EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Modelleme - Sıvı ve Katı Ayırma Testi

Bir karışım, değişen miktarlarda bulunan ve karışımın bileşenlerini ayırmak için buharlaştırma, damıtma, filtrasyon (süzme) ve kromatografi gibi fiziksel özellikleri kullanan yöntemler uygulanarak fiziksel olarak ayrılabilen iki veya daha fazla türde maddeden oluşur. Bu yöntemlere daha yakından bakılacak olursa,

  • Buharlaştırma yöntemi, bir sıvı içinde çözünmüş bir katı ile bir karışımın bileşenlerini ayırmak için bir ayırma yöntemi olarak kullanılır. Sıvı, genelde bir ısı yardımı ile buharlaştırılır, yani sıvı halden gaz haline dönüştürülür. Sıvı tamamen buharlaştığında, geride kalan tek şey katıdır.
  • Damıtma yöntemi, bir sıvı karışımın bileşenlerini, her birinin uçuculuğundaki farklılıklardan yararlanan bir ısıtma ve soğutma işlemiyle ayırmak için kullanılan bir ayırma tekniğidir. Damıtma prosedürü uygulanırken, yuvarlak tabanlı şişe, kuvvetli bir kaynama noktasına kadar ısıtılması gereken sıvı karışımı içerir, daha düşük kaynama noktasına sahip bileşen gaz haline dönüşür. Bu gaz su soğutmalı kondenser ile temas ettiğinde, gaz yoğunlaşır ve nihai damıtılmış sıvının geri kazanıldığı dereceli silindire damlar. Diğer sıvı bileşen ise yuvarlak tabanlı şişede kalır.
  • Filtrasyon (süzme) yöntemi, bir sıvı içinde çözünmemiş bir katı içeren bir karışımın bileşenlerini ayırmak için kullanılan bir ayırma tekniğidir. Filtreleme, yerçekimi kullanılarak veya vakum uygulanarak, basit bir cam huni kullanılarak soğuk veya sıcak yapılabilir. Kullanılan kesin yöntem, bir katının bir karışımdan izolasyonu veya bir karışımdaki safsızlıkların giderilmesi için filtrasyonun amacına bağlıdır. Genel anlamda filtreleme prosedürü uygulanırken, karışım, filtre kağıdı ile kaplı bir huniden geçirilir, süzüntü (sıvı) filtre şişesine damlar, katı ise hunide kalır.
  • Kromatografi yöntemi, prensip olarak basit bir teknik olmasına rağmen, karışımların bileşenlerine ayrılmasında en önemli yöntem olmaya devam etmektedir. Katı ve sıvı karışımlarını ayırmak için kullanılabileceği ya da gaz kromatografisi durumunda gaz karışımlarını ayırabileceği için oldukça çok yönlüdür. Farklı ilkelere dayanan üç önemli kromatografi türü şunlardır: ince tabaka kromatografisi, kolon kromatografisi ve gaz kromatografisi.

Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen metalurji ve proses tasarımı hizmetleri arasında modelleme çalışmaları kapsamında sıvı ve katı ayırma testi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Akış Şeması Geliştirme Tesis Tasarım - Tahmini Maliyet Hesaplama Tesis Tasarım - Detaylı Tasarım Mühendisliği Tesis Tasarım - Tesis İyileştirme ve Güçlendirme Tesis Tasarım - Satın Alma ve İnşaat Gözetimi Pilot Tesisler - Dökme Numune Hazırlama Pilot Tesisler - Özel Proses Tasarımı Pilot Tesisler - Yüksek Yoğunluklu Tortu Prosesi Pilot Tesisler - Mini Kütle ve Yoğunluk Ortamı Ayrımı Hizmetleri Pilot Tesisler - Pilot Tesis İncelemeleri Yüksek Tanımlı Mineraloji - Araştırma Numunesi İşleme Yüksek Tanımlı Mineraloji - Hızlı Belirteç Mineral Taraması Yüksek Tanımlı Mineraloji - X Işını Kırınımı Yüksek Tanımlı Mineraloji - Altın Mineralojisi Yüksek Tanımlı Mineraloji - Isıya Dirençli Altın Çevresel Mineraloji - Asit Üreten Mineraller Jeometalurji Hizmetleri - Jeometalurjik Yapı Belirleme Jeometalurji Hizmetleri - Enerji Optimizasyonu Jeometalurji Hizmetleri - Entegre Jeometalurjik Simülatör Jeometalurji Hizmetleri - Hadde Tasarımı Metalurji Hizmetleri - Ufalama ve Cevher Zenginleştirme Metalurji Hizmetleri - Manyetik ve Elektrostatik Ayrıştırma Metalurji Hizmetleri - Artık Ayırma Metalurji Hizmetleri - Yüzdürme (Flotasyon) Metalurji Hizmetleri - Basınç ve Ortam Liçi Metalurji Hizmetleri - Çözücü ve Elektrolitik Çıkarma Metalurji Hizmetleri - Arsenik Stabilizasyonu Sürdürülebilir Proses Tasarımı - Ölçekli İnceleme Sürdürülebilir Proses Tasarımı - Hayata Geçirme ve Kuruluş Desteği Sürdürülebilir Proses Tasarımı - Proses Denetimi ve Optimizasyonu Sürdürülebilir Proses Tasarımı - Özel Proses Tasarımı Sürdürülebilir Proses Tasarımı - Pilot Tesisler Sürdürülebilir Proses Tasarımı - Su Arıtma Hizmetleri Sürdürülebilir Proses Tasarımı - Yüzdürme, Çökeltme ve Yıkanabilirlik Testi Modelleme - Sıvı ve Katı Ayırma Testi Siyanürleme Teknolojileri - Siyanür Liçi Siyanürleme Teknolojileri - Siyanür İle Geri Kazanım Siyanürleme Teknolojileri - Siyanür İmhası Siyanürleme Teknolojileri - Tiyosülfat Liçi Parçacık Deneyleri - Asbest Tanımlama Parçacık Deneyleri - Kil Tanımlama ve Analizi Parçacık Deneyleri - Silika Belirleme

Modelleme - Sıvı ve Katı Ayırma Testi Yararları


Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Metalurji süreçlerinin ve tasarımının optimize edilmesi, üretim verimliliğini artırır, bu da maliyetleri düşürerek kârlılığı artırır.

Rekabet Avantajı Sunar

Yenilikçi metalurji teknikleri ve proses tasarımı, firmanın sektördeki rekabet gücünü artırır ve pazarda öne çıkmasını sağlar.

Riskleri Azaltır

İyi tasarlanmış metalurjik süreçler, potansiyel üretim hatalarını ve kalite sorunlarını önceden tespit ederek riskleri azaltır.

Standartların Belirlenmesi

Metalurji ve proses tasarımında kalite standartlarının belirlenmesi, üretim sürecinin her aşamasında yüksek kaliteyi güvence altına alır.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevre dostu metalurji ve üretim süreçlerinin tasarlanması, doğal kaynakların daha verimli kullanılmasına ve çevresel etkilerin azaltılmasına yardımcı olur.

Hedef Kitleyi Belirler

Metalurji ve proses tasarımı, sektördeki hedef kitleye uygun ürünler ve çözümler geliştirilmesine olanak tanır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu