Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri spesifikasyon olan, “MIL-STD-750 Yarı iletken cihazlar için test yöntemleri” standardı, doğal unsurların ve askeri operasyonları çevreleyen koşulların zararlı etkilerine karşı direnci belirlemek için temel çevresel testler ve fiziksel ve elektriksel testler dahil olmak üzere yarı iletken cihazları test etmek amacı ile tek tip test yöntemleri içermektedir.
Sadece yarı iletken cihazlara uygulanması amaçlanan bu standart şu beş bölümden oluşmaktadır:
Yarı iletkenlerin modern elektronikte birçok uygulaması bulunmaktadır. Örneğin devre elemanları için yarı iletken kullanmanın büyük bir avantajı, binlerce veya milyonlarca yarı iletken cihazın aynı küçük silikon parçası üzerinde birleştirilebilmesi ve iletken yollarla birbirine bağlanabilmesidir. Ortaya çıkan yapıya entegre devre adı verilir ve entegre devre çipleri, bilgisayarlardan akıllı telefonlara, internetten küresel iletişim ağlarına kadar birçok modern cihazın temelini oluşturur. Belki de bir yarı iletkenle oluşturulabilen en basit ekipman bir diyottur. Diyotlar, elektrik akımının tek yönlü valf gibi sadece tek yönde akmasına izin veren bir devre elemanıdır.
Kısaca yarı iletken cihazlar, elektrik akışını kontrol etme yeteneğine sahip malzemelerden üretilen elektronik bileşenlerdir. Elektriği iletme yetenekleri orta düzeyde olan malzemelerden üretilir. En yaygın kullanılan yarı iletken malzemeler silikon ve germanyumdur.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli askeri EMC testleri kapsamında MIL-STD-750 Yarı iletken cihazlar için test yöntemleri standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Uyumluluk testleri, üretim süreçlerinin optimize edilmesine ve ürün kalitesinin artırılmasına katkı sağlar.
Elektronik cihazların çevresel etkilere karşı dayanıklı olması, ürünlerin güvenilirliğini artırır.
Ürünlerin yasal düzenlemelere uygun olması, hukuki açıdan güvenli ve geçerli ürünlerin pazara sunulmasını sağlar.
Global güvenlik ve uyumluluk standartlarına uygun ürünler, uluslararası pazarlarda tanınırlık sağlar.
Yüksek güvenlik ve uyumluluk seviyesine sahip ürünler, pazarda rekabet avantajı yaratır.
Elektronik cihazların çevresel etkilerle uyumlu hale getirilmesi, üretim verimliliğini artırır ve kârlılık sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu