EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
MIL-STD-907 Genişletilebilir ve Genişletilemez Muhafazaların Mühendislik, Tasarım ve Koruma Etkinliği

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen “MIL-STD-907 Genişletilebilir ve genişletilemez muhafazaların mühendislik, tasarım ve koruma etkinliği” standardı, MIL-STD-285 elektromanyetik uyumluluk test prosedürlerini değiştiren bir standarttır. MIL-STD-285 standardı, elektromanyetik olarak korumalı muhafazaların zayıflama özelliklerini ölçmek için bir test yöntemi sunmaktadır. Ancak bilinen yetersizlikleri nedeniyle, birçok kuruluş bu standardı revize etme çalışmış ancak başarısız olmuştur. Tasarlanan değişiklikler, genişletilebilir ve genişletilemez barınaklar için mühendislik ve tasarım kriterlerini içeren MIL-STD-907 standardına dahil edilmiştir.

MIL-STD-907 standardı, ölçüm tekniğindeki farklılıkları azaltmayı ve manyetik alan (düşük empedans) testlerinde ölçüm tekrarlanabilirliğini ve güvenilirliğini artırmayı amaçlamaktadır. Elektrik alan ölçümü isteğe bağlıdır ve bu nedenle ortadan kaldırılabilir. Düzlem dalga ve elektrik alan test prosedürü MIL-STD-285 standardı ile aynıdır.

Kısaca MIL-STD-907 standardı, elektrikli ve elektronik muhafazaların ekranlama etkinliğinin ölçümüne ilişkin gereklilikleri özetleyen askeri bir standarttır. Bu standart, muhafazaların test edilmesine yönelik yönergeler sağlayarak bunların elektromanyetik girişime (EMI) ve radyo frekansı girişimine (RFI) karşı yeterli koruma sağladıklarını kanıtlamaya yaramaktadır.

Koruma etkinliği, elektronik ve elektrikli ekipmanların geliştirilmesinde ve üretilmesinde önemli bir husustur, çünkü bir muhafazanın istenmeyen elektromanyetik emisyonlara karşı koruma yeteneğinin belirlenmesine yardımcı olur. MIL-STD-907 standardı, ekranlama etkinliğini ölçmek için kullanılması gereken test yöntem ve prosedürlerinin yanı sıra testler için gerekli ekipman ve malzemeleri de açıklamaktadır.

Genel olarak muhafazalar şu beş grupta toplanmaktadır:

  • Genişletilemeyen muhafazalar: Bu muhafazalar taşındıkları boyut ve şekilde kullanılmaktadır.
  • Genişletilebilir muhafazalar: Bu muhafazalar, üçte bir veya daha az genişleme oranlarına ve farklı şekillere sahiptir.
  • Oldukça genişletilebilir muhafazalar: Bu muhafazalar, üçte birden daha büyük genişleme oranlarına sahiptir.
  • Devrilen muhafazalar: Bu muhafazaların yüksekliği azaltılmış ve taşıma için aynı eşyalarla iç içe geçmiştir.
  • Geniş alanlı muhafazalar: Bu muhafazalar nakliye için sökülüp özel veya genel amaçlı konteynerlerde paketlenir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli askeri EMC testleri kapsamında MIL-STD-907 Genişletilebilir ve genişletilemez muhafazaların mühendislik, tasarım ve koruma etkinliği standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

MIL-STD-461 Ekipman İçin Elektromanyetik Girişim Özellikleri Gereksinimleri CE101 İletilen Emisyonlar, Ses Frekansı Akımları, Güç Kabloları CE102 İletilen Emisyonlar, Radyo Frekansı Potansiyeli, Güç Kabloları CE106 İletilen Emisyonlar, Anten Portu CS101 İletilen Duyarlılık, Güç Kabloları CS103 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, İntermodülasyon CS104 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, İstenmeyen Sinyallerin Reddedilmesi CS105 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, Çapraz Modülasyon CS109 İletilen Duyarlılık, Yapı Akımı CS114 İletilen Duyarlılık, Toplu Kablo Enjeksiyonu CS115 İletilen Duyarlılık, Toplu Kablo Enjeksiyonu, Darbe Uyarımı CS116 İletilen Duyarlılık, Sönümlü Sinüzoit Geçici Akımlar, Kablolar ve Güç Kabloları CS117 İletilen Duyarlılık, Yıldırım Geçişleri, Kablolar ve Güç Kabloları CS118 Personel Kaynaklı Elektrostatik Boşalma RE101 Yayılan Emisyonlar, Manyetik Alan RE102 Yayılan Emisyonlar, Elektrik Alanı RE103 Yayılan Emisyonlar, Anten Sahte ve Harmonik Çıkışları RS101 Yayılan Duyarlılık, Manyetik Alanlar RS103 Yayılan Duyarlılık, Elektrik Alanı RS105 Yayılan Duyarlılık, Geçici, Elektromanyetik Alan MIL-STD-464 Elektromanyetik Çevresel Etkiler, Sistemler İçin Gereksinimler MIL-STD-907 Genişletilebilir ve Genişletilemez Muhafazaların Mühendislik, Tasarım ve Koruma Etkinliği MIL-STD-1377 Mühimmatın Elektromanyetik Radyasyon Tehlikelerini Önlemede Kablo, Konektör ve Silah Muhafazası Kalkanı ve Filtrelerin Ölçümü ve Etkinliği MIL-STD-750 Yarı İletken Cihazlar İçin Test Yöntemleri MIL-STD-1399/300 Elektrik Gücü, Alternatif Akım MPD-7011 Füze Satın Alma Açıklaması - Kablo Demeti Testi Boeing D6-85182 Genel Elektromanyetik Uyumluluk Yeterlilik Test Prosedürü Boeing D6-16050-4 Elektromanyetik Girişim Kontrolü Gereksinimleri Boeing D6-16050-5 Elektromanyetik Girişim Kontrolü Gereksinimleri

MIL-STD-907 Genişletilebilir ve Genişletilemez Muhafazaların Mühendislik, Tasarım ve Koruma Etkinliği Yararları


Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevreyle uyumlu ve dayanıklı ürünlerin üretimi, sürdürülebilir üretim süreçlerine katkı sağlar.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Elektronik cihazların çevresel etkilerle uyumlu hale getirilmesi, üretim verimliliğini artırır ve kârlılık sağlar.

Süreç İyileştirmesi

Uyumluluk testleri, üretim süreçlerinin optimize edilmesine ve ürün kalitesinin artırılmasına katkı sağlar.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Güvenli ve uyumlu ürünler, kullanıcıların güvenini kazanarak müşteri memnuniyetini artırır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global güvenlik ve uyumluluk standartlarına uygun ürünler, uluslararası pazarlarda tanınırlık sağlar.

Maliyetleri Azaltır

Uyumsuzluk nedeniyle oluşabilecek geri çağırmalar ve hatalı ürünler engellenerek maliyetler düşürülür.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu