Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri spesifikasyon olan, “MIL-STD-810H Çevre mühendisliği hususları ve laboratuvar testleri” standardı, hizmet ömrünün tüm aşamaları boyunca çevresel streslerin malzeme üzerindeki etkilerini dikkate almak için malzeme satın alma programı planlamasını ve mühendislik yönergesini içermektedir. Bu standart, daha ziyade, gerçekçi malzeme tasarımları ve malzeme sistemi performans gerekliliklerine dayalı test yöntemleriyle sonuçlanan çevresel uyarlama sürecini açıklamaktadır.
Söz konusu standartta tanımlanan test yöntemi 506 yağmur testinin amacı, yağmur ile ilgili su girişinin nedenini ve malzemelere olan etkisini tespit etmektir. Bu test ile yağmur girişini önlemede koruyucu kapakların, kasaların ve contaların etkinliği tespit edilmektedir. Aynı zamanda malzemenin suya maruz kalma sırasında ve sonrasında performans gösterme yeteneğini de tespit edilir.
Su muhafaza testi ayrıca malzemede yağmurun neden olduğu herhangi bir fiziksel bozulmayı da gösterir. Aynı zamanda herhangi bir su giderme sisteminin etkinliği de belirlenir. Ayrıca ambalajlanan malzemeye sağlanan korumanın etkinliği test edilir.
Yağmur testi, depolama, taşıma veya çalıştırma sırasında yağmura, su sisine veya damlayan suya maruz kalan malzemeleri değerlendirmek için gerçekleştirilir. Malzeme daha önce daldırma testini geçmişse ve konfigürasyon değişmemişse yağmur testine gerek duyulmaz.
Çoğu zaman, diferansiyel basınç nedeniyle daldırma testleri sırasında gözlemlenmeyen sorunlar yağmur testlerinde ortaya çıkar. Ancak önemli miktarda durgun su bulunan yüzeylere yerleştirilmesi muhtemel malzemeler için daldırma testleri daha iyidir. Çoğu durumda, yaşam döngüsü profilinde tanımlanmışsa her iki test birlikte yapılır.
Düşen yağmur suyunun malzeme üzerinde çeşitli etkileri olmaktadır. Yağmurlu hava koşulları, radyo iletişiminde parazit yapabilir veya radar etkinliğini sınırlayabilir. Islak atmosferlerde su muhafazası girişi mühimmatın fırlatılmasını ve uçuşunu etkileyebilir. Optik gözetimin bozulmasına veya ortadan kalkmasına neden olabilir. Ayrıca bazı sigortaların zamanından önce çalışmasına neden olabilir. Yağmurun bir malzemeye doğrudan çarpması üzerindeki etkileri yüzey erozyonunu da içerir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen elektromanyetik uyumluluk (EMC) test türleri kapsamında MIL-STD-810H Test yöntemi 506 Yağmur testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Test edilen ürünlerin doğruluğu ve işlevselliği artırılarak üretim süreçleri optimize edilir.
Yasal düzenlemelere uygunluk, ürünlerin pazara sunulmadan önce güvenli ve yasal gerekliliklere uyumlu olmasını sağlar.
Uyumluluk testleri, endüstri standartlarına uygunluğu garanti eder ve sektördeki en iyi uygulamaları destekler.
Elektromanyetik uyumluluğu sağlamak, sektördeki yenilikçi ve çevre dostu ürünlerin geliştirilmesini sağlar.
Elektronik cihazların uyumlu olması, doğru hedef kitleye hitap eden güvenli çözümler sunar.
Cihazların çevresel elektromanyetik etkilerden kaynaklanan riskleri azaltarak güvenli kullanım sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu