Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri spesifikasyon olan, “MIL-STD-285 Muhafazalar için zayıflama ölçümleri, elektronik test amaçlı elektromanyetik koruma” standardında, 100 kilodöngü ila 10.000 megadöngü frekans aralığında elektronik test amacı ile kullanılan elektromanyetik koruyucu muhafazaların zayıflama özelliklerini ölçme yöntemi açıklanmaktadır.
Ekranlama etkinliğinin ana bileşenlerinden biri zayıflamadır. Zayıflama desibel (dB) cinsinden ifade edilen bir orandır. Oran, kalkan elektromanyetik radyasyonla aydınlatıldığında, kalkanın karşıt taraflarında alınan güçlerin oranıdır. Söz konusu standarda göre bu, elektromanyetik muhafazaların koruma etkinliğini belirleyen değerdir.
Test süreci, muhafazanın bir elektromanyetik alana maruz bırakılmasını ve muhafazaya nüfuz eden elektromanyetik enerji miktarının ölçülmesini içerir. Koruma etkinliği daha sonra muhafazanın içindeki elektromanyetik enerjinin muhafazanın dışındaki elektromanyetik enerjiye oranı olarak hesaplanır.
Testin sonuçları, muhafazanın istenmeyen elektromanyetik emisyonları engelleme etkinliğini belirlemek ve iyileştirmelerin yapılabileceği alanları tespit etmek için kullanılır.
Aslında MIL-STD-285 koruma etkinliği testi, elektronik ve elektrikli ekipmanların geliştirilmesi ve üretiminin önemli bir yönüdür. Bu standart, muhafazaların test edilmesine yönelik tutarlı ve güvenilir bir yaklaşım sağlayarak bunların elektromanyetik girişim ve radyo frekansı girişimine karşı yeterli koruma sağlamasını sağlar.
Daha sonra geliştirilen “MIL-STD-907 Askeri standart: Barınaklar için mühendislik ve tasarım kriterleri, genişletilebilir ve genişletilmeyen” standardı, MIL-STD-285 standardında açıklanan EMI test prosedürlerini değiştirmiştir. Bu yeni standart, barınakların geliştirilmesi için gerekli mühendislik ve tasarım kriterlerini belirlemektedir.
Aslında ilk olarak 1956 yılında yayınlanan bu MIL-STD-285 standardı için, bilinen yetersizlikleri nedeniyle, birçok kuruluş tarafından revize etme girişiminde bulunulmuş ancak başarısız olunmuştur. Bu kuruluşlar daha sonra korumalı muhafazaların ekranlama etkinliğini ölçmek için kendi standartlarını oluşturmuştur. Bu değişiklikler, genişletilebilir ve genişletilemez barınaklara yönelik mühendislik ve tasarım kriterleri olan MIL-STD-907 standardına dahil edilmiştir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen elektromanyetik uyumluluk (EMC) test türleri kapsamında MIL-STD-285 Muhafazalar için zayıflama ölçümleri, elektronik test amaçlı elektromanyetik koruma test hizmetleri de bulunmaktadır.
Uyumluluk testleri, endüstri standartlarına uygunluğu garanti eder ve sektördeki en iyi uygulamaları destekler.
Elektronik cihazların uyumlu olması, doğru hedef kitleye hitap eden güvenli çözümler sunar.
Yasal düzenlemelere uygunluk, ürünlerin pazara sunulmadan önce güvenli ve yasal gerekliliklere uyumlu olmasını sağlar.
Ürünlerin elektromanyetik etkilerden korunması sağlanarak kalite yönetimi ve güvenlik artırılır.
Cihazların çevresel elektromanyetik etkilerden kaynaklanan riskleri azaltarak güvenli kullanım sağlar.
Elektronik cihazların gıda üretim alanlarında güvenli şekilde kullanılmasını sağlayarak gıda güvenliğini artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu