EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
MIL-STD-810H Çevre Mühendisliği Hususları ve Laboratuvar Testleri

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri standart olan, “MIL-STD-810H Çevre mühendisliği hususları ve laboratuvar testleri” standardı, hizmet ömrünün tüm aşamaları boyunca çevresel streslerin malzeme üzerindeki etkilerini dikkate almak için malzeme satın alma programı planlamasını ve mühendislik yönlendirmesini içerir. Bu standart, tasarım veya test spesifikasyonlarını zorunlu kılmamaktadır. Daha ziyade, gerçekçi malzeme tasarımları ve malzeme sistemi performans gerekliliklerine dayalı test yöntemleriyle sonuçlanan çevresel uyarlama sürecini açıklamaktadır.

MIL-STD-810H standardı, zorlu çevre koşullarında yüksek performansın sağlanmasına yönelik bir referans noktası olarak yaygın kullanıma sahip, en iyi bilinen askeri spesifik standartlarından biridir. Savunma uygulamalarına yönelik ekipman tasarlayan veya üreten firmalar, mutlaka bu standarda uymak zorundadır. Bu standartta tanımlanan çevre standartları ve test yöntemleri, konuşlandırılan ekipmanın yaşam döngüsü boyunca aşırı koşullarda hayatta kalmasını sağlamak amacı ile birçok askeri program için gereklidir. Çeşitli sistemlere entegre edilen her bileşen, bu çevre standartları göz önünde bulundurularak tasarlanmak, entegre edilmek ve test edilmek zorundadır.

Bu standartları karşılamak, sistemlerin güvenilir bir şekilde çalışmaya devam ederken gerçek dünyadaki stres olaylarına dayanabilmesini sağlar. Buna titreşim, şok, aşırı sıcaklık aralıkları, nem, yağmurdan korunma, kum ve toz girişi, patlayıcı atmosfer ve mantar dahildir.

Esasen savaş araçları ve entegre ekipmanlar zorlu ortamlarda konuşlandırılmakta ve zorlu koşullar altında güvenilir bir şekilde çalışabilmesi için kum ve toz girişine karşı koruma gibi spesifikasyonlara göre güçlendirilmeleri gerekmektedir.

Bir ekipmanın askeri performans spesifikasyonlarını veya MIL-STD 810H standardı gibi bir askeri standardı karşıladığı belirtiliyorsa, bu, geçmesi gereken sıkı testleri geçecek şekilde titizlikle tasarlanmış ve üretilmiş olduğunu ifade eder.

Bu arda MIL-STD 810H standardı, tasarım veya test spesifikasyonlarını zorunlu kılmaz, bunun yerine özelleştirmeye vurgu yapar. Bu nedenle MIL-STD-810H standardı, gerçekçi malzeme tasarımlarının ve test yöntemlerinin sistem performans gereksinimlerine dayalı olmasını sağlayan bir çevresel uyarlama sürecini tanımlar.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında çevre testleri kapsamında “MIL-STD-810H Çevre mühendisliği hususları ve laboratuvar testleri” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Termal Şok Testi Tuz Püskürtme Testi Soğuk ve Kuru Isı Testleri Nemli Isı (Döngüsel) Testi Toz Testi Giriş Koruması Testi (IP Testi) Termal Yaşlandırma Testi Nem Şartlandırma IS 9000-8 Elektronik ve Elektrikli Öğeler İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 8: Titreşim (Sinüzoidal) Testi MIL-STD-810H Çevre Mühendisliği Hususları ve Laboratuvar Testleri JSS 55555 Antifungal Test - Elektronik ASTM B117-19 Tuz Püskürtme (Sis) Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 9227 Yapay Atmosferlerde Korozyon Testleri - Tuz Püskürtme Testleri DIN 50021 Farklı Sodyum Klorür Çözeltileriyle Püskürtme Testleri QM 333 Telekomünikasyon Cihazlarının Çevresel Test Standardı JIS Z2371 Nötr Tuz Püskürtme Testi Yöntemleri ISO 16750-3 Karayolu Araçları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 3: Mekanik Yükler ISO 16750-4 Karayolu Taşıtları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 4: İklimsel Yükler JIS D0203 Otomobil Parçaları İçin Nem, Yağmur ve Püskürtme Testi Yöntemi ASTM G154-23 Malzemelerin Maruz Kalması İçin Floresan Ultraviyole (UV) Lamba Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar ISO 16474-3 Boyalar ve Vernikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar DIN 75220 Güneş Enerjisi Simülasyon Sistemlerinde Araç Bileşenlerinin Eskitilmesi DIN 67530 Boya Kaplamaların ve Plastiklerin Düz Yüzeylerinin Parlaklık Değerlendirmesi İçin Bir Araç Olarak Reflektometre FORD FLTM BO 116-01 İç Hava Şartlarına Dayanıklılık ve FORD FLTM BO 116-03 İç Döşeme Sisleme Özellikleri Testleri

MIL-STD-810H Çevre Mühendisliği Hususları ve Laboratuvar Testleri Yararları


Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Çevre dostu testlerle uluslararası sertifikaların alınması, markanın global pazarda tanınırlığını artırır.

Maliyetleri Azaltır

Çevre dostu üretim süreçlerinin benimsenmesi, enerji ve kaynak tasarrufu sağlayarak işletme maliyetlerini düşürür.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Çevre testlerinin uygulanması, enerji tasarrufu ve kaynakların etkin kullanımı ile verimliliği artırır, maliyetleri azaltır.

Hukuki Uyum Sağlar

Çevre testleri, yerel ve uluslararası çevre mevzuatlarına uyumu garanti eder ve hukuki sorunları engeller.

Riskleri Azaltır

Çevre testleri, ürünlerin çevreye zararlı olabilecek etkilerini tespit ederek olası riskleri ortadan kaldırır.

Gıda Güvenliğini Artırır

Çevre testleri, gıda üretiminde kullanılan malzemelerin çevre dostu olup olmadığını kontrol ederek güvenliği artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu