EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
MIL-STD-810 Yöntem 506 Yağmur Testi

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri standart olan, “MIL-STD-810 Çevre mühendisliği hususları ve laboratuvar testleri” standardı, daha çok gerçekçi malzeme tasarımları ve malzeme sistemi performans gerekliliklerine dayalı test yöntemleriyle sonuçlanan çevresel uyarlama sürecini açıklamaktadır.

“MIL-STD-810 Yöntem 506 Yağmur testi” standardında, yağmur ile ilgili su girişlerinin nedenini ve malzemelere olan etkisini tespit etmeye yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır.

Yağmur testleri üç farklı prosedür içermektedir:

  • Prosedür I Yağmur ve sağanak: Bu prosedür yağmurdan veya şiddetli yağmurdan korunmayan dış mekan malzemeleri için kullanışlıdır. Eşlik eden rüzgar hızı neredeyse sakinden aşırı yükseğe kadar değişebilir. Büyük malzemeler için bu test yeterli değildir, bu durumda prosedür II kullanılır.
  • Prosedür II Aşırı yağmur: Bu prosedür, şiddetli yağmur olanağının bulunmadığı veya pratik olmadığı durumlarda büyük (barınak boyutunda) malzemeler için kullanışlıdır. Bu prosedürün amacı doğal yağmuru simüle etmek değildir ancak malzemenin su geçirmezliğine güven sağlar.
  • Prosedür III Çiseleme: Bu prosedür, normalde yağmurdan korunan, yoğuşmaya veya sızıntıya maruz kalabilecek malzemeler için kullanışlıdır. Bu üst yüzeylerden gelir. Bu prosedür, düşen suya maruz kalabilecek veya yoğun yoğuşmaya veya sızıntıya maruz kalabilecek malzemeye göre değişiklik gösterir.

Her prosedür için yağış veya çiseleme oranı farklıdır. Prosedür I için yağış oranı, beklenen konuşlanma yeri ve süresine göre uyarlanır. Genelde minimum 1,7 mm/dk oranı önerilir. Bu oran malzemeye makul derecede güven sağlar.

Prosedür II genellikle 5,5 gal/dak akış hızıyla 276 kPa’lık bir basınç kullanır. Bu, yaklaşık 64 km/saat hızla hareket eden su damlacıkları üretir. Prosedür III, önceden belirlenmiş bir delik düzeninden damlayan 7 gal/ft2/saatten daha büyük bir su hacmi gereksinime sahiptir.

Prosedür II için sadece 3,5 gal/ft2/saate maruz kalan öğeler için alternatif bir gereklilik bulunmaktadır. Testin süresi uzatıldığında eşit hacimde su olacak şekilde çiseleme oranı düşürülür.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen giriş koruması test türleri kapsamında, “MIL-STD-810 Yöntem 506 Yağmur testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

MIL-STD-810 Yöntem 506 Yağmur Testi Yararları


Riskleri Azaltır

Ürünlerin dış faktörlere karşı test edilmesi, olası riskleri önler ve güvenli kullanım sağlar.

Marka Değerini Artırır

Sağlam ve güvenli ürünler, markanın değerini artırarak müşteri sadakatini kazandırır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global standartlara uygunluk, ürünlerin dünya çapında tanınmasını ve kabul edilmesini sağlar.

Kalite Yönetimi İyileşir

Ürünlerin dış etkilere karşı dayanıklılığı test edilerek kalite yönetimi süreçleri güçlendirilir.

Hukuki Uyum Sağlar

Ürünler, yasal düzenlemelere uygun olarak dış etkilere karşı korunur.

Rekabet Avantajı Sunar

Sağlam ve güvenli ürünler, pazarda öne çıkmak için rekabet avantajı sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu