elektromanyetik emisyonlar bu dolgu malzemelerini içeren contalara ulaştığında sinyaller yansıtılır veya emilir.
EMI/RFI kalkanları, elektromanyetik sinyalleri elektronik cihazların kritik bileşenlerine ulaşmadan zayıflatarak birçok şeyi önleyebilir. Harici elektromanyetik sinyaller elektronik cihazların temel işlevlerini bozabilir. Elektromanyetik sinyaller ayrıca her türlü elektronik ekipmandaki verileri silebilir veya zarar verebilir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında ekranlama etkinliği testleri kapsamında, “MIL-STD-285 Askeri standart - Muhafazalar için zayıflama ölçümleri, elektronik test amaçlı elektromanyetik koruma” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Düşük enerji kaybı ve cihazların uzun ömürlü olması, bakım ve onarım maliyetlerini düşürür.
Ekranlama çözümleri, daha az enerji harcanmasını ve daha uzun ömürlü cihazlar kullanılmasını sağlar, böylece çevreye olan etkiyi azaltır.
Elektromanyetik girişimlere karşı dayanıklı ürünler, rakiplerden öne çıkarak pazarda rekabet avantajı sağlar.
Ekranlama çözümleri, uluslararası elektromanyetik uyumluluk standartlarına uygun olarak ürünlerin güvenli ve etkili çalışmasını sağlar.
Parazitlere karşı korunaklı ürünler, teknolojiyi verimli ve güvenli kullanmak isteyen tüketicileri çeker.
Ekranlama çözümleri, cihazlarda yaşanabilecek parazit kaynaklı arızaları engeller, böylece işletme için riskleri azaltır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu